הכי אדום שיש: שלושה מתכונים אדומים לרגל יום המודעות למחלת הסרטן

בלוגרי אוכל נענו לאתגר של עמותת חלי"ל האור, המלווה חולים בסרטן הדם, ולרגל יום המודעות הבינלאומי אותו מסמל הצבע האדום הם הכינו מנות אדומות ששווה לנסות בבית. הנה שלוש מהן

שלוש מנות אדומות לרגל יום המודעות למחלת הסרטן, צילום: ענבר בוסקילה, שרית עטר ורוני כהן

לקראת יום הסרטן הבינלאומי שחל בתאריך 4 בפברואר, יצרו שלושה בלוגרי האוכל האהובים: ענבר בוסקילה, שרית עטר ורוני כהן מתכונים למנות אדומות יצירתיות במיוחד. את המנות הם יצרו בהתאם לאתגר שהציבה בפניהם עמותת "חלי"ל האור", שמסייעת בתמיכה לחולי סרטן, בין השאר, מסוגים לוקמיה ולימפומה. 

טארט שקשוקה

מתכון של ענבר בוסקילה

טארט שקשוקה, צילום: ענבר בוסקילה

חומרי גלם:

בצק פריך מרודד

צרור עגבניות שרי

3-5 ביצים

כוסברה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית בזיליקום יבש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מסדרים את הבצק הפריך בתבנית הרצויה, שמים מעל עגבניות שרי חצויות לשתיים ותבלינים, ואופים כרבע שעה.

מוציאים מהתנור (הבצק לא צריך להיות שחום בשלב זה אלא חצי מוכן), שוברים מעל את הביצים, שמים מלח ופלפל, ומחזירים לתנור לעוד רבע שעה.

מומלץ לפזר מעל כוסברה קצוצה אבל לא חובה (אפשר לשים גם קוביות בולגרית ויוצא ממש טעים).

כך תכינו את טארט השקשוקה של ענבר בוסקילה // צילום: ענבר בוסקילה

עגבניות ממולאות בפתיתים

מתכון של שרית עטר

עגבניות ממולאות פתיתים, צילום: שרית עטר

חומרי גלם:

12 עגבניות בגודל בינוני

1 בצל גדול

כוס ורבע פתיתים (השתמשתי בפתיתים בצורת כוכבים קטנים)

6 כפות שמן זית

כפית מלח

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור טחון דק

כפית אורגנו יבש

2 כפות גדושות רסק עגבניות

לרוטב:

2 כוסות מים

כפית שטוחה מלח

1 שן שום כתושה

קופסה קטנה רסק עגבניות

חצי כפית סוכר

הפתיתים ידחפו את המכסה כלפי מעלה, צילום: שרית עטר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.

קוצצים דק את הבצל ומטגנים במחבת עם שמן הזית עד הזהבה קלה

שמים בקערה את הפתיתים, מוסיפים את הבצל המטוגן, את התבלינים (מלח, פפריקה, פלפל שחור, אורגנו יבש) ואת רסק העגבניות ומערבבים טוב.

חותכים לרוחב את החלק העליון של כל עגבנייה (שומרים את החלק הזה, הוא ישמש לכיסוי העגבנייה לאחר המילוי) ומרוקנים את העגבניות בעזרת כפית או כף גלידה כמו שרואים בסרטון.

ממלאים במילוי הפתיתים רק עד 3/4 גובה העגבנייה ומסדרים בתבנית אפיה.

מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, יוצקים מעל העגבניות כך שנוזלי הרוטב יכנסו לתוך הפתיתים ויכסו את הפתיתים לגמרי.

יוצקים את הרוטב גם מסביב לעגבניות ומכסים בחלק העליון של העגבנייה שחתכנו בהתחלה.

מזליפים מעט שמן זית מלמעלה ומכניסים לתנור החם ל35-40 דקות, עד שהעגבניות מתרככות והשוליים שלהן משחימות.

הפתיתים יתבשלו ויתפחו בזמן האפייה ויידחפו את ה"מכסה" כלפי מעלה.

לפני ההגשה יוצקים קצת מהרוטב מעל העגבניות.

צפו באופן הכנת מנת העגבניות הממולאות של שרית עטר // צילום: שרית עטר

מרגריטה תות

מתכון של רוני כהן

מרגריטה תות, צילום: רוני כהן

לקישוט הכוס:

2 כפות מלח

1 כף סוכר

1/2 כפית גרידת לימון

לשתי כוסות:

1 לימון סחוט

10 תותים

60 מ"ל טקילה

30 מ"ל ליקר תפוז

מערבבים מלח סוכר וגרידת לימון ומפזרים על צלחת. מרטיבים את שפת הכוס עם פלח לימון וטובלים בתערובת.

טוחנים את מצרכי המשקה בבלנדר, ממלאים את הכוס בקרח ומוזגים (אם אוהבים מתוק, אפשר להוסיף 1/2 כפית דבש).

כך מכינים את מרגריטת התות של רוני כהן // רוני כהן

על חלי"ל האור:

עמותת "חלי"ל האור" מעניקה לחולי סרטן מסוגים לוקמיה, לימפומה או מחלה המטואונקולוגית אחרת תמיכה באמצעות ידע ותמיכה נפשית. הידע מועבר על ידי חוברות, כנסים ומפגשים. בזכות העמותה מבינים החולים מהן הזכויות שלהם, שמקלות עליהם את התהליך הארוך והמתיש. לעמותה צוות מתנדבים המתמחים בזכויות חולים במחלות המטו-אונקולוגיות: עו"ד וסוכן ביטוח שיכולים להעניק הכוונה לחולים ולייעץ כיצד לפעול למימוש הזכויות המגיעות להם. בנוסף, העמותה מכשירה מתנדבים בעלי ניסיון עם ההתמודדות, המחלה והטיפולים. ניתן לפנות לעמותה באתר (חפשו בגוגל: חלי"ל האור).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר