כולנו באותה סירה. צילום: GettyImages

אכילה רגשית? יש אלטרנטיבה בריאה שתגרום לכם להרגיש טוב

הלחימה העצימה, הלחץ והשעמום גורמים לכולנו לחטוא באכילה רגשית ולא מאוד בריאה • למרבה המזל, יש פתרון - והוא נמצא ממש בתוך המקרר שלכם

השבועות האחרונים היו קשים לכולם ולצד המצב הביטחוני המתוח והמלחמה עם איראן, אנחנו מבלים יותר זמן בבית. התוצאה: אכילה רגשית שנובעת מלחץ, שעמום או שילוב של השניים. רוב החטיפים הזמינים בשוק מכילים חומרים משמרים, שומני טראנס ומלח עודף, שעלולים להזיק לבריאות ולגרום לתחושה לא טובה.

רבים מחפשים אלטרנטיבות ביתיות ולנו יש פתרון: הכנת צ'יפס מקליפות ירקות ופירות, שהם לא רק טעימים אלא גם עשירים בחומרים מזינים, כך לפי אתר Jarden. אספנו כמה הצעות מהעולם לנשנושים בריאים וזמינים בבית כדי להקטין את ההשלכות השליליות של מזון תעשייתי לא בריא.

מוזמנים להתפרע עם ירקות שאוהבים, צילום: ליאת נעמי שירית

קליפות ירקות ופירות מכילות כמות טובה של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, שהם מועילים מאוד לבריאות. קליפות תפוחי אדמה, למשל, עשירות בסיבים, אשלגן וברזל. כאשר קולים אותן קלות בשמן זית, הן הופכות לצ'יפס פריך שמועיל מאוד לקיבה. באופן דומה, קליפות בטטה מכילות בטא-קרוטן וסיבים, שטובים לעיניים ולעיכול. ניתן לאפות או לטגן קליפות אלה במכשיר אייר פרייר כדי להכין צ'יפס פריך.

קליפות תפוחים הן אפשרות מצוינת נוספת. הן מכילות ויטמין C ופקטין, המחזקים את מערכת החיסון. אפייתן עם קינמון הופכת אותן לצ'יפס מתוק ופריך. קליפות בננה, שבדרך כלל נזרקות, מכילות נוגדי חמצון, ויטמין B6 ומגנזיום. ניתן לטגן אותן עם תבלינים ומעט שמן להכנת צ'יפס פריך.

כן, גם הקליפה, צילום: freepik

קליפות מלפפון מכילות סיליקה וסיבים המועילים לעור ולעיכול. ניתן לייבש אותן ולהכין מהן צ'יפס פריך. גם קליפות דלעת יכולות להפוך לחטיף בריא. הן מכילות אבץ ומגנזיום, המחזקים את העצמות. ציפוי קל שלהן בשמן זית ואפייה או קלייה יוצרים חטיף בריא.

עם זאת, בעוד שצ'יפס קליפות ירקות ביתי מציע יתרונות בריאותיים, מומלץ להיזהר בבחירת צ'יפס ירקות תעשייתי, כך לפי Le Point שמדווח כי צ'יפס ירקות וקטניות הפך לטרנדי ומוצג כאלטרנטיבה בריאה לצ'יפס מסורתי, שיש לו מוניטין רע בשל תכולת השומן והמלח שלו. אך במציאות, צ'יפס ירקות תעשייתי הוא מוצר עשיר במלח, במיוחד בשל העמילן המותאם שלו ותוספים שונים.

ברוב צ'יפס הירקות התעשייתי, אחוז הירקות נמוך מאוד, בדרך כלל פחות ממנה אחת בשקית שלמה. יתר על כן, רוב צ'יפס הירקות מטוגן, וטיגון בטמפרטורות גבוהות מעודד יצירת חומר הנקרא אקרילאמיד, המוכר כחומר שעשוי להיות מסרטן עבור בני אדם. מחקר הראה ש-70 אחוזים מצ'יפס הירקות חורג מהספים האירופאיים המומלצים לאקרילאמיד, הרבה יותר מצ'יפס תפוחי אדמה מסורתי.

צ'יפס ירקות נשאר יחסית עתיר קלוריות, מה שמהווה בעיה, במיוחד מכיוון שכמו עם צ'יפס תפוחי אדמה, אנשים נוטים לסיים את השקית ולאכול משהו אחר אחר כך. Le Point מציין שלמעט אולי כמה יוצאים מן הכלל שמציעים היצרנים, לצ'יפס ירקות אין ערך תזונתי אמיתי בהשוואה לצ'יפס תפוחי אדמה.

פירות, ירקות ודגנים מלאים לשפע ויטמינים, צילום: Getty Images

לחלק מסוגי הצ'יפס העשויים מקטניות, כמו חומוס, פול ועדשים, יש פרופילים תזונתיים מעניינים הרבה יותר: יותר חלבון, יותר סיבים ופחות שומן. כדי לבחור צ'יפס בריא יותר, יש לקרוא ולהבין בקפידה את התווית, להשוות בין הרכבי המוצרים השונים, ולבחון את המדבקות האדומות המעידות על סוכר, שומן או נתרן ברמה גבוהה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...