בעידן בו אנחנו מוצפים באין ספור גאדג'טים למטבח ובכלל, דווקא שיטת הפשרה עתיקה שלא עולה שקל מככבת בתקופה האחרונה בכל הרשתות החברתיות.
הטריק פשוט להפליא: בשר קפוא, שני סירי מתכת או מחבתות, ותוך דקות ספורות, תאמינו או לא, הסטייק מוכן לטיגון/בישול. לא סיר חשמלי, לא כפתורים, לא אפליקציה, רק פיזיקה בסיסית במיטבה.
הטריק הפשוט הזה שמשגע את הטיקטוק עם מיליוני צפיות מבטיח להפשיר את הבשר שלכם בזמן שאתם מספיקים להכין את הרוטב ולגמוע כוס יין, אבל רגע לפני שאתם רצים למטבח - האם זה באמת עובד או שזה סתם עוד בלוף אינטרנטי שמבוסס על FOMO בלבד?
עוד באותו נושא:
אחת ולתמיד: איך להפשיר עוף במהירות, לפי מומחי בטיחות מזון
במחבת, בהפשרה ובהגשה: 8 טעויות שכולם עושים עם בשר טחון
מה שסבתא ידעה, טיקטוק רק גילה מחדש
אז איך הפך פטנט מטבח פשוט שסביר שסבתא שלכם הכירה לפני שנולדתם לכוכב טיקטוק ולמה חזר אלינו דווקא עכשיו? מסתבר שהטכניקה הזו היא לא המצאה של דור ה-Z. כבר ב-2014 ערוץ טלוויזיה בטייוואן הציג את השיטה, אבל רק בזכות הטיקטוק היא הפכה לסנסציה עולמית בתחילת 2023 עם קאמבק מפתיע ב-2025.
למה? כי האינפלציה גרמה לנו להבין שחשמל עולה כסף, העלייה במחירי המזון גרמה לנו להעריך יותר כל נתח בשר שיש במקפיא והעובדה שאנחנו מבלים יותר זמן בבית מול מסכים גרמה לנו לחפש תוכן "מעשי" עם פוטנציאל ויראלי שאפשר לשתף.
המדע מאחורי הקסם
לא, זו לא מאגיה, פילטר או עריכה מתוחכמת - זו פיזיקה בסיסית. הטריק פשוט: מניחים את הבשר הקפוא על מחבת אחת, שמים מחבת שנייה מעליו, ותוך פחות מחצי שעה, וואלה, הבשר מופשר.
הסיבה? עקרונות פיזיקה פשוטים למדי. מתכת היא מוליכת חום מעולה. כשאתם מניחים את הסטייק בין שתי מחבתות אתם יוצרים מערכת שמעבירה חום משני הכיוונים בו זמנית. במקום שהבשר יישב על השיש ויתעקש להישאר קפוא, הוא "נלחץ" בין שני משטחים שמזרימים אליו חום מכל כיוון.
האם זה באמת עובד או שזה עוד פייק?
רגע לפני שאתם זורקים את המיקרוגל שלכם מהחלון, ה"מטבח האמריקני לבדיקות" (כן, יש דבר כזה, וכן, אנשים מקבלים משכורת כדי לבדוק דברים כאלה) מבקש לצנן את ההתלהבות: אחרי שבדק את השיטה המסקנה הייתה חצי כוח: זה עובד, אבל. תמיד יש אבל. זה עובד מעולה על נתחים דקים כמו חזה עוף, אבל אל תצפו לנס עם נתח בשר עסיסי במיוחד.
מה קורה בשטח?
יש הייפ ואפילו כזה שלא תוכלו להתעלם ממנו אם אתם מבלים מספיק זמן ברשתות החברתיות. כאמור, זה תפס תאוצה ותפוצה ויראלית מחודשת בחודשים האחרונים בחו"ל אבל גם בארץ, עם מאות סרטונים של משפיענים וגולשים שצברו מיליוני צפיות ואלפי תגובות. יש מי שנשבעים שזה טריק משנה חיים (במיוחד לעצלנים או למי שאין לו כוח או זמן לתהליכים ארוכים בדרך לארוחה) ויש שטוענים שזו שטות ויראלית (ואפילו מסוכנת לעיתים) שלא שווה את הלייק שלכם.
ומה באשר למומחים שהתפקיד שלהם לוודא שמה שאתם צורכים לא יגרום לכם לתחלואה או חמור מכך? הנה האותיות הקטנות: ה- USDA(ראשי תיבות של "משרד החקלאות האמריקאי", לא של U Should Definitely Ask כמו שאולי חשבתם) מזהיר: אל תשאירו בשר בטמפרטורת החדר לנצח. חיידקים אוהבים להתרבות בטמפרטורות של 4-60 מעלות צלזיוס והם עושים את זה בקצב מהיר יותר מהשיתופים של סרטון חתולים חמוד.
טיפים לשדרוג הטריק
- בחרו באלומיניום: מחתבות וסירי אלומיניום עובדים טוב יותר מברזל יצוק בגלל מוליכות חום עדיפה.
- הוסיפו קצת מים: טיפות מים בין הסירים משפרות את מוליכות החום.
- הפכו את הבשר: פעם ב-5 דקות (כן, זה אומר שתצטרכו להניח את הטלפון).
- בחרו את סוג הבשר הנכון: אידיאלי לסטייקים דקים, פילה דג וחזה עוף.
אז אחרי כל הבלגן, הסטוריז, הפוסטים ושיעורי הפיזיקה המאולתרים, מה השורה התחתונה? הטריק עובד, אבל הוא לא הדבר שיציל את האנושות. זו תזכורת שלפעמים הפתרונות הכי טובים הם הכי פשוטים, ושאולי, רק אולי, היינו צריכים להקשיב לסבתא שלנו כשהיא ניסתה ללמד אותנו דברים לפני במקום לגלגל עיניים ולחזור לפלאפון או שאתם יכולים פשוט להזמין משלוח - מי אנחנו שנשפוט?

