קצת גיוון, מה קרה? חמישה אירועים שאסור לכם לפספס

גם אם אתם יוצאים החוצה ועדיין קר לכם, אתם יודעים שהאביב כבר ממש בפתח ואיתו גם לא מעט אירועים ופסטיבלים קולינריים כיפיים וטעימים • על הפרק: הפסטיבל הטעים של מטה יהודה חוזר, שלושה ימים של חקלאות וקולינריה בערבה התיכונה ועוד שלל הפתעות

יהודית הרפז, פסטיבל האוכל של מטה יהודה, צילום: אסף שגב

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה מתקיים מדי חודש מרץ ונחשב לאחד האהובים והפופולרים. כעת, בתום הפסקת קורונה הוא חוזר, גדול יותר וטעים יותר. מה שהתחיל אי שם בשנת 2000 עם מספר מצומצם מאוד של בשלניות מקומיות הפך היום לאמפריה של ממש עם מגוון סוגי מאכלים ואירועים, יקבים, בראנצ'ים, פיקניקים ועוד.

בפסטיבל, שמתקיים בהפקתה של אפרת אליאסף גורפינקל, נמצא אוכל מרוקאי, כורדי, הודי, פלשתיני ואפילו אינדונזי לצד שלל ארוחות חגיגיות על טהרת הבשרים, המאפים ושאר חומרי הגלם הגדלים באזור, בו יש לא מעט כרמים, יקבים, שדות ומחלבות.
הפסטיבל מתקיים בין ה3 ל-26 במרץ, כל המידע עם האירועים והארוחות באתר

בשלניות בפסטיבל מטה יהודה, צילום: אלדד מאסטרו

מהחממה לצלחת

בשבוע הבא, בין ה9 ל-12 במרץ, ייצא לדרך גם פסטיבל "מהחממה לצלחת" באוזר הערבה התיכונה, פסטיבל שכל כולו על טהרת הקטיף והבישול בחממות החקלאיות הרבות שיש באזור.

בפסטיבל האורחים יוכלו להנות מקטיף עצמי של תוצרת חקלאית מהחממות באזור, סדנאות בישול, ארוחות וסיורים קולינריים גם כן על טהרת החקלאות המקומית ועוד שלל אטרקציות טעימות.
בין האירועים שמציע הפסטיבל, שמלווה על ידי איש הקולינריה דוד קישקה, נמצא ארוחה עם השף עזרא קדם שתתקיים בלב חממת 'בין השיטין' בחצבה בצוותא עם השף עידו שגב, כאשר כל המנות בארוחה על טהרת התוצרת הטרייה של החקלאים בערבה.

עוד בתוכנית: סדנת בשרים מעושנים עם יריב איתני (רוט 90), סדנת אפייה עם ירקות של קרן אגם, סדנת בישולי שדה ועוד.
לפרטים נוספים 

המטבח של השף עזרא קדם, צילום: אילן נחום

קפה ומאפה: התערוכה של יעקב בלומנטל

אמן המינאטורות והצלם התל אביבי, שעוסק לא מעט בעולמות הקולינריה, מציג בסוף השבוע הקרוב, החל מהיום (חמישי) שלל עבודות שלו, כולל עבודות שייעשו בלייב, ומבטיח לא מעט הפתעות בנוסף. אל תפספסו אם אתם באזור
ג'מעה דיילי, המחוגה 13 תל אביב, החל מחמישי בערב ועד שבת

מיניאטורות של יעקב בלומנטל,

שבוע הצמבו"ז

שבוע הצמבו"ז (צמצום בזבוז מזון) ייצא לדרך בכנס במרכז הקולינרי אסיף בתל אביב ביום ראשון הקרוב עם שלל הרצאות תחת הכותרת "מהשדה לצלחת - והלאה". לדברי המארגנים מטרת הכנס היא הפניית זרקור לבעיה הגלובלית של בזבוז מזון והעלאת הנושא לסדר היום הציבורי. כל המשתתפים בכנס הם אנשי קולינריה, מסעדנות וחקלאות, והם צפוים להציג שלל יוזמות לתיקון המצב הקיים, בטווח הקצר והארוך.

בין הדוברים: יובל הלמן (עלה עלה) שיספר על הירקות השקופים, דן פילץ מנכ"ל דיזנגוף סנטר שיספר על פרויקט הקומפוסט על גג הקניון, יותם דוקטור ועוד.
להרשמה לאירוע לחצו כאן 

יין וארוחה טובה

השף דוד שושן יגיע בשבוע הבא (ראשון ושני) לטייסטינג רום בתל אביב לערב "Wine and dine" ויצור ארוחה בת חמש מנות וקינוח שכולה מותאמת ליינות של יקב תבור שיתארח במקום גם כן. בין המנות קונפי תות שדה עם בלסמי ופסטו, ברוסקטה זוקיני סיצליאני, ניוקי -לה רומאנה עם קרם אפונה ובזיליקום ועוד.
עלות למשתתף: 300 ש"ח. להזמנת מקומות: 035333213

דוד שושן בטייסטינג רום, צילום: דוד שושן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר