חסכוני, טבעי, עובד: 10 מאכלים שיעניקו לעור שלכם מראה זוהר

נתונים עדכניים מגובים במחקרים קליניים מוכיחים בצורה חד משמעית שהבחירות התזונתיות שלנו הן הכלי החשוב ביותר לעיצוב איכות, מראה וחוסן העור לאורך זמן • שימו לב מה אתם צריכים לשלב בתזונה שלכם ברמה היומיומית, על מנת לראות שינוי

פלפלים אדומים. צילום: דודי ועקנין

רובנו רגילים לחשוב שעור חלק וזוהר הוא תוצאה של קרמים יוקרתיים, טיפולים בקליניקות או פשוט גנטיקה מוצלחת, אך נתונים עדכניים מגובים במחקרים קליניים מוכיחים בצורה חד משמעית שהבחירות התזונתיות שלנו הן הכלי החשוב ביותר לעיצוב איכות, מראה וחוסן העור לאורך זמן. המזון שאנו צורכים הוא מקור חיוני לתמיכה בעור - הוא מסייע לשמירת הלחות הטבעית, מפחית דלקות כרוניות ותורם להגנה מפני נזקים סביבתיים.

גישה מבוססת מחקר זו מצביעה על כך ששילוב מדויק של מזונות מסוימים בתפריט היומי אינו רק עניין אסתטי, אלא אסטרטגיה מדעית מוכחת לשיפור הבריאות והמראה של העור התורמת למראה צעיר ורענן לאורך שנים. האתר Food Recopies ריכז כמה מהבולטים שבהם.

אבוקדו, צילום: GettyImages

אבוקדו
האבוקדו הוא לא סתם תוספת לשדרוג מאכלים - מדובר במזון עשיר בשומנים חד בלתי רוויים שמעניקים לעור לחות וגמישות מבפנים. חומצות שומן אלו מחזקות את קרום התא של תאי העור, תורמות למרקם מלא וחיוני, ומסייעות לשמר לחות לאורך כל היום גם בתנאי יובש קשים. מחקר של ה NIH (המכון הלאומי לבריאות בארה"ב) משנת 2024 מצא שצריכה קבועה של אבוקדו שיפרה בצורה משמעותית את גמישות העור, הפחיתה יובש והגביר את הברק הטבעי שלו. בנוסף, האבוקדו עשיר בוויטמין E נוגד חמצון עוצמתי שמגן על תאי העור מנזקי קרינת שמש וזיהום אוויר, ורכיבים כמו לוטאין וזאקסנטין מסייעים לסינון קרינת המסכים המזיקה שיכולה להאיץ תהליכי הזדקנות. מומלץ לצרוך חצי אבוקדו ביום - כך תקבלו שדרוג טבעי ומשמעותי במראה העור.

סלמון, צילום: Getty Images

סלמון
סלמון ממשיך לככב בתחום התזונה לעור בריא בזכות ריכוז גבוה של חומצות שומן מסוג אומגה 3 . חומצות שומן אלו ידועות ביכולתן להוריד דלקות בגוף ובעור, לשפר את עמידות שכבת ההגנה הטבעית של העור ולשמר לחות חיונית. מחקר שפורסם ב-2023 בכתב העת המדעי Journal of Dermatological Science מצא כי אכילת סלמון שלוש פעמים בשבוע הפחיתה אדמומיות וגירוי בעור ב-35%. הפיגמנט אסטקסנטין שמקנה לסלמון את צבעו הורוד משמש גם הוא כנוגד חמצון בעל השפעות מיטיבות על גוון העור ועל האטת תהליכי הזדקנות.

בטטה, יתרונות רבים, צילום: Getty Images

בטטה
הבטטה זוכה למקום של כבוד בתפריט הבריא בזכות היותה מקור עשיר לבטא קרוטן - פיגמנט צבעוני שהגוף ממיר בוויטמין A, ויטמין בסיסי להתחדשות תאי העור ולשמירה על עובי ובריאות השכבה העליונה שלו. דו”ח של האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה משנת 2024 הדגיש כי בטא קרוטן פועל גם כמסנן קרינה פנימי שמגביר את עמידות העור לקרינת UV ומסייע בשיקום נזקים. כמות מדודה של בטטה בינונית מספקת יותר מ-400% מהמינון היומי המומלץ של ויטמין A מה שהופך אותה למזון שיכול לשפר משמעותית את טקסטורת העור ואת גוון הפנים.

עגבניות, צילום: יהושע יוסף

עגבניות
עגבניות הן מקור עשיר לליקופן - פיגמנט אדום בעל תכונות נוגדות חמצון חזקה, שמסייע להגנה מפני נזקים הנגרמים מקרינת שמש ומפחית את התהליכים הדלקתיים בעור. מחקרים הראו כי צריכה קבועה של עגבניות משפרת את מרקם העור ומאטה את סימני ההזדקנות הנגרמת מחשיפה לשמש. יתרה מזאת, בישול העגבניות מגביר את הספיגה של הליקופן בגוף, ולכן רוטבי עגבניות ובישול הם אמצעים מצוינים להעצמת ההשפעה. בנוסף הן מכילות ויטמין C שפעיל בהפעלת ייצור קולגן שהוא החלבון המרכזי לשימור מוצקות גמישות והארכת חיי התאים בעור.

אגוזי מלך, צילום: Getty Images

אגוזי מלך
אגוזי מלך מספקים לא רק פריכות נעימה אלא גם מינרלים מכריעים לבריאות העור. האבץ שבאגוזים חיוני במיוחד לריפוי פצעים, לוויסות פעולת בלוטות השומן ולהפחתת דלקות, כשמחקר מ-2025 בכתב העת המדעי Nutrients מצביע על קשר ישיר בין תזונה עשירה באבץ לקצב החלמה מהיר מפצעונים ולמרקם עור אחיד וחלק. אגוזי המלך מכילים גם חומצת שומן אומגה 3 מהצומח, אלפא לינולנית, התורמת ללחות ולרכות העור ומעלים את תחושת הבריאות הכללית.

פלפלים אדומים, צילום: outsideclick / pixabay

פלפל אדום
הפלפל האדום הוא מקור מנצח לוויטמין C כשהכמות בכוס אחת יכולה להשתוות ואף להכפיל את ההמלצה היומית המומלצת. ויטמין C הוא המרכיב המרכזי בייצור קולגן, החלבון המעניק לעור גמישות וצפיפות חיונית ומחקרים מצביעים על קשר חיובי בינו לבין האטת הופעת קמטים. בנוסף, פלפל אדום מכיל קרוטנואידים שמעניקים הגנה נוספת מפני נזקי קרינת שמש ותורמים לשמירה על גוון עור אחיד ובהיר.

להוסיף אוכמניות לתזונה, זה טוב גם לעור, צילום: Getty Images

אוכמניות
האוכמניות אמנם קטנות, אבל הן מתבררות כסופר כוח התזונתי של העור. הן מכילות רמות גבוהות של אנתוציאנינים - נוגדי חמצון רבי עוצמה שנלחמים בנזקי חמצון, מגברים את רמות הלחות ומעודדים זוהר טבעי של העור. מחקר שפורסם בכתב העת המדעי American Journal of Clinical Nutrition מצא שצריכה יומית של אוכמניות מובילה לשיפור של כ-25% בלחות העור בתוך פחות משישה שבועות. בנוסף, הן גם כוללות את הויטמינים K ו-C התורמים להבהרת העור ולהפחתת כהויות.

תרד, צילום: Getty Images

תרד
תרד ידוע כמאכל עשיר בברזל, חומצה פולית וויטמין K - רכיבים חיוניים ליצירת תאי דם בריאים ולאספקת חמצן מיטבית לתאי העור התורמים לגוון אחיד, עור זוהר והפחתת כהויות. מחקרים הראו שצריכה קבועה של תרד מביאה לשיפור משמעותי בגוון העור ובהפחתת סימני עייפות. מומלץ לצרוך אותו טרי כדי לשמור על מרבית הערכים התזונתיים.

שוקולד מריר, צילום: Getty Images

שוקולד מריר
שוקולד מריר איכותי עם לפחות 70% קקאו, עשיר בפוליפנולים - תרכובות שמגבירות את זרימת הדם לעור ומשפרות את הלחות והאלסטיות שלו. מחקר שפורסם בכתב העת המדעי European Journal of Nutrition הראה שנשים שצרכו שוקולד מריר מדי יום במשך 12 שבועות נהנו מעור חלק, עשיר בלחות ועם מראה זוהר יותר. צריכה במידה אופטימלית של שוקולד מריר ללא תוספות מיותרות וסוכר היא דרך טעימה לשמור על בריאות העור.

גרעיני חמנייה, צילום: באמצעות בינה מלאכותית

גרעיני חמנייה
גרעיני חמנייה מתהדרים בתכולה גבוהה של ויטמין E. מחקר של NCBI (המרכז הלאומי למידע ביוטכנולוגי בארה"ב) שפורסם ב-2025 הראה שצריכה משמעותית של ויטמין E קשורה לשיפור גמישות העור ולתחושת רכות ומלאות. לצד זה, גרעיני החמנייה מספקים מינרלים כמו סלניום ואבץ העוזרים בתיקון נזקים לתאי העור ובהגנה מפני מצבי סטרס סביבתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר