מתכון לעוגיות אמרטי של איציק שבות

עוגיות הן תמיד מאכל שיותר מנשמח לאכול, ואם הן קלות להכנה – אנחנו נהיה שם בכל רגע שיבוא לנו חשק למשהו מתוק

עוגיות אמרטי, צילום: איציק שבות

עוגיות שקדים איטלקיות הן לא משהו שאנחנו מכינים בכל יום, אבל אם יש מתכון שאיתו נוכל לעשות זאת בקלות ושהתוצאה הסופית תהיה טעימה, אז אנחנו לגמרי בעניין.

מצרכים

400 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)
120 גרם חלבון
120 גרם סוכר
40 גרם קליפות תפוז קצוצים דק (ללא החלק הלבן)
5 גרם סודה לשתייה
חצי כפית מי פריחת הדרים
1 כפית תמצית שקדים
260 גרם סוכר
60 גרם מים

הוראות הכנה:

1) טוחנים את החומרים היבשים (אבקת שקדים, סוכר, סודה לשתייה וקליפות התפוז) במעבד מזון. מעבירים לקערה ומוסיפים את התמציות.
2) בקלחת קטנה מביאים לרתיחה את הסוכר והמים עד לטמפרטורה של 120 מעלות. יוצקים על תערובת השקדים, מערבבים היטב ומוסיפים את החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מכניסים למקרר ללילה עד לקבלת תערובת יציבה.
3) מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג (כ-2.5 ס''מ). עוטפים את הכדורים בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר, ומניחים בתבנית. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים במשך 10 דקות (עד שהעוגייה יוצאת מעט רכה מבפנים), רק לאחר התקררות מלאה.
4) מעבירים לכלי אטום.

איציק שבות הוא קונדיטור שהתמחה במוסדות המובילים בפריז ובישראל ובעברו היה הבעלים של הפטיסרי "נונה" ביהוד, ועבד במטבחים של מוסדות קולינריים נחשבים. בימים אלו הוא עובד על ספר אפייה ייחודי המשלב בין אפייה ומוזיקה, חושף מתכוני אפייה שקל וכיף להכין ומחבר בין התוצרים לשירים מוכרים דרך סיפורים והשראה.

לתמיכה בקמפיין היכנסו לאתר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר