עם מספיק אוזו, גם כפר סבא יכולה להפוך לאתונה

לוקץ' במסעדת זואי | צילום: ליאור קליין

כשרה ומטריפה • לוקץ' והחבורה הגיעו לפתוח את הקיץ במסעדה היוונית "זואי" שבשרון • המסקנה: תבקשו מהשף להוציא לכם את מה שהוא חושב, זה משתלם • לביקורת המלאה

​אחרי מסעות רבים בין מסעדות שונות, חשקה נפשי במנוחת לוחם, אז עגנתי את היאכטה שלי בחופי כפר סבא, הרמתי צ׳ייסר אוזו ונכנסתי למסעדת זואי - היווניה הכשרה והמעולה. זואי ממוקמת בחצרות השוק של כפר סבא, האוירה שם כיפית וקלילה, בריזה נעימה גם ביום חם (אולי זה ארבעת המאווררים שגנבתי משאר הלקוחות), תפריט ויצאנו לדרך.

הגעתי לשם עם אישתי היפה, עם סוחרת העוגות ועם ג׳י. לאחר מבט קצר בתפריט, במקום לבחור מה להזמין, ביקשתי מבעל הבית שיוציא את כל מה שהוא רוצה שנטעם והבטחתי לו שלא אתווכח על החשבון.

צילום: ליאור קליין,

למקצה הראשון הוא הוציא: סקורדיליה (ממרח שקדים ושום), טריקופטרי (פלפל שרוף עם פטה וגבינת שמנת), ציזיקי, חציל על האש, ואצבעות דג ים בבלילת בירה. הסקורדיליה הייתה נהדרת, ממרח יווני טעים וממכר. הטריקופטרי היה מושלם, החמימות של הפלפל שנשרף יחד עם הגבינות הקרות יצרו ביס גבינתי ונהדר.

הציזיקי היה ברמה גבוהה, ולא סבל מעודף שמיר כמו שציזיקים נוטים לעשות. החציל היה טעים אבל מעט מיותר לדעתי, ביצוע נחמד של מנה קלאסית אך אפשר לוותר. המנה הטובה ביותר בראשונות הייתה אצבעות הדג, מעין גירסא יוונית של פיש אנד צ׳יפס פריכה בטירוף לצד איולי שמוכן במקום שגורם לך לרצות לשבור צלחת על הרצפה ולצעוק יאסו!
אז שברנו צלחת על הרצפה והתקדמנו לשלב הבא, יאסו!

צילום: ליאור קליין,

למקצה השני הוציא בעל הבית: פאבה (קרם אפונה צהובה), דומטה טוטו (סלט עגבניות עם בזיליקום ופטה), סיגר ים, פסקאדו (קציצות דגים על סלט ירוק) ושווארמה טונה אדומה.

הפאבה הייתה מעניינת, שילוב לא מוכר בין טעם של אפונה ומרקם של חומוס אבל באה בטוב. סלט העגבניות היה הטוב ביותר שאכלתי, עגבניות טריות ונהדרות לצד גבינה נפלאה ובזיליקום מרענן. סיגר הים היה קריספי וכיפי, לצד טחינה, לימון כבוש ומעט סחוג נוצר ביס שהוא לא פחות ממושלם.

הפסקאדו היו טעימות, קציצות סלמון נחמדות על סלט מרענן, מנה נחמדה אבל אפשר לוותר. היהלום שבטיארה בהחלט הייתה השווארמה טונה אדומה. המנה הטובה ביותר במסעדה, טעמים נהדרים של דג טונה איכותי שמוגש כמו שווארמה על סלט מרענן שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול, מנה שהייתי שמח לאכול כל יום על המזח בכפר דייגים קטן (אבל במלון חמישה כוכבים, עדיין ראפר עם דרישות בואו).

לצד הראשונות והעיקריות הוגשו פיתות חמות ואווריריות שנצרבו על הגריל עם שמן זית וזעתר והיו פשוט תענוג. האוזו זרם כמו מים, הבוזוקי ניגן, סטטיק ובן אל שרו על הטברנה היוונת ואנחנו רצינו קינוח עדין. הזמנו אסלי יוגורט - קוביית גלידה יוגורט, עם ריבת פירות יער ושקדים קלויים.

תקשיבו, ככה צריך לסיים ארוחה, באמת. במקום קינוחים כבדים ולהמרח בבית שעות על הספה בהתאוששות, לקחנו כמה ביסים טעימים ומרעננים בטירוף מגלידה יוגורט עם טעמים חמצמצים ומעולים של פירות יער, נשארנו עם טעם טוב ונהדר, סיימנו את הארוחה ודילגנו בקצב הבוזוקי לחשבון. החשבון יצא 432 ש״ח, סכום נמוך יחסית לאוכל הטעים, האווירה הנהדרת, השירות המצויין והכמויות הנדיבות. 

צילום: ליאור קליין,

לסיכום, זואי היא אחת המסעדות היוונית הטובות בארץ, כשרה ונהדרת עם אווירה מדהימה וכיפית שנתנה לי להפליג בדמיוני לאיי יוון הנפלאים ולשכוח לרגע שאני בכפר סבא הבורגנית. עד לפעם הבאה, אני הייתי לוקץ׳.

ויצמן 125 כפר סבא

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...