חציל בטחינה, חציל שעליו טחינה, טחינה עם חציל - השילוב המתבקש הפך עם השנים לאחת המנות הפופולריות במטבח הישראלי. המנה הפכה להיות פק"ל על שולחנות הפיקניק לצד בשרים "על האש" ואין זה פלא. החציל נפוץ מאוד במטבח הים תיכוני והשילוב בינו לבין טחינה, שגם היא מאכל ישראלי מובהק - היה רק עניין של זמן. לפניכם מתכון פשוט למנת חציל שרוף עם טחינה, שתתאים לכל אירוח.
על המתכון הבסיסי אפשר לשלב מגוון תוספות, כמו: עלי תבלין טריים, סלסת עגבניות פיקנטית ועוד, ועוד.
מתכון לחציל בטחינה
דרגת קושי: קל
רכיבים
חציל
שמן זית
מלח
פלפל שחור
חצי כוס טחינה
חצי כוס מים קרים
שן שום כתושה
חצי לימון סחוט
מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
לחציל:
מניחים חציל שלם על רשת מעל הגז או על המנגל ומסובבים עד שרואים את הקליפה מכל הצדדים חרוכה ומבעבעת.
כשהחציל מוכן מורידים מהאש ומניחים על צלחת.
יוצרים חתך לכל אורך החציל וסביב הגבעול ופותחים - נותנים לאדים לצאת וחציל להתייבש מנוזלים.
מזלפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל.
לטחינה:
מערבבים בקערה את הטחינה עם מים קרים, שן שום כתושה, חצי לימון ומעט מלח (לפי הטעם) עד לקבלת תערובת שהיא לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי.
סיום וצלחות המנה
שופכים את הטחינה על החציל, מפזרים פטרוזיליה מעל או תוספות אחרות והמנה מוכנה. בתיאבון.

