רגע לפני הקיץ, לא מעט ישראלים נכנסים לתפריט מהודק יותר - אך רבים שוכחים, ואף זונחים, את הבריאות מאחור. בשביל להקל על המצב ולשפר את הבריאות, קבלו את ששת המזונות הבריאים ביותר שכדאי לאכול מדי שבוע לפי פרסום באתר "The Economic Times".
במקום הראשון: ברוקולי
מדובר בירק עשיר בסיבים, דל בקלוריות, רווי בוויטמין C, ויטמין K ונוגדי חמצון. "הברוקולי תומך בבריאות החיסונית של הגוף, מסייע לעיכול ובניקוי של רעלים מהגוף", נכתב באתר הכלכלי, לצד המלצה: "צריכה קבועה של ברוקולי עשויה להוריד את הסיכון לסוגי סרטן מסוימים ולדלקות כרוניות".
במקום השני: אוכמניות
פירות יער עשירים בנוגדי חמצון, אשר נלחמים בין היתר בדלקות בגוף - תוך תמיכה בבריאות של המוח והלב. "אוכמניות מספקות גם סיבים תזונתיים, ויטמין C ומנגן (יסוד כימי), אשר מסייעים לווסת את רמות הסוכר בדם ומשפרים את הזיכרון", כך נכתב. מדובר ב"חטיף בריא" עם חומרים מזינים שניתן לנשנש "על הדרך", או לחילופין אפשר לצרוך אוכמניות בצורת שייק פירות.
במקום השלישי: אבוקדו
מדובר במאכל עשיר בשומנים חד בלתי רוויים הבריאים לגוף, בנוסף לאשלגן ולסיבים תזונתיים. "האבוקדו מסייע בהורדת הכולסטרול הרע (LDL), מייצב את רמות הסוכר בדם ואף תומך בבריאות העור והלב", כך נכתב באתר. המרקם הקרמי של האבוקדו הופך אותו לתוספת מזינה לסלטים, לטוסטים ואפילו לקערות דגנים.
במקום הרביעי: זרעי פשתן
סלמון הוא מקור מצוין לחלבון ולחומצות שומן מסוג אומגה 3, אשר תומך בבריאות הלב והמוח. אבל עבור צמחונים, זרעי פשתן מציעים יתרונות דומים של אומגה 3 וסיבים - שניהם עוזרים להפחתת דלקות, להגברת התפקוד הקוגניטיבי ולסיוע בשיקום השרירים והתאוששות הגוף.
במקום החמישי: תרד
התרד רווי בברזל, במגנזיום ובוויטמין A - מה שמצוין להגברת האנרגיה ולתמיכה בתפקוד החיסוני של הגוף, לצד שמירה על בריאות העור והעיניים. כמות הקלוריות הנמוכה לצד השימושים הרבים של התרד, הופכים אותו לכזה המתאים לשילוב בשייקים, בסלטים או במנות מוקפצות.
במקום השישי: בטטה
תאמינו או לא, הבטטה היא מקור מזין לפחמימות מורכבות, לסיבים תזונתיים ולוויטמין A. "הבטטה מסייעת לבריאות המעיים, משפרת את הראייה ומסייעת באיזון רמת הסוכר בדם", נכתב ב"Economic Times", "המתיקות הטבעית והאופי המשביע של הבטטה, הופכים אותה לאלטרנטיבה מצוינת לפחמימות הפשוטות יותר".

