אוהבים בננות? אנחנו מקווים שכן. לפרי הצהוב, מלבד הטעם הטעים, יש גם לא מעט סגולות בריאותיות ויתרונות, שמציבים אותו כאחד הפופולרים מבין הפירות, אך העם ידעתם שלצבע הבננה שאתם אוכלים יש גם משמעות רבה מבחינה בריאותית? כנראה שלא.
ב"דיילי מייל" הבריטי שוחחו עם מומחים שמנו את היתרונות והחסרונות שבאכילת בננה בכל אחד ממצבי הצבירה והצבעים השונים שלה – וההשפעות על הבריאות ועל מערכת העיכול.
בננה ירוקה
מסתבר שלמרות הקושי ללעוס והטעם הבוסרי, בריא מאד לצרוך בננה ירוקה פעם ביום. העמילן בבננה ירוקה הוא יחסית קשה לפירוק ומסייע דווקא לחיידקים ואנזימים בריאים במעי שלנו להתמודד עם האוכל דבר שמסייע בסופו של דבר לגוף נגד חיידקים שליליים. כמו כן, יש בה מעו סוכר, דבר המסייע למי שרוצים להתמודד עם סוכרת.
למעשה סקירה של 18 מחקרים על בננות מלמדים שבננות ירוקות טובות לעצירות, להתמודדות עם מניעת סרטן המעיים וכן גם כנגד סוכרת 2. וניתן לבשל את הבננות האלו או לאכול אותן קפואות, בכל מצב כמות העמילן בהם גבוהה ומאד בריאה לגוף.
בננה צהובה
בבננה צהובה כמות הסוכר גדלה משלושה גרם על כל 100, ל-12 גרם. מהבחינה הזו היא מאכל טוב לספורטאים בכל הקשור לכמות הסוכר והאנרגיה שיש בה. בבננה צהובה יש פחות עמילן עמיד והיא קלה לעיכול ככה שמי שיש לו בעיות עיכול ירגיש איתה פחות נפיחות בבטן.
מבחינת יתרונות תזונתיים הבננות מכילות מספר תרכובות שזמינות יותר כאשר הבננה בשלה והן ממש חשובות לגוף. מדובר על תרכובות קרוטנואידים, הקשורות לבריאות העיניים ולמניעת סרטן, למשל כמו כן הבננות מכילות ויטמין B וכן את נוגדי החמצון ויטמינים A ו-C, בתוספת המינרלים ברזל, מגנזיום, מנגן ואשלגן. חשוב לציין כי החומרים האלו זמינים בעיקר כשהבננה בשלה אך לא בשלה מידי כי איך חלקי מהחומרים האלו מתפרקים כבר.
בננה צהובה עם כתמים חומים
לבננה עם כתמים חומים, כך מתברר, יש יתרונות רבים בתחום המלחמה בסרטן. מחד, הכתמים החומים מלמדים על כך שעוד עמילן בבננה הומר לסוכר אבל יש בכתמים האלו חומר הנאבק בתאי סרטן לא בריאים בגוף והוא מחזק בגוף את היכולת להתמודד עם בעיות מסוג זה.
למעשה, מדענים מאוניברסיטת Teikyo ביפן מצאו שבננות עם כתמים כהים היו יעילות פי שמונה בהגברת הכוח של תאי דם לבנים (שנלחמים בזיהום) מאשר בננות בעלות צבע ירוק. המדענים דיווחו כי מידת ההשפעה האנטי-סרטנית של הפרי תואמת את מידת הבשלות - ככל שלבננה יש יותר כתמים, כך גדל כוחה לחיזוק החסינות.
בננה חומה
כאשר בננה מבשילה יתר על המידה, חלק ניכר מהעמילן הופך לסוכרים, מה שהופך אותה למקור טבעי מצוין למתיקות. מומלץ להשתמש בהם כמקור מתיקות באפייה או להקפיא, לרסק ולעשות מהן גלידה ללא סוכר. למעשה שימוש בבננות חומות כתחליף סוכר היא דרך בריאה מאד להמתיק מזון תוך אספקת חומרים בריאים כמו אשלגן ויטמין B6 וקצת ויטמין C. בסופו של יום בננות חומות מאד מתחילות לתסוס ולהפוך לאלכוהוליות עד 0.5 גרם אלכוהול לבננה. מחקרי מעבדה הראו שניתן להפיק אתנול (אלכוהול) מבננות בשלות במיוחד, אולם אך רק לאחר הוספת שמרים וסוכר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו