המסעדות החדשות שיוביל ארז קומרובסקי

הכירו את "גריל.עץ" ליד מלון מצפה הימים. המקום יהיה שיפודיה גלילית עדכנית וימוקם בתוך החווה האורגנית של המלון

צילום: יח"צ // ארז קומרובסקי

השף ארז קומרובסקי נבחר להוביל את הקו הקולינרי במלון מצפה הימים ובמסעדה חדשה שתיפתח ליד בשם "גריל.עץ".

המקום יהיה שיפודיה גלילית עדכנית. הקונספט שיוביל את התפריט במסעדה הוא בשר גריל שיוגש על שיפודי ענפים מהחווה, שיעניקו ארומה מיוחדת למנות: ענפי אלון, ענפי זית, ענפי הדרים, ענפי שזיפים, ענפי זמרות ענבים. 

מיקום המסעדה בתוך החווה האורגנית מעצים את המונח "מהחווה לשולחן", ומאפשר לסועדים ליהנות מחומרי גלם טריים ועונתיים, מהערוגה היישר לצלחת. בתפריט ניתן דגש רב והתייחסות לירקות הטריים, לצד מנות הבשר המגוונות. גם הקינוחים במסעדה יוכנו במקום מחומרי גלם מקומיים טריים.

ההסכם עם קומרובסקי נחתם לשנתיים והוא כולל את הרכבת התפריטים, למסעדה החדשה, למסעדת המלון ולבר. לכל אחד מהם, נבנה תפריט ייחודי הנשען על החווה האורגנית של מצפה הימים.

צילום: עופר פריימן

המסעדה במלון תתבסס על תפריט חלבי צמחוני, עם דגש על טריות, אשר תבוא לידי ביטוי בחומרי הגלם הנאספים מדי יום מחוות המלון, ביניהם; חלב, גבינות, ירקות ופירות, ובהכנה הפרונטלית, אל מול האורח. בנוסף יוגשו מדי יום לחמים ומאפים טריים ממאפיית המלון.

מטבח המלון יהיה כשר בהשגחת הרבנות צפת ובמסעדה יוצב טאבון גדול מימדים ממנו יצאו מרבית המנות בתפריט, הכולל גם מנות דגים וכמובן טעמים מהמטבח הגלילי המקומי. בר מלון מצפה הימים יגיש בירות בוטיק מאזור הגליל ותפריט מנות נלוות למשקאות אלכוהוליים ויין.

המלון כולל כאמור חווה אורגנית ומשק חי, המייצרים מבחר גדול של גבינות איכותיות, ירקות ופירות מהם גם רוקחים ריבות ומייבשים חליטות תה ועשבי תיבול. את המלון רכשה רשת ישרוטל לפני כ-3 שנים, בראש השנה, בחודש ספטמבר, צפויים המלון והמסעדה להיפתח בתום שיפוץ מלא מהיסוד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר