מגלידת תירס מתוק ועד עשבי מרפא: מה נאכל ב-2026?

חוקרת עתיד המזון ומומחי בריאות חושפים את התחזיות לשנת 2026 - ויש כאן כמה תובנות מעניינות במיוחד

גלידת תירס ב"אוטו גלידה" של איתיאלה. הקדימה את הטרנד

חברת Green Chef, המתמחה בערכות מתכונים עם דגש על בריאות, חשפה את תחזיות הבריאות והרווחה שלה לשנת 2026. התחזיות גובשו בשיתוף עם חוקרת עתיד המזון הבינלאומית, ד"ר מורגן גיי, ומציעות הצצה מפתיעה אך מגרה לעתיד הקולינרי הצפוי לנו בשנה הבאה עלינו לטובה.

בשנה החולפת שלטו בזירה הקולינרית קערות ידידותיות למעיים, משקאות על בסיס חלב שיבולת שועל ומאכלי נחמה מהצומח. כעת, עם בוא השנה החדשה, Green Chef מפעילה את “כדור הבדולח הקולינרי” שלה וחושפת את הטעמים ומגמות הבריאות שצפויים להגדיר את 2026.

לכל מגמה מצורפת פרשנות תזונתית מאת לילי קילינג, מנהלת בכירה לפיתוח מתכונים ודיאטנית רשומה ב־Green Chef UK. השילוב בין הגישה היומיומית־בריאותית של קילינג לבין הראייה העתידית של גיי מאפשר תחזית משותפת למה שיהיה חם בעולם האוכל בשנה הקרובה.

קלחי תירס, צילום: איתיאל ציון

1. תירס מתוק - גם בקינוחים

לדברי נציגי החברה: “התירס המתוק כבר לא יוגבל למנות מלוחות. הוא יהפוך לכוכב של עולם הקינוחים. המתיקות העדינה, הטעמים האוממיים־אגוזיים והצבע השמשי שלו צפויים להוליד גלידות תירס, קרמים, משקאות ופאי - שילוב של נוסטלגיה וחדשנות”.

לילי קילינג מוסיפה: “תירס מתוק עשיר בסיבים תזונתיים, ושילובו בקינוחים הוא דרך חכמה להעלות את הערך התזונתי - מבלי לוותר על יצירתיות”.

מילה שלנו - האמת שכבר יצא לנו לטעום כאן בארץ קינוחים מבוססי תירס מתוק ואפילו גלידה, ואנחנו לגמרי בעד הטרנד הזה.

בננה לוטי, מוזמנים להפתרע, צילום: גיא כהן

2. הבננה חוזרת ובגדול

ד"ר גיי חוזה קאמבק נוסטלגי לבננה - פרי מנחם שיחרוג מעבר לשייקים ודייסות.

נציג Green Chef אומר: “צפו לפודינגים, משקאות, פשטידות, קינוחים קפואים וחידושי מאפייה מבוססי בננה, בהשראת הבאזז העולמי סביב פודינג הבננה של Magnolia Bakery. הבננה תשתלב בטעמים חמים ומרגיעים כמו קינמון, שוקולד וקפה”.

קילינג מסבירה: “בננות עשירות באשלגן ובסיבים פרה־ביוטיים, התומכים בפעילות מערכת העצבים ובבריאות המעי. המתיקות הטבעית והמרקם הקרמי שלהן הופכים אותן לאידיאליות לקינוחים ומשקאות בריאים יותר”.

ההל מככב, צילום: באמצעות Chat GPT

3. הל - תבלין הבריאות של 2026

מחליטות צ’אי ועד חטיפי שוקולד - הטעם המחמם והארומטי של ההל צפוי לכבוש את 2026.

ב־Green Chef מציינים כי ההשפעה מגיעה בין היתר מלחמניות ההל הסקנדינביות ומהעלייה בפופולריות של טעמי הקינוחים מהמזרח התיכון. בנוסף, להל תכונות אנטי-דלקתיות טבעיות, והוא צפוי להשתלב בחטיפי בריאות, משקאות וממתקים.

קילינג: “התכונות נוגדות החמצון והאנטי-דלקתיות של ההל הופכות אותו למזון פונקציונלי מצוין - כזה שמציע גם טעם וגם יתרונות בריאותיים”.

4. רגשות על הצלחת

נציג Green Chef מסביר: “מותגי מזון ומשקאות ישווקו יותר ויותר מוצרים לפי מצב רוח ולא לפי טעם, על רקע העלייה בחרדה ובבעיות שינה - בעיקר בקרב דור ה־Z. נראה משקאות עם שמות כמו ‘רגוע’, ‘דמעות של אושר’ או ‘חיבוק גדול’, בשילוב רכיבים מעודדי מצב רוח”.

קילינג מוסיפה: “המגמה הזו משתלבת בהבנה ההולכת ומעמיקה של ציר מעי-מוח, כאשר צרכנים מחפשים מזונות שתומכים גם בבריאות הפיזית וגם ברווחה הרגשית”.

5. חיזוק מערכת החיסון

לפי Green Chef, מזונות המיועדים לחיזוק החיסון יהפכו לקטגוריה פונקציונלית מרכזית. נראה מעבר מ“תוספת חלבון” ל“תוספת חיסון” - עם מיקרו-נוטריינטים, מינרלים ויסודות קורט ואדפטוגנים, כחלק מהמודעות לבריאות שאחרי המגפה.

קילינג: “רכיבים כמו אבץ, ויטמינים C ו־D, ופרוביוטיקה מספקים דרכים מבוססות מחקר לחיזוק מערכת החיסון - צעד רלוונטי ומתבקש לצרכנים מודעי בריאות”.

מאפים עם שומן בקר, צילום: GettyImages

6. בשר בקר - והשומן חוזר

שומן בקר (Beef Tallow), שבעבר היה מרכיב בסיסי במטבח הביתי, עושה קאמבק קולינרי.

ב־Green Chef אומרים: “עם נקודת עישון גבוהה וטעם עשיר, שפים יחזירו את השומן הזה למאפים, לצ’יפס ולמנות מלוחות מוקפדות - בין היתר בהשפעת דיאטת הקרניבור והירידה בעניין בתחליפי בשר”.

קילינג: “שומן בקר מצוין לבישול - הוא מעניק עומק וטעם מלוח-עשיר שמעצים את חוויית האכילה ומוסיף נגיעות אומאמי”.

עשבי תיבול, הרבה יותר מועילים ממה שאתם חושבים, צילום: Getty Images

7. עשבי מרפא

לדברי נציג החברה: “רכיבים שהיו מזוהים בעיקר עם רפואת צמחים - עלי שן־הארי, סרפד, רגלת הגינה ובזיליקום קדוש - יהפכו לכוכבים של פסטו, מרקים, סלטים ורטבים. הסגולות הבריאותיות הטבעיות שלהם מתחברות למגמה הגוברת של אכילה למען הבריאות”.

קילינג מסכמת: “עשבים אלו עשירים בוויטמינים A, C ו־K, והם תוספת עוצמתית להגדלת צריכת המיקרו־נוטריינטים”.

ב־Green Chef מסכמים: “במבט קדימה ל-2026 אנו רואים שילוב בין רכיבים מוכרים שמופיעים בדרכים חדשות, לבין תבלינים ומזונות פונקציונליים התומכים במצב הרוח, במערכת החיסון וברווחה הכללית. אלו מגמות שמצביעות על שנה חדשנית ורעננה בעולם התזונה הבריאה”.

ולילי קילינג מוסיפה בחיוך: “מי היה מאמין שגלידת תירס מתוק תופיע בתפריט של 2026? המגמות האלו מזכירות לנו שתזונה בריאה יכולה להיות גם מלהיבה ומפתיעה. השנה הבאה נראית יצירתית במיוחד - הזדמנות מצוינת לגלות טעמים חדשים ולהרגיש טוב תוך כדי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר