הסושי בר של יהודה עמר מתאים לכולם

זוכה מאסטר שף התמקם במלון סטאי ביפו ומגיש סושי טעים ולא מתחכם מדי • אין כמו יפו בלילות

צילום: אסף פינצ'וק // סושי באווירה שמשלבת חדש וישן

מאז זכה במאסטר שף, סקרן אותנו לאכול מיצירותיו הקולינריות של יהודה עמר. בשנים האחרונות הוא אמנם בישל במקומות ובאירועים שונים, וכן החזיק משאית אוכל שעברה ממקום למקום בארץ, אך כעת הוא החליט להתמקם, והחיבור? מקורי ומיוחד. 

עמר פתח מסעדת סושי במלון סטאי תל אביב, שנמצא על כיכר השעון ביפו במבנה היסטורי מהמאה ה-13. כבר בכניסה, ניתן לחוש את האווירה הייחודית של המקום, כשלצד הבניה הישנה מאבן פנים המלון מודרני והאוכל מן הסתם, גם הוא.  

עמר. מאוכל של אמא לסושי // צילום: אסף פינצ'וק

כמו מסעדות רבות בזמן האחרון גם מסעדת הסושי החדשה של עמר היא כשרה, והוא מצטרף למסעדות סושי אחרות שמצליחות לאחד בין הכשרות למאכל היפני. בין המנות שמציע עמר תמצאו סמוראי רול עם סלמון, אבוקדו, עירית ואספרגוס עטופים בילו טייל צרוב ולימון (66 שקלים), טריקולר - רול סלמון, טונה, דג לבן, אבוקדו, אושינקו ועירית עטופים במלפפון לצד רוטב פונזו (68 שקלים), וסלמון איקורה פוטומאקי עם סלמון, אבוקדו, מלפפון, ביצי סלמון ועירית (52 שקלים).

מלבד סושי, מציעים במסעדה בסטאי מנות כמו סלט וואקמה עם אצות ומלפפונים ברוטב הדרים (42 שקלים), סלט פפאיה קלאסי (42 שקלים) וטטאקי טונה עם רוטב שומשום לבן וביצי סלמון (52 שקלים).

צילום: אסף פינצ'וק

לפני שהגענו, השילוב בין עמר, שהבישולים שלו הזכירו את בית אמא בתכנית הריאליטי ובמשאית האוכל, ובין סושי נראה לנו מעניין. הסושי היה טעים, לא מתחכם, מתאים לחיך הישראלי ולא מנסה להיות מה שהוא לא. לצד האווירה הקסומה של יפו בלילות והתפאורה של המלון המושקע, זה עושה את העבודה.  

המסעדה פועלת בשעות אחרי הצהריים עד הלילה (החל מהשעה ארבע ועד חצות).

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר