"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אייל שני, אסף גרניט ואלוף עולם: 5 גלידריות שף ששווה להכיר
אייל שני מכין ג'לאטו בפארק המסילה, אסף גרניט מביא סומאק ושמן זית לפריז ואלוף עולם איטלקי נחת בכיכר מסריק • חמישה שפים וקונדיטורים שהופכים את הגלידה לקולינריה גבוהה, בגביע
הגלידות של Gelalucci. צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

אייל שני, אסף גרניט ואלוף עולם: 5 גלידריות שף ששווה להכיר

אייל שני מכין ג'לאטו בפארק המסילה, אסף גרניט מביא סומאק ושמן זית לפריז ואלוף עולם איטלקי נחת בכיכר מסריק • חמישה שפים וקונדיטורים שהופכים את הגלידה לקולינריה גבוהה, בגביע

אופיר רבינוביץ'
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בשנים האחרונות שוטף את עולם הקולינריה טרנד מסעיר, שפים מובילים ואפילו אלופי עולם בקונדיטוריה פותחיםגלידריותבוטיק משלהם.

השפים לוקחים את הטכניקות המתקדמות מהמטבח, את חומרי הגלם היוקרתיים ואת הדיוק הקולינרי שמאפיין מסעדות עילית ודוחסים את כל העושר הזה לתוך גביע אחד, נגיש, מהיר ואינסטגרמי.

זו כבר לא סתםגלידהמתוקה שקונים בדרך בין פגישה לפגישה, אלא גלידה מתוחכמת, נועזת, מורכבת ומלאת הפתעות, עם שילובים של טעמים מלוחים, עשבי תיבול, שומנים עמוקים ותבלינים ייחודיים.

רגע לפני שאתם יוצאים לסיבוב מתוק וקר, קבלו חמש גלידריות שף לוהטות שאתם חייבים להכיר:

1. קסטה | השף אייל שני – תל אביב

הנציגות התל־אביבית הבולטת והשיקית של הטרנד שוכנת בלב פארק המסילה השוקק. וכיאהלאייל שני, אל תצפו כאן לגלידה תעשייתית או בנאלית.

"קסטה" מציעה ג'לאטו טרי, המיוצר מדי יום ומתבסס על חומרי גלם עונתיים, פירות בשיא הבשלתם ותפיסה קולינרית ששמה את חומר הגלם במרכז.

2. ליקוק | השף אסף גרניט – פריז

אסף גרניט לקח את הטרנד צעד אחד קדימה ופתח גלידריית שף בלב פריז, ממש בצמוד למסעדת המישלן שלו, "שאבור".

גרניט מביא אל הגביע את השפה הקולינרית המזוהה איתו, עם שילובים מורכבים ומעוררי מחשבה שנולדו מתוך המטבח הלבנטיני והשורשים הירושלמיים שלו. שמן זית, תבלינים ערביים, סומאק ופיסטוקים מקבלים כאן מקום מרכזי ומייצרים חוויה שעושה כבוד גם למסורת הצרפתית.

3. ג'לאלוצ'י | סרג'יו קולאלוצ'י – תל אביב

אחת התוספות המסקרנות לשוק הגלידות המקומי היא ג'לאלוצ'י, רשת ג'לאטו איטלקית שנחתה בכיכר מסריק בתל אביב, בשותפות עם סרג'יו קולאלוצ'י, אלוף העולם בג'לאטו ונשיא תחרות גביע העולם לגלידה.

הגלידה מיוצרת במפעל המשפחתי שלו באיטליה ומגיעה לישראל תחת בקרת איכות קפדנית. אל תפספסו את טעם הפיסטוק, שהפך לאחד מסימני ההיכר של קולאלוצ'י.

4. ג'לטו וריגטו | השף ניר לוי – ירושלים

הנציגות הירושלמית שמוכיחה שגלידה היא עבודת אמנות לכל דבר. מותג הג'לאטו המשובח נולד מתוך המטבח והקונדיטוריה של קבוצת מסעדות השף "טלביה", בהובלת השף ניר לוי, כאן מכינים ג'לאטו ארטיזנלי במרקמים משיים ומדויקים.

5. גלידה בת גלים / כספי 20 | השף אורי צור – חיפה

בשכונת בת גלים החיפאית, מול הים, נפתחה גלידריית בוטיק קטנה, מעוצבת ומלאת אופי. המקום נולד כהמשך ישיר למסעדת השף השכונתית והמוערכת "המפגש בת גלים".

השף אורי צור מביא אל הגביע את אותה מחשבה קולינרית שמאפיינת את המטבח שלו, עם טעמים מתוחכמים כמו יוגורט ושמן זית מקומי, חמאה חומה עם קשיו קלוי, ושילובים מתוקים מלוחים שמצליחים להיות מפתיעים בלי לאבד את הכיף שבגלידה.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...