סרן איתי מרקוביץ, קצין מוערך בגדוד 51 של גולני, נפל בקרב בלבנון – משפחתו יצרה ערכת קפה שמנציחה את אהבתו לטיולים, זריחות, שקיעות ולמשקה החם. המטרה: הקמת כפר נוער לבני נוער בסיכון שתנחיל את ערכיו.
מרקוביץ היה חובב טיולים מושבע שאהב את הארץ, לטייל בה ולקחת בה הפסקות קטנות כדי לשתות קפה עם חברים. לאחר נפילתו חיפשו בני משפחתו דרך הנצחה שתהיה מדויקת לרוחו. כך נולדה ערכת הקפה – בהשראת ערכת הקפה שאיתי עצמו דיגם לג׳יפ שלו, ובצבע הכובע שאהב במיוחד.
ערכת הקפה נוצרה מתוך הרצון להמשיך את הדרך שאיתי ייצג: חיבור לארץ, לאנשים ולרגעים הפשוטים שבטבע. זו ערכה שמזמינה לעצור לרגע מהשגרה, לצאת החוצה, ולהפוך כל זריחה או שקיעה לרגע של משמעות – בדיוק כפי שאיתי אהב.
הערכה כוללת תיק נשיאה לטיולים, גזייה אלפינית, קומקום איכותי, ארבע כוסות שתייה, שני כלי אחסון לתה או קפה, כפית, וכן קוד QR המוביל לאתר ייעודי עם נקודות תצפית מומלצות לזריחות ושקיעות ברחבי הארץ.
מחיר הערכה הוא 300 שקלים, כל ההכנסות מהמיזם מיועדות לעמותת “להיות איתי”, במטרה להקים מפעל הנצחה שימשיך את דרכו המיוחדת של איתי ואת המורשת שהותיר אחריו – כשהמטרה הסופית היא להקים כפר נוער לנוער בסיכון לזכרו של איתי, שהתנדב לשנת שירות בכפר סילבר לפני הצבא.
הערכה זמינה לרכישה בקישור הזה.
איתי, בנם של תמר ואורן גדל בכוכב יאיר שבשרון. אח לעומרי ואלה. איתי כונה על ידי חבריו 'מרקו' והיה שילוב מיוחד של אנרגיות ושטותניקיות לצד עומק וכנות. הוא היה חבר אמת ששאף לבלות כל רגע עם חבריו ועם בני משפחתו, אהב לחרוש את הארץ לאורכה ולרוחבה, למצוא נקודות תצפית מרהיבות ולצפות בזריחות ובשקיעות עם בירה, פק"ל קפה ועם אנשים שאהב.
כחייל צעיר התגייס להיות לוחם בחטיבת "גולני", יצא לקורס מ"כים, ומשם לקורס קצינים מתוך תחושת שליחות ורצון עמוק לתרום ולעשות שינוי. בתום קורס קצינים, אותו סיים בלחימה בתוך עזה, חזר איתי כקצין לבא"ח גולני להכשיר את דור הלוחמים הבא.
עם סיום הכשרתם של הטירונים עליהם פיקד, איתי נשלח אל גבול הצפון, שאליו התפשטה המלחמה. הוא חבר לגדוד שלו, גדוד 51 ב"גולני" ושם, קיבל תפקיד מורכב - לפקד על מחלקה ותיקה שספגה אבדות קשות ב-7.10, בהן נפילתו של מפקד המחלקה וחברים רבים. הוא הצליח להרים את המחלקה ולהכשיר אותם ללחימה בלבנון.
ביום רביעי, 13.11.2024, יצא עם המחלקה לפעילות מבצעית נוספת בדרום לבנון. במהלך הפעילות, התפתח קרב מול מחבלי חיזבאללה שארבו ללוחמים ופתחו באש מטווח קצר. איתי לחם בעוז ובחירוף נפש, עד שנהרג עם עוד חמישה מחייליו, הוא היה בן 22 בנופלו.


