קראנץ' שוקולד, מאפה נאמן | צילום: גיל אבירם

כך תכינו עוגת שמרים קראנץ' כמו במאפיות

אם יש לכם זמן פנוי, סבלנות ואהבה יתרה לשוקולד על שלל סוגיו וצורותיו - זה בשבילכם • המתכון הזה של מימי נאמן מ"מאפה נאמן" יתאים בדיוק לכל מי שאוהב, ממש כמונו, את השוקולד שלו בצורת עוגה טעימה במיוחד

עוגות שוקולד זו אחת השמחות הגדולות ביותר בחיים שלנו. קשה שלא לאהוב אותן, ועוד יותר קשה שלא להתאהב בהן כשהן קראנצ'יות. המתכון, למשל, ימיס אתכם בכל ביס מחדש.

רכיבים:

• 500 גרם קמח
• חצי כוס סוכר
• 40 גרם שמרים טריים
• 140 מ"ל חלב פושר
• 2 ביצים L
• חצי כפית מלח
• 100 גרם חמאה רכה או מומסת

למילוי:

• 200 גרם שוקולד מריר
• 100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים במיקסר במשך כחצי דקה.

2. מערבבים את החלב הפושר יחד עם החמאה המומסת, מוסיפים אותה לקמח יחד עם הביצים וממשיכים לערבל כ-8 דקות. מכסים את הבצק המוכן בניילון נצמד, ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעתיים.

3. בינתיים, מכינים את מילוי השוקולד על אמבט אדים, ממיסים את השוקולד ואת החמאה. מניחים בצד לקירור.

4. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק לצורה של מלבן. מורחים את הבצק במילוי השוקולד ומתחילים לגלגל. כאשר מגלגלים את הבצק, חשוב שלא לגלגל אותו רפוי מדי.

5. ליצירת הקראנץ', חותכים את הרולדה לאורכה ומפנים את הצד החתוך כלפי מעלה. קולעים את שני החלקים לבורג, מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה משומן ושמים בצד עד להכפלת הנפח. כאשר הקראנץ' הכפיל את נפחו, מושחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...