הטחינה היא אחד המאכלים הנפוצים בישראל - בין אם כמנה בפני עצמה ובין אם כרכיב במגוון מאכלים.
הטחינה החלה להיות מוכרת יותר בישראל החל משנות השמונים, תחילה בצורה של מטבלי טחינה מוכנים, ומאוחר יותר בצורתה הגולמית. מאז שנת 2012 ישראל נחשבת לצרכנית השומשום הגדולה בעולם לנפש. בשנה זו נמצא כי הישראלי הממוצע צורך כ-5 קילוגרם טחינה בשנה.
המאכל מככב כמטבל כמעט בכל ארוחה ישראלית, בפיקניקים וכמובן, במפגשי "על האש".
מתכון בסיסי למטבל טחינה
דרגת קושי: זה כבר כמעט מוכן
רכיבים
חצי כוס טחינה גולמית
¾ כוס מים קרים
שן שום כתושה
חצי מיץ לימון סחוט, או לפי הטעם
אופן ההכנה
בקערה מערבבים היטב חצי כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, מלח, שן שום כתושה ובערך 3/4 כוס מים קרים (אפשר להתחיל עם חצי כוס ולהוסיף לפי המרקם הרצוי).
טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו