בתוך כל המתח הביטחוני של התקופה האחרונה, יש מקומות שהופכים לאי של שפיות וטוב לב. אחד המקומות האלו הוא הדוכן המוכר "פיתה דרוזית כרמל", השוכן בצומת חורשת הארבעים. מה שהתחיל כדוכן אוכל פופולרי למטיילים, הפך בשנתיים האחרונות לבית חם עבור כוחות הביטחון והלוחמים הפרוסים באזור.
המקום קיבל המון פרסומים טובים ברשתות החברתיות בעיקר בזכות התרומה לחיילים. בפוסט האחרון שפורסם השבוע, שפרסם ליאור לביא, אבא ללוחמת בכיפת ברזל, שיתף בהתרגשות: "בתי וחבריה לוחמי כיפת ברזל הגיעו לדוכן על מנת לקנות פיתה דרוזית. הגברת המיוחדת הזו, באצילותה הרבה, סירבה בכל תוקף אפשרי לקחת כסף מהחיילים".
הפיתה שהפכה לבית חם ללוחמים
הפוסט של לביא היכה גלים ברשתות החברתיות, אך עבור בעלי הדוכן "פיתה דרוזית כרמל" מדובר במציאות יומיומית ובחלק בלתי נפרד מהזהות שלהם. כשפנינו אליהם, הם הסבירו בצניעות שהנתינה הזו היא הדרך שלהם להגיד תודה למי ששומר עלינו.
"אנחנו כבר הרבה שנים מחבקים את החיילים הגיבורים שלנו באהבה ומכל הלב", מספרים ל"היום" בעלי הדוכן, "אנחנו יושבים בצומת חורשת הארבעים. אנחנו מחלקים להם בחינם, וגם לכל אנשי הביטחון, אצלנו לא משלמים. זה יוצא לנו ישר מהלב. כל מה שאנחנו רוצים זה שיחזרו הביתה בשלום, אמן".
בדוכן, שמציע פיתות חמות עם לאבנה, זעתר ומאכלים דרוזיים אותנטיים, האווירה תמיד מזמינה, אך מאז תחילת המלחמה היא קיבלה משמעות עמוקה יותר. עבור הלוחמים שנמצאים בשטח ימים ארוכים, הפיתה החמה והחיוך בדוכן הם הרבה יותר מארוחה.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)