ניב גלבוע. הגיב לביקורת על הביקורת

אחרי הביקורת שחטף - ניב גלבוע מגיב: "איך העזתי"

אחרי הביקורת המחמיאה שעוררה חשד, מבקר המסעדות הציג בשידור חי את מאחורי הקלעים של הארוחה המדוברת במסעדת ההמבורגרים • האם הטיעונים מצליחים להסביר את רצף האירועים? תשפטו בעצמכם

בעקבות הסערה שהתעוררה לאחר פרסום הכתבה ב"היום" סביב ביקורת המסעדות החריגה של ניב גלבוע בסניף "אגאדיר", המבקר נאלץ לספק תשובות.

בתוכניתו בערוץ i24NEWS, "מדד גלבוע", המגיש הגיב לטענות בדבר אמינות הביקורת, סיפר על השתלשלות האירועים לכאורה שהובילה אותו למקום, והדף בתוקף את השמועות הקשות על כך שמדובר בתוכן שיווקי מוסווה.

רצף האירועים שסדקו באמינותו של ניב גלבוע

כזכור, הסערה החלה לאחר שגלבוע, הידוע כמבקר קשוח, העניק ציון גבוה במיוחד לארוחה שכללה תקלות כמו מידת עשייה שגויה של הבשר, מנות מתוקות (שבדרך כלל זוכות לקטילה), תוספות שיצאו באיחור וסיטואציה אבסורדית של אופנוע שחנה באמצע המסעדה. הגולשים והעוקבים לא נשארו אדישים לשינוי הגישה הפתאומי והציפו את הרשת בטענות כי הסרטון לכאורה "מכור".

כעת, בתגובה לביקורת שהופנתה כלפיו, גלבוע טוען כי ההגעה לסניף ההמבורגרים בנמל תל אביב הייתה בכלל מקרית לחלוטין. "בכלל לא הייתי צריך ללכת לאגאדיר, אני אגיד את האמת", שיתף המבקר את צופיו.

לדבריו, הוא תכנן לסקר מסעדה אחרת באזור, אך בניגוד לפרסומים ברשת - היא הייתה סגורה. "אני מסתובב עם הצלם, מובך, ופתאום רואה את אגאדיר. אמרתי לעצמי שזה בטח גם סגור, הכל היה ריק".

ניב גלבוע. ביקורת אוכל משונה שלו עוררה זעם של צופים הדוקים, צילום: ערוץ היוטיוב של ניב גלבוע

תעלומת האופנוע והתשובה למבקרים

אחת הנקודות שעוררו את מירב התהיות, הייתה נוכחותו של כלי רכב דו-גלגלי בין שולחנות האוכל. גלבוע הסביר בשידור כי כשהבחין בבחור עם האופנוע בתוך המסעדה, הוא מיד שאל אותו לפשר העניין. התשובה שקיבל, לדבריו, מסבירה את הסיטואציה: "גנבו לי פה פעם, אז אני מכניס את האופנוע לתוך המסעדה".

למרות הביקורת הנוקבת ברשת סביב אמינות הסיקור, לגלבוע היה חשוב להעביר מסר חד-משמעי לעוקביו בכל הנוגע ליושרה המקצועית שלו, וזאת כדי לנקות את שמו מכל חשד: "תקשיבו, היה ממש טעים. 15-20 שנה אני כבר עושה את זה... בחיים לא ביקשתי כסף".

8 במדד גלבוע? גבוה בהרבה מהממוצע, צילום: יוטיוב

האם הטיעונים של ניב גלבוע משכנעים?

בתור מי שצופה באדיקות בביקורות של גלבוע כבר שנים ארוכות ומכיר היטב את הניואנסים שלו, קשה לומר שההסברים האלה משכנעים. הרגיש שרק היה חסר שישימו לו קרח במים המינרליים המוגזים ויגישו לו פסטה עם כף - והוא עדיין היה מכריז שזו החוויה הקולינרית הטובה ביותר שהייתה לו בישראל.

יכול להיות שהתמונה העגומה של מסעדה שוממת לחלוטין, והרצון לפרגן לעסק ישראלי שמנסה לשרוד, פשוט ריככו גם את אחד המבקרים הקשוחים ביותר. כך או כך, תמיד נחמד "להרים" לעסקים ישראליים, ובטח למסעדות שנאבקות בשיניים ביוקר המחייה ובמציאות המאתגרת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...