"ככה לא ננצח": הכיבוד שגנב את ההצגה בפגישת האופוזיציה

ראשי האופוזיציה התכנסו אתמול לפגישה, אבל ברשת דווקא התעניינו במה שהונח על השולחן • מהכיבוד המאופק ועד קופסת הפררו רושה שאיש לא פתח, התמונה סיפקה לגולשים חומר מצוין לבדיחות: "איזה שולחן של אשכנזים"

הכיבוד שהפך לשיחת היום ברשת | צילום: ליהיא לפיד

בפגישת ראשי האופוזיציה אתמול קרו לא מעט דברים, אבל ברשת היו מי שהתעניינו דווקא במה שהונח על השולחן. בזמן שהפוליטיקאים התכנסו לשיחה, הגולשים בחנו פרטים אחרים לגמרי: מה הוגש, מה היה חסר ובעיקר, למה אף אחד לא נגע בפררו רושה.

אחד הציוצים שבלטו היה של אבי עטיאס, שכתב: "איזה שולחן של אשכנזים. איפה פיצוחים, איפה גרייגוס, איפה קאנו ענקי של פירות חתוכים, איפה פחיות רדבול. ככה לא ננצח".

בתמונה מהפגישה נראו כוסות תה קטנות, בקבוק מים וקערית אגוזים. הכול נראה מסודר, מאופק ורחוק למדי משולחן הכיבוד הישראלי העמוס שאפשר לפגוש בישיבות ובמפגשים אחרים. אם כי, כפי שהעירו גם ברשת, בהחלט ייתכן שהתמונה פשוט צולמה בתחילת הפגישה.

אז מה היה על השולחן?

את עיקר תשומת הלב קיבלה דווקא קופסת הפררו רושה שהונחה במרכז השולחן ונשארה, לפחות ברגע שבו צולמה התמונה, שלמה לחלוטין.

אסף זמיר כתב: "זה מטורף בעיניי שהם לא נגעו בפררו רושה, אני לא מחזיק עשר שניות בלי לפתוח אותו". אמיר תיבון הציע הסבר אפשרי ופשוט הרבה יותר: "יש מקום לחשוד שזה צולם יחסית בתחילת הפגישה".

מי יהיה הראשון שיפתח?

ובכל זאת, יש משהו מוכר מאוד בקופסת שוקולד סגורה שמונחת באמצע שולחן מלא באנשים. מי רוצה להיות הראשון שפותח אותה באמצע פגישה רצינית? האם מחכים שמישהו אחר יעשה את הצעד? וברגע שאחד לוקח, האם זה האות לכולם להצטרף?

כך או כך, הפררו רושה הפך במהירות מפריט כיבוד שולי לאחד הפרטים המדוברים בתמונה.

אז איזה כיבוד מתאים לפגישה פוליטית?

תה, מים ואגוזים משדרים איפוק ורשמיות. בורקסים כבר לוקחים את האירוע לכיוון הרבה יותר ישראלי ומשוחרר, ופירות חתוכים ופיצוחים יכולים להפוך את השולחן כולו לחגיגה.

ופררו רושה? כפי שהתברר מהתגובות לתמונה, הוא מגיע עם דילמה אחת שלא כתובה על האריזה: מי יעז להיות הראשון שיפתח את הקופסה?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...