סופגנייה היא אחד המאכלים היהודיים המסורתיים - מאפה סמלי של חג החנוכה. המילה "סופגן" נזכרת במשנה בכמה מסכות, למשל, "משיסיק את כדי לאופות בישן סיפגנים". בהמשך נוספה למילה הסיומת "יה", ככל הנראה, בשנת 1896 על ידי חוקר העברית דוד ילין. את המאכל המטוגן נהוג לאכול בחג לזכר נס פך השמן.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של ישראל היום, השף מיקי שמו, משתף מתכון לסופגנייה רכה כמו ענן וטעימה במיוחד. שמו מסביר: "אלו סופגניות להן הוספתי עוד שמרים כדי להאיץ את זמן תפיחתן. הרעיון הוא לא לכדרר כדור לסופגנייה, אלא פשוט לרדד ולקרוץ עיגולים עם כוס שתייה קלה - השיטה הידועה מפעם. למאפה אני מוסיף את הריבה שפעם הייתה נפוצה אצלנו בחיפה - ריבת משמש צהובה!".
מתכון לסופגניות של שף מיקי שמו
רכיבים
1 ק"ג קמח
10 גר' מלח
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 וחצי שקיות שמרים טריים מסוג "שמרית" או קובייה וחצי של שמרים טריים
250 גר' חמאה רכה
6 ביצים (XL)
240 מ"ל מים
1 כפית תמצית וניל
1/4 תפוז מגורר
לטיגון:
1 בקבוק שמן קנולה – 1 ליטר
לדקורציה:
אבקת סוכר
למילוי:
ריבת משמש / ריבת תות שדה
אופן ההכנה
1. לשים את כל החומרים לבצק חלק ואף אלסטי (עד כ-10 דקות).
2. יוצרים כדור בצק ע"ג שולחן מעט מקומח. מכסים במגבת מטבח כחצי שעה.
3. מרדדים את הבצק ל-2 ס"מ עובי וקורצים עם כוס (שתייה קלה) לערך 25-27 סופגניות.
4. מכסים במגבת מטבח ומפיחים עד להכפלת הנפח.
5. מטגנים כ-3 דקות מכל צד.
6. מצננים ע"ג נייר סופג, ממלאים בריבה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו