השווארמה של השף טום אביב | צילום: ג'מאל חלאיילה, אסף קרלה

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון שווארמה ביתית של שף טום אביב

לקראת יום הולדת 75 למדינה - "ישראל היום" לקחה על עצמה אתגר: להגדיר את המטבח הישראלי • אחת המנות הפופולריות בארץ היא ללא ספק השווארמה • לרגל הפרויקט המיוחד, השף טום אביב משתף במתכון שלו לשווארמה ביתית בתנור

קשה למצוא עיר אחת בישראל שאין בה דוכן שווארמה, וכמעט כל אחד ואחת שנעצור ברחוב ונשאל, מהו אוכל ישראלי - ימנה אותה בין חמשת המנות הראשונות שיעלו בראשו.

השווארמה מקורה במטבח הטורקי, שם היא נקראת "דונר קבב", ביוון נקראת המנה "גירוס" ושני שמות המעידים על סיבוב. אבל שווארמה ניתן למצוא בכל רחבי המזרח התיכון, והמנה חדרה גם ל-DNA של מדינתנו.

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתף השף טום אביב במתכון היסטרי שלו למנת שווארמה פרגית ביתית בתנור.

שווארמה ביתית של השף טום אביב, צילום: ג׳מאל חליילה

מתכון שווארמה בתנור של השף טום אביב

רכיבים

פרגיות (750 גרם – סטייקים שלמים)

למרינדה:

כפית וחצי פפריקה מתוקה 

כפית פפריקה חריפה

כפית וחצי כמון

כפית סומק

גרידה מלימון 1

שן או שתיים שום כתוש

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

למי שאוהב, אני ממליץ להוסיף למרינדה כפית כורכום וכפית וחצי של ראס אל חנות.

וגם לצריבה במחבת:

שמן זית כף

מעט מלח גס

בצל וחצי פרוס

חופן צנוברים

2 עגבניות פרוסות או 8 עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה

שמים בקערה ומערבבים את הפרגיות עם המרינדה ומכסים בשמן זית (כ-3 כפות).

משרים במקרר מינימום 3 שעות, עדיף לילה שלם.

מעבירים לתבנית אפייה שמכוסה בנייר אפייה, מסדרים את הפרגיות אחת על השנייה בצורת פירמידה, מכסים עם נייר אפייה, מהדקים ומוציאים את הכיסוי.

מכניסים לתנור, שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך 45 דקות.

אחרי הבישול – מקררים את הבשר, פורסים לרצועות של שווארמה.

מעלים על מחבת חמה:

כף שמן זית, מעט מלח גס, בצל וחצי פרוס, חופן צנוברים, והמלצת השף למי שאוהב חריף - פלפל ירוק חריף פרוס, לפי הטעם והיכולת שלכם לסבול חריף.

לאחר צריבה והזהבה מוסיפים למחבת 2 עגבניות פרוסות או 8 עגבניות שרי חצויות.

צורבים הכל יחד במחבת על אש גבוהה, מערבבים ומתקנים טעמים עם מלח ופלפל.

מוציאים את התערובת החמה לכלי (עדיף שיהיה קעור), מניחים עליה את השווארמה שהכנו, מזלפים טחינה גולמית מעל לפי הטעם ומעט סומק.

תיהנו!

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...