הלביבה היא מאכל יהודי מובהק. בחג החנוכה מקובל לאכול אותה כחלק ממנהג אכילת מאכלים מטוגנים בשמן לזכר נס פך השמן. בהמשך היא עשתה דרכה למטבח גם בחג הפסח בשל הימנעות מחמץ והעובדה שניתן להכין אותה גם בלי קמח או, לחילופין, עם קמח מצה.
הלביבה היא מאכל עתיק למדי. כבר בתנך בספר שמואל ב' מתוארת לביבה (שהייתה ככל הנראה שונה מזו שאנחנו מכירים היום) אותה הכינה תמר, בתו של המלך דוד, לאמנון, אחיה למחצה.
ישנן גרסאות מקבילות, שונות ומגוונות ללביבות תפוחי אדמה. אחת מהן, למשל, היא עארוק שמגיע מהמטבח העירקי.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתפת הבלוגרית, מירי קוקי, במתכון שלה ללביבות עארוק עירקיות טעימות שקשה להפסיק לאכול.
המתכון של מירי קוקי ללביבות עארוק
רכיבים
500 גר' חזה עוף טחון
4-5 תפו״א אדומים מבושלים
צרור פטרוזיליה
צרור בצל ירוק
צרור עלי כרפס
1 בצל מגורד
2 עגבניות מגורדות
1 כוס קמח מנופה
6-8 ביצים
מלח, פלפל, תבלין לקציצות, אבקת מרק
2 כוסות שמן לטיגון
אופן ההכנה
מקלפים ומרתיחים את תפו״א עד שהם רכים כמו לפירה.
קוצצים את כל הירק באופן ידני ולא במעבד מזון.
מגרדים את העגבניות והבצל.
מערבבים את כל המרכיבים יחד.
מוסיפים ביצים עד שמרגישים שהעיסה במרקם מעט סמיך.
מחממים מחבת עם שמן.
יוצקים מהבלילה למחבת בעזרת כף.
מטגנים משני הצדדים.
מוציאים לנייר סופג כשהלביבות משחימות מעט, ובתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו