יש כמה כללי זהירות חשובים לגבי מזונות שלא כדאי לאחסן יחד במקרר. ייתכן שתחשבו שאם מאחסנים “דומה עם דומה” זה מספיק - אבל למעשה, זה לא כך. יש מאכלים שפשוט לא מסתדרים. הם עלולים לזרז את קלקולו של האחר, להעביר טעמים וריחות, או אפילו ליצור סיכון בטיחותי. שמירה על כללי אחסון נכונים תחסוך כסף ותאריך את חיי המצרכים. דיברנו עם שני מומחי קולינריה כדי להבין מה ממש לא כדאי לשים יחד במקרר.
הימנעו משילוב תפוחים ואגסים יחד עם עלים ירוקים, פירות יער, מלון וברוקולי
תפוחים ואגסים מפיקים גז אתילן - הורמון צמחי שמאיץ הבשלה על ידי ריכוך המרקם. אבל הוא גם עלול לגרום לתוצרת רגישה לאתילן, כמו עלים ירוקים ופירות יער, לנבול או להתקלקל מהר יותר. פירות נוספים שמייצרים אתילן הם אפרסקים, שזיפים ובננות.
איפה לאחסן: הקדישו מגירת ירקות אחת למייצרי אתילן ומגירה אחרת לפריטים הרגישים.
אל תאחסנו אבוקדו בשל ליד תוצרת עדינה
המקרר הוא מקום מצוין לשמור בו אבוקדו בשל ליום-יומיים, אבל לא כדאי לשים אותו ליד תוצרת רגישה לאתילן כמו תפוחים ואגסים. אבוקדו בשל הוא מייצר אתילן, ולכן יכול לגרום לתוצרת רגישה להתקלקל מהר יותר.
איפה לאחסן: שמרו אבוקדו בשל במגירה נפרדת או על מדף, הרחק מתוצרת אחרת.
הימנעו מאחסון בשר נא, עוף ודגים ליד מזונות אחרים
חלבונים נאים עלולים לטפטף נוזלים עם חיידקים על מזונות אחרים ולזהם אותם. חשוב להרחיק אותם מתוצרת, גבינות ומאכלים מוכנים לאכילה.
איפה לאחסן: המומחים ממליצים לשמור תמיד בשר, עוף ודגים נאים במדף התחתון ביותר של המקרר, בתוך קופסה אטומה או על מגש שיקלוט טפטופים.
שמרו בצל ושום קצוצים בכלי סגור
לאחר שקילפתם או קצצתם בצל ושום - צריך להכניס אותם למקרר, אבל בזהירות. בצל ושום יכולים להעביר ריחות וטעמים לחלב, חמאה ופירות אם לא אטומים היטב.
איפה לאחסן: שמרו בצל או שום קלופים/קצוצים בצנצנות או בקופסאות אטומות, והרחקו ממזונות אחרים.
אל תאחסנו פטריות, עשבים טריים או פירות יער ליד עגבניות או מלפפונים
פטריות, עשבים ופטל/אוכמניות רגישים מאוד ללחות - ולכן מתקלקלים במהירות בתנאים לחים. בגלל זה לא כדאי לאחסן אותם קרוב למזונות עתירי לחות כמו עגבניות ומלפפונים.
איפה לאחסן: בנוסף להפרדה ממזונות עתירי לחות, מומלץ להשקיע בקופסאות ייעודיות לשמירת תוצרת, שמווסתות לחות וזרימת אוויר ומתאימות לסוגי מזון שונים.
הפרידו עגבניות ומלפפונים
בנוסף לכך שהם עתירי לחות, יש כאן גם אינטראקציה כימית: “עגבניות פולטות אתילן שמרכך את המלפפונים וגורם להם להתקלקל מהר.
איפה לאחסן: מומלץ לשמור עגבניות על השיש, ומלפפונים במגירת הלחות הגבוהה במקרר.
שמרו גבינות כחולות הרחק מחמאה, גבינות רכות, ביצים ועשבים עדינים
ייתכן שתחשבו שכל הגבינות יכולות להישמר יחד - אבל לא. גבינות חריפות כמו רוקפור או סטילטון מעבירות בקלות את הארומה והטעם החזקים שלהן לגבינות עדינות יותר, וגם לחמאה, ביצים ועשבים טריים.
איפה לאחסן: שמרו גבינות חזקות יחד, עטופות היטב ובקופסה אטומה, הרחק ממזונות עדינים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
