מרכיבים (ל-4 מנות):
4 פילטים סלמון טרי במשקל 220 -250 גרם למנה
2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
4 שיני שום קצוץ
200 גרם עגבניות שרי
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם פרמזן מגורד
300 גרם עלי מנגולד ללא החלק הלבן שתופים וחתוכים גס
מלח, פלפל שחור גרוס
1/3 כוס יין לבן יבש
צרור עלי בזיליקום
גרידה מלימון אחד
הוראות הכנה:
במחבת רחבה ועמוקה מחממים את שמן הזית על חום בינוני גבוהה, ממליחים ומפלפלים את הדגים היטב צורבים בשמן הזית על העור במשך 4-5 דקות עד להזהבה, הופכים את הדגים וצורבים עוד 2 דקות, מוציאים את הדגים ומניחים בצד.
באותה מחבת מוסיפים את החמאה, עגבניות שרי ושום וצורבים על חום בינוני 3-4 דקות, מוסיפים את המנגולד, מערבבים עוד 2 דקות, מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עוד כחצי דקה, מוסיפים את השמנת המתוקה, פרמזן, מלח ופלפל שחור גרוס.
מחזירים את הדגים הצרובים לרוטב ומבשלים על אש קטנה עוד כחמש דקות.
מפזרים את גרידת הלימון,עלי בזיליקום ומגישים.
פילה סלמון טוסקני עם קרם פרמזן, מנגולד ועגבניות שרי
העיקרית שתעשה לכם את שבועות • השף אופיר וידבסקי מ"קפה גן סיפור" עם מתכון קל להכנה אבל כזה שיימשוך את כל תשומת הלב בקטגוריית העיקריות בשולחן החג
Load more...
