השבוע הלך לעולמו משה אמדו, הבעלים של מסעדת "אמדו" המיתולוגית אחד ממקומות הבילוי המזוהים, הצבעוניים והמבוקשים ביותר בחיפה של שנות ה-80. אמדו, דמות כריזמטית יוצאת דופן וחלק בלתי נפרד מהפסיפס של חיי הלילה והקולינריה בעיר באותן השנים, הלך לעולמו ביום ראשון כשהוא מותיר אחריו שושלת מפוארת של ילדים, נכדים ונינים.
את הבשורה המעציבה על מותו שיתפה בתו, ליאת אמדו, בעמוד הפייסבוק שלה: "אתמול נפרדתי מאבא שלי. קשה לי בכלל לכתוב את המילים האלה, כי איך נפרדים מאדם שהיה כל כך הרבה יותר מ'אבא'? מי שהכיר את מסעדת אמדו, הכיר אותו, ומי שהכיר את אמדו, כנראה לא ישכח אותו".
"הוא היה איש של במה, איש של אנשים, איש של ים", היא ממשיכה, "איש יפה תואר, גבוה, בלונדיני, עם עיניים כחולות, חזק בצורה שלא הכרתי אצל אף אדם אחר, אבל מה שבאמת משך אליו אנשים לא היה רק המראה. זו הייתה הכריזמה, החוכמה, החדות, ההומור הציני, שמחת החיים, האנרגיה, והיכולת המדהימה שלו לגרום לאנשים לרצות להיות לידו".
המסעדה שהייתה מופע של איש אחד
מסעדת "אמדו" פעלה בעיר התחתית בחיפה, סמוך למקום שבו ניצבת כיום תחנת הדלק "דור אלון", והיא הייתה הרבה יותר ממקום שמגיעים אליו רק כדי לסעוד, היא הייתה חוויה חושית וטוטאלית.
המקום שכן בתוך סככה רחבת ידיים עם רצפת חצץ מחוספסת, שהעניקה לאווירה אופי חיפאי אותנטי ולא מחויט, כשאמדו עצמו שימש כבמאי וככוכב הראשי של ההצגה.
הלב של המסעדה
מספרים שהוא היה מארח בנשמתו, זכר כל לקוח בשמו, טיפח מערכות יחסים אישיות עם סועדים קבועים, ירד לפרטים הקטנים, הסתובב בין השולחנות והעניק לכל אורח תחושה של VIP. השילוב המנצח בין אוכל מצוין, דגים טריים ואווירה בלתי אמצעית לבין האישיות הממגנטת שלו, הפך את הסככה בעיר התחתית למוקד עלייה לרגל. מדי ערב זרמו למקום אנשי עסקים, פוליטיקאים, אמנים, ספורטאים מובילים ודמויות מפתח בבוהמה הישראלית.
עם לכתו של משה אמדו, חיפה נפרדת לא רק מאחד המסעדנים הגדולים והמשפיעים בתולדותיה, אלא מחתיכה חיה, תוססת וצבעונית מההיסטוריה, מהתרבות ומחיי הלילה של העיר התחתית.
יהי זכרו ברוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
