מים עם פירות ולימון - יתרונות רבים. צילום: Gemini AI

8 דרכים טבעיות להוסיף אלקטרוליטים למים שלכם - ולמה זה חשוב?

במקום משקאות ספורט עתירי סוכר - נסו את האלטרנטיבות הבריאות האלו

שתיית מים רגילים היא אחת הדרכים הפשוטות ביותר לשמור על לחות. אבל אם מתחשק לכם חיזוק נוסף, כדאי לשקול הוספת אלקטרוליטים טבעיים למים שלך. אחרי הכול, אלקטרוליטים אינם מצויים רק במשקאות ספורט ובאבקות תוספים - הם נמצאים באופן טבעי במגוון רחב של מזונות.  אז מה הן הדרכים הטובות להוסיף מקורות טבעיים של אלקטרוליטים, במקום להסתמך על משקאות ספורט עתירי סוכר?

אבל קודם - מה הם אלקטרוליטים?

אלקטרוליטים הם למעשה מינרלים בעלי מטען חשמלי, ויש להם תפקיד חשוב בשמירה על מאזן הנוזלים בגוף. הם מווסתים את מעבר המים אל תוך התאים ומחוצה להם, תומכים בתפקוד השרירים, בקצב הלב, בלחץ הדם ובתפקודים חיוניים נוספים - ולכן הם מרכיב מרכזי בתזונה בריאה. אם התפריט שלך מאוזן, כנראה שאתה מקבל את רוב האלקטרוליטים הנחוצים מהמזון. עם זאת, לאחר איבוד נוזלים משמעותי - למשל בעקבות הזעה מרובה או הקאות – ייתכן שכדאי להוסיף מקורות נוספים.

הוסיפו מלח למים שלכם, צילום: Getty Images

מלח

המלח מכיל נתרן וכלוריד - שניהם אלקטרוליטים חיוניים. הוא גם מוסיף מעט טעם ויכול להשתלב היטב עם ממתיקים טבעיים כמו סירופ מייפל או דבש ליצירת שילוב מתוק־מלוח.

טיפים לשימוש: הוסיפו כרבע כפית מלח ים, מלח הימלאיה או מלח שולחן לכל חצי ליטר מים. אפשר גם לשלב מלח עם כל אחד מהרכיבים ברשימה.

לערבב מיץ תפוזים עם מים, ממש ככה, צילום: Getty Images

מיץ פירות

ערבוב של מיץ פירות עם מים מעניק חיזוק אלקטרוליטים. מיץ תפוזים או מיץ דובדבנים חמוצים הם אפשרויות מצוינות, בזכות תכולת מגנזיום ואשלגן. בנוסף, הם מספקים ויטמין C המחזק את מערכת החיסון.

טיפים לשימוש: כדי להפחית את כמות הסוכר, השתמשו במיץ ללא תוספת סוכר. זה מומלץ במיוחד לסובלים מסוכרת או טרום־סוכרת. אפשר גם להכין גרסה ביתית בעזרת בלנדר.

מי קוקוס, צילום: GettyImages

מי קוקוס

מי קוקוס הם מקור עשיר לאשלגן, ומכילים גם מגנזיום, זרחן ונתרן. מעבר לכך, הם מספקים נוגדי חמצון שמגנים על התאים מפני נזק.

טיפים לשימוש: העדיפו מי קוקוס ללא סוכר מוסף. ניתן לבחור בין גרסה עם ציפה או חלקה - לפי הטעם האישי.

מים עם פלחי לימון , צילום: pixabay

מיץ לימון או ליים

הוספת לימון או ליים למים אינה רק טעימה ומרעננת - אלא גם תורמת אלקטרוליטים כמו אשלגן, מגנזיום, סידן וזרחן.

טיפים לשימוש: הוסיפו סחיטה טרייה של לימון או ליים לכוס מים (רצוי להימנע ממיץ מבקבוק). אם הטעם חמצמץ מדי, ניתן לאזן עם מעט דבש או סירופ מייפל.

מים עפ מלפפונים, צילום: Gemini AI

פירות או ירקות קפואים

פירות וירקות רבים מכילים אלקטרוליטים, וניתן לשלבם במים. לדוגמה, מלפפונים מספקים מעט אשלגן, ואילו אבטיח עשיר באשלגן, מגנזיום, נתרן וסידן.

טיפים לשימוש: חתכו קוביות של פירות או ירקות והקפיאו – אפשר להשתמש בהן כתחליף לקוביות קרח, או להוסיף לפורמיות קרח יחד עם מים.

כן, כן, דבש במים, צילום: GettyImges

דבש

דבש מכיל כמויות קטנות של אשלגן, מגנזיום וסידן, וגם נוגדי חמצון - במיוחד אם מדובר בדבש גולמי.

טיפים לשימוש: הוסיפו שתי כפיות דבש לכל כוס מים (כ־240 מ״ל). מומלץ להמיס את הדבש קודם במעט מים חמימים ואז לשלב במים קרים.

סירופ מייפל, צילום: Getty Images

סירופ מייפל

סירופ מייפל מכיל אשלגן, אך אינו מקור עשיר לאלקטרוליטים. בכל זאת, הוא יכול להוסיף טעם ייחודי למים.

טיפים לשימוש: הקפידו להשתמש ב־100% סירופ מייפל טהור. מכיוון שהוא דל בנתרן, ניתן להוסיף מעט מלח לקבלת איזון טוב יותר.

תה צמחים, צילום: GettyImages

חליטות צמחים

תה צמחים יכול להיות מקור טבעי לאלקטרוליטים. למשל, תה היביסקוס מכיל אשלגן, מגנזיום, זרחן וסידן.

טיפים לשימוש: כדי לשמור על עושר הטעמים, ניתן להכין קוביות קרח מתה צמחים ולהוסיף למשקה. גם פירות קפואים יכולים לשדרג תה קר – להוסיף טעם וגם אלקטרוליטים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...