מנת סינטה טובה יכולה להיות אחת מהתענוגות הגדולים ביותר שיש לעולם האוכל להציע, ואם עושים אותה בטטאקי – אז בכלל אנחנו מרגישים בעננים. אם גם לכם בא להצטרף אלינו לטיול לשמיים, הנה המתכון של שף איוון מסלוב מ"מסלוב דלי" ברמת החייל, שישמש לכם כרטיס לטיסה שלנו.
מצרכים:
- 500 גרם סינטה נקייה
- 3 שאלוט פרוסים
- חופן טבעות צ'ילי אדום
- 8-5 במיות תאילנדיות פרוסות לאורך
- 2 כפות שעועית ירוקה טרייה קצוצה
- סליל 1 של אטריות שעועית יבשות
- חופן עלי נענע
- חופן עלי כוסברה
- חופן עלי בזיליקום
- כף בוטנים קלויים
- כף שאלוט פריך
רוטב לסלט:
- 2 כפות רוטב דגים
- כפית סרירצ'ה
- 1 שן שום קצוצה
- 1 גבעול למון גראס קצוץ
- כפית ג'ינג'ר קצוץ היטב
- כפית שמן שומשום
- כף דבש
הוראות הכנה:
- מתבלים את הסינטה במלח ובפלפל, וצולים אותה על מחבת/גריל לוהט (לא פחות) במשך כדקה מכל צד. נותנים לה לנוח כ-10 דקות, ואז פורסים לפרוסות דקות נגד הסיבים.
- צולים את הבמיה למשך כ-3 דקות על חום גבוה.
- משרים את אטריות השעועית היבשות במים חמים למשך כ-7 דקות, ואז מסננים.
- מכניסים לקערת ערבוב את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים אותם היטב עד שהם מתאחדים. לאחר מכן, מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט, למעט השאלוט הפריך והבוטנים. מערבבים הכל עם הרוטב, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הבוטנים והשאלוט הפריך מלמעלה.
