זו לא תהיה הגזמה לומר שסושי הוא אחד המאכלים הפופולרים ביותר ברחבי העולם, וגם בישראל. המבחר הגדול עשוי לתעתע וכיוון שדגים נאים הם רגישים במיוחד לחיידקים ובקטריות, חשוב לשים לב לכמה כללים שיבטיחו סושי טרי ובריא, שיחסוך לכם קלקול קיבה מיותר.
מספר שפים התראיינו ל-HuffPost, ושיתפו את כללי האצבע שלהם לבחירת סושי.
הכל מתחיל בצבע
כל מומחי הסושי הסכימו שצבע הדג הוא האינדיקטור מספר 1 שמשהו לא בסדר. השף הראשי של Morimoto Asia בפלורידה המליץ בחום להתרחק מדג שנראה עמום או דהוי. ברגע שדג מתחמצן, הוא מתחיל לפרק חומצות שומן ולהפוך למעופש. במילים אחרות, הוא מתחיל להתקלקל ואתם לא רוצים את זה בתוך הגוף שלכם.
גם ללחות יש משקל מכריע
דג טרי יבריק באופן טבעי וייראה כאילו הגיע מהים היישר לצלחת. שף סושי במסעדת "נובו" בשיקגו אמר שדג ואורז יבשים הם סימן מובהק לחוסר טריות. "אם האורז קשה או יבש מדי, איכותו ירודה והוא עשוי להיות ישן".
תתפלאו, לדגים אין ריח
יש הדבל משמעותי בין ניחוח של דגים לניחוח של אוקיינוס. דגים צריכים להפריש את הטעם של מי מלח או האוקיינוס, מלא באומאמי וזה סימן מצוין. אם הטעם הוא מאוד דגי, המנה התחילה בהליכי ריקבון וזה בדיוק הזמן להסתובב וללכת.
הסוד שמסתתר בוויטרינה
עיון בוויטרינה השקופה המלאה בדגים הוא חלק מהכיף ביציאה לסושי, אבל מומלץ להסתכל היטב על המוצרים כדי לבחון את הטריות והאיכות. ויטרינה מאורגנת היטב ודג טרי למראה עם ברק טבעי הם סימנים טובים. אם הוויטרינה נשארת פתוחה לזמן ממושך או נראית מבולגנת, נראה שהמקום לא מקפיד על כללי היגיינה מספקים.
רק לא במשלוח
למרות שערב סושי בבית הוא רעיון מדהים, כדאי להגיע לפחות פעם אחת למסעדה עצמה ולבחון אותה. יש יחס ישיר בין ניקיון המסעדה לדרך הטיפול בדגים ובמרכיבים האחרים ואם השף לא מעריך את המסעדה עצמה, יש סיכוי לא רע שהוא לא מעריך גם את האוכל. האם הדלפק נקי? האם אנשי הצוות מקפידים לעבוד עם כפפות ולשטוף ידיים לעיתים קרובות? את כל אלה תוכלו לגלות רק אם תקפצו למקום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו