"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מתכון ללזניה מגולגלת עם תרד, גבינות ורוטב עגבניות
מתכון של השף אופיר וידבסקי ("קפה גן סיפור") למנה שתככב בכל ארוחה איטלקית קלאסית ובכל ארוחה חגיגית, בין אם מדובר בשולחן שבועות או ביום הרפובליקה האיטלקית
לזנייה מגולגלת, קפה גן סיפור | צילום: יהושע יוסף

מתכון ללזניה מגולגלת עם תרד, גבינות ורוטב עגבניות

מתכון של השף אופיר וידבסקי ("קפה גן סיפור") למנה שתככב בכל ארוחה איטלקית קלאסית ובכל ארוחה חגיגית, בין אם מדובר בשולחן שבועות או ביום הרפובליקה האיטלקית

אופיר וידבסקי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מרכיבים (ל-8 מנות):
רוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
בצל לבן בינוני קצוץ
2 פחיות עגבניות איטלקיות מרוסקות (פולפה)
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור

מילוי:
400 גרם גבינת ריקוטה
600 גרם תרד טרי או 200 גרם תרד קפוא
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1 ביצה
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
צרור עלי בזיליקום
1 חבילת דפי לזניה.

הוראות הכנה:
מכינים את רוטב העגבניות – בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים 2-3 דקות על חום בינוני, מוסיפים את השום הקצוץ, מוסיפים את העגבניות ו2-3 כפות מים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים על חום בינוני נמוך כ15 דקות.
מכינים את המילוי – בסיר גדול עם מים רותחים ומעט מלח חולטים את עלי התרד הטריים 2-3 דקות, מסננים, מעבירים לקערה עם מי קרח, מוציאים את התרד וסוחטים.
בקערה מערבבים את גבינת הריקוטה, 2/3 מכמות המוצרלה המגורדת, פרמזן, עלי בזיליקום והביצה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מבשלים את דפי הלזניה בסיר עם מים רותחים ומלח 3 דקות פחות מהוראות היצרן כדי שנוכל לגלגל את הפסטה.
על שולחן עבודה מניחים שורות של דפי הלזניה ועל כל שורה מורחים מעט מהמילוי בצורה שווה, מגלגלים מקצה לקצה ומניחים על תבנית אפייה עם מעט מרוטב העגבניות בתחתית, מוסיפים מלמעלה את שארית הרוטב עגבניות, מפזרים את שארית גבינת המוצרלה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ20-25 דקות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...