בין אם אתם מגישים איתו טאקו, משלבים בסלט או סתם הולכים על פרוסת טוסט עם אבוקדו - כל מנה שכוללת את הפרי הירוק והאהוב הזה כמעט תמיד זוכה להצלחה. אבוקדו הוא קרמי, רב-שימושי ועשיר בשומנים בריאים ובסיבים תזונתיים. יחד עם זאת, הוא גם ידוע לשמצה בכך שהוא עלול להפוך רך ובשל יתר על המידה, בתוך זמן קצר מאוד.
הידיעה איך לאחסן אבוקדו בצורה נכונה היא המפתח ליהנות ממנו באמת. לפניכם מדריך לאחסון נכון של אבוקדו מתוך האתר של מרתה סטיוארט, כך שיהיה בשל בדיוק בזמן שבו תצטרכו אותו למתכון. בנוסף: איך לאחסן גוואקמולי, איך למנוע השחמה של אבוקדו והאם ניתן להקפיא אותו.
איך לאחסן אבוקדו שלם
השלב הראשון באחסון מוצלח של אבוקדו לא מתחיל במטבח - אלא בסופר. מומלץ לבחור אבוקדו מעט בוסר, כך תהליך ההבשלה יתרחש בבית, ותוכלו להשתמש באבוקדו בדיוק כשהוא מגיע למידת הבשלות הרצויה. מעבר לכך, שיטת האחסון תלויה במידת הבשלות של האבוקדו מלכתחילה.
אבוקדו שלם ולא בשל
אם אין לכם צורך דחוף להשתמש באבוקדו בוסר, פשוט הניחו אותו על השיש. אם אין מקום - אפשר גם לשים אותו במזווה. בכל מקרה, חשוב להניח את האבוקדואים בנפרד, כך שלא ייגעו זה בזה, ולהימנע מהנחה בקערה או בערימה - כדי למנוע חבלות. בדרך כלל ניתן לאחסן כך אבוקדו עד חמישה ימים.
כדי לזרז הבשלה:
אם יש לכם אבוקדו בוסר ואתם רוצים להאיץ את תהליך ההבשלה, עטפו אותו בעיתון או הכניסו לשקית נייר חומה וסגרו היטב. לאחר מכן הניחו במקום חמים, למשל ליד הכיריים. הימנעו מהכנסה למקרר - הדבר דווקא מעכב את ההבשלה.
אבוקדו שלם ובשל
ברגע שהאבוקדו הבשיל, הוא בשיאו ומומלץ להשתמש בו בהקדם. אם עדיין לא הגיע הרגע, ניתן לאחסן אותו במקרר כדי להאריך את טריותו.
מגירת הירקות במקרר היא המקום האידיאלי, שכן היא מעט חמה יותר מהמדפים העליונים. אם זה לא מתאפשר, אפשר להניח את האבוקדו במקום קריר על השיש. אבוקדו בשל כדאי לצרוך בתוך יום עד שלושה ימים.
איך לאחסן אבוקדו חתוך
לטעם ולמרקם מיטביים, עדיף לחתוך אבוקדו רק רגע לפני השימוש. עם זאת, אם כבר חתכתם וצריך לאחסן - כך תעשו זאת נכון.
חצאי אבוקדו
כדי לאחסן חצי אבוקדו (עם או בלי הגלעין), פעלו כך:
- הברישו את בשר האבוקדו במיץ לימון או ליים - פעולה זו מפחיתה חשיפה לאוויר ומאטה את תהליך ההשחמה, שנגרם כתוצאה מחמצון.
- עטפו היטב בניילון נצמד כדי לצמצם עוד יותר את החשיפה לאוויר.
- הכניסו לכלי אטום.
- אחסנו במקרר, במגירת הירקות.
באחסון נכון, אבוקדו חתוך יכול להחזיק מעמד במקרר בערך יום אחד.
אבוקדו פרוס או חתוך לקוביות
אבוקדו שכבר נפרס או נחתך לקוביות נוטה להשחים מהר יותר, משום שיותר שטח פנים נחשף לאוויר. מומלץ לעבוד לפי השלבים הבאים:
- הניחו את חתיכות האבוקדו בקערה עם מיץ ליים.
- הצמידו בעדינות את החתיכות לדפנות הקערה כדי לצמצם את כמות האוויר סביבן.
- טבלו נייר סופג נקי במיץ ליים והניחו אותו בצמוד לחלק העליון של האבוקדו.
- הניחו ניילון נצמד ישירות על הנייר הסופג.
- אחסנו במקרר, במגירת הירקות, עד יום אחד.
האם אבוקדו חום בטוח לאכילה?
בין אם הוא חצוי, פרוס או חתוך לקוביות - אבוקדו נוטה להשחים במהלך האחסון. הסיבה לכך היא תרכובות צמחיות בשם פנולים המצויות בבשר האבוקדו. כאשר האבוקדו נחשף לאוויר, אנזים בשם פוליפנול אוקסידאז מפעיל תהליך חמצון, שמשנה את מבנה הפנולים - והתוצאה היא בשר אבוקדו חום.
עם זאת, אין מדובר בבעיה בטיחותית. אבוקדו חום בטוח לאכילה, אם כי המרקם והטעם שלו עלולים להיות פחות נעימים.
האם אפשר להקפיא אבוקדו?
למרות שעדיף לאכול אבוקדו טרי, ניתן בהחלט להקפיא אותו:
- קלפו, הוציאו את הגלעין וחתכו לפרוסות או לקוביות.
- צפו את האבוקדו במיץ לימון או ליים כדי למנוע השחמה..
- רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו את חתיכות האבוקדו בשכבה אחת, מופרדות זו מזו.
- הקפיאו למשך שעה עד שעתיים, עד שהאבוקדו קפוא לחלוטין.
- העבירו לכלי או שקית המתאימים להקפאה. אם משתמשים בשקית, הוציאו כמה שיותר אוויר כדי למנוע כוויות קור.
כמו רוב הפירות, אבוקדו קפוא מחזיק בין 8 ל-12 חודשים, אך מומלץ לצרוך אותו מוקדם יותר לקבלת טעם ומרקם טובים יותר.
חשוב לדעת: אבוקדו קפוא פחות ורסטילי מהטרי. תהליך ההפשרה עלול להפוך אותו לגרגירי ולא נעים, ולכן עדיף לשלב אותו ישירות במתכונים. הוא מצוין במיוחד בשייקים או חומוס, שם הוא מוסיף קרמיות גם במצב קפוא. אפשר גם להוסיף אבוקדו קפוא למרקים או תבשילים ממש לפני ההגשה.
איך לאחסן גוואקמולי
גוואקמולי יש לאחסן בדומה לאבוקדו פרוס או חתוך: בכלי עם נייר סופג שהורטב במיץ ליים, ומעליו ניילון נצמד שמונח בצמידות. חשוב שהנייר והניילון יהיו קרובים ככל האפשר לגוואקמולי, כדי לצמצם מגע עם אוויר.
איטמו את הכלי במכסה הרמטי ואחסנו במקרר. באחסון כזה, מומלץ לאכול את הגוואקמולי בתוך יום אחד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
