מתברר שגם בהרווארד יש מטבח כשר. צילום: איי.פי

מפתיע: זה מה שאוכלים סטודנטים שומרי כשרות בהרווארד

סרטון שפרסם הסטודנט הישראלי נתאי לדאני, מספק הצצה לאופן שבו הרווארד מאפשרת לסטודנטים יהודים לשמור כשרות • מקרר מסומן, תנור ומיקרוגל עם קוד גישה ואוכל כשר מקייטרינג: כך מאפשרת הרווארד לסטודנטים שומרי כשרות לשמור על אורח חייהם • צפו בהצצה הנדירה

[object Object]

מי שמתקבל לאוניברסיטת הרווארד מוטרד בדרך כלל מדרישות הקבלה המחמירות ומהאתגרים האקדמיים. אבל עבור סטודנטים שומרי כשרות, השאלה הראשונה היא דווקא אחרת, מה אוכלים בקמפוס? מתברר שהתשובה כוללת מערך כשרות מסודר, פתרונות ייעודיים ואפשרות לשמור על אורח חיים דתי גם בלב אחת האוניברסיטאות היוקרתיות בעולם.

נתאי לדאני, שנכלל ברשימת פורבס "30 מתחת ל-30" ולומד בימים אלה בקמפוס במסגרת תוכנית העוסקת ב"מדע האושר", חשף בסרטון שפרסם את חיי הכשרות באחת האוניברסיטאות היוקרתיות בעולם.

ומתברר שבמהלך שנת הלימודים המצב אפילו מפנק יותר, בהרווארד פועל מטבח כשר של ממש, שמספק אוכל כשר לסטודנטים היהודים בקמפוס. "במהלך השנה יש ממש מטבח כשר עם אוכל כשר לסטודנטים היהודים", שיתף לדאני, "אני כאן בקיץ אז הוא לא פעיל, אבל זה מרגש".

בקיץ: אוכל ארוז ומכשירים עם קוד סודי

דווקא בחודשי הקיץ, כאשר האוניברסיטה מתרוקנת יחסית ורבים מהסטודנטים אינם נמצאים בקמפוס, מערך הכשרות עובד במתכונת אחרת.

לדברי לדאני, בתקופה הזו מסופק אוכל כשר ארוז מקייטרינג חיצוני, שאותו ניתן לחמם באמצעות מיקרוגל ותנור המיועדים לכשרות בלבד. בסרטון הוא מציג מקרר שעליו מופיע השלט "Kosher", לצד מיקרוגל ותנור המסומנים ככשרים.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Nitay Ledany | נתאי לדאני (@nitayledany)

המכשירים נעולים באמצעות קוד, שעובר בין הסטודנטים היהודים שומרי הכשרות בלבד. כך נשמרת ההפרדה ונמנע שימוש שעלול לפגוע בכשרות הכלים.

לדאני מציג גם את ארוחת הצהריים שלו בקמפוס, אורז, סלט כרוב וחתיכת סלמון. לא מדובר בארוחת שף יוצאת דופן, אלא בארוחה פשוטה ויומיומית אבל כזו שמאפשרת לסטודנטים שומרי כשרות ללמוד באחד המוסדות המובילים בעולם בלי לוותר על אורח חייהם.

אוניברסיטת הרווארד, צילום: אי.פי

לא רק הרווארד

מערכי כשרות דומים קיימים גם באוניברסיטאות מובילות נוספות בארצות הברית. עבור מוסדות אקדמיים, היכולת לספק מענה לצרכים דתיים ותרבותיים הפכה לחלק מהמאמץ למשוך סטודנטים מצטיינים מכל העולם.

גם בהרווארד, אחת האוניברסיטאות התחרותיות בעולם, סטודנטים שומרי כשרות יכולים למצוא פתרון יומיומי גם אם הוא מסתכם בצלחת של אורז, סלט כרוב וסלמון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו