"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כך תכינו עוגת שמרים קראנץ' כמו במאפיות
אם יש לכם זמן פנוי, סבלנות ואהבה יתרה לשוקולד על שלל סוגיו וצורותיו - זה בשבילכם • המתכון הזה של מימי נאמן מ"מאפה נאמן" יתאים בדיוק לכל מי שאוהב, ממש כמונו, את השוקולד שלו בצורת עוגה טעימה במיוחד
קראנץ' שוקולד, מאפה נאמן | צילום: גיל אבירם

כך תכינו עוגת שמרים קראנץ' כמו במאפיות

אם יש לכם זמן פנוי, סבלנות ואהבה יתרה לשוקולד על שלל סוגיו וצורותיו - זה בשבילכם • המתכון הזה של מימי נאמן מ"מאפה נאמן" יתאים בדיוק לכל מי שאוהב, ממש כמונו, את השוקולד שלו בצורת עוגה טעימה במיוחד

מימי נאמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

עוגות שוקולד זו אחת השמחות הגדולות ביותר בחיים שלנו. קשה שלא לאהוב אותן, ועוד יותר קשה שלא להתאהב בהן כשהן קראנצ'יות. המתכון, למשל, ימיס אתכם בכל ביס מחדש.

רכיבים:

• 500 גרם קמח
• חצי כוס סוכר
• 40 גרם שמרים טריים
• 140 מ"ל חלב פושר
• 2 ביצים L
• חצי כפית מלח
• 100 גרם חמאה רכה או מומסת

למילוי:

• 200 גרם שוקולד מריר
• 100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים במיקסר במשך כחצי דקה.

2. מערבבים את החלב הפושר יחד עם החמאה המומסת, מוסיפים אותה לקמח יחד עם הביצים וממשיכים לערבל כ-8 דקות. מכסים את הבצק המוכן בניילון נצמד, ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעתיים.

3. בינתיים, מכינים את מילוי השוקולד על אמבט אדים, ממיסים את השוקולד ואת החמאה. מניחים בצד לקירור.

4. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק לצורה של מלבן. מורחים את הבצק במילוי השוקולד ומתחילים לגלגל. כאשר מגלגלים את הבצק, חשוב שלא לגלגל אותו רפוי מדי.

5. ליצירת הקראנץ', חותכים את הרולדה לאורכה ומפנים את הצד החתוך כלפי מעלה. קולעים את שני החלקים לבורג, מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה משומן ושמים בצד עד להכפלת הנפח. כאשר הקראנץ' הכפיל את נפחו, מושחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...