עד שהגעתי ל"ג'ין קלאב סופרים", הבר הקטן שפועל ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב כבר כמה שנים ושהזניק את עצמו מחדש לאחרונה עם הרבה אנרגיה ויצירתיות, לא ידעתי שיש לי דעות מוצקות כל כך על המשקה האלכוהולי הנפוץ הזה. אמנם, כמו רבים מאיתנו, אני מאוד אוהב לשתות אותו עם טוניק (וקצת קרח ולימון ו/או מלפפון), אבל עד עכשיו בעיקר ראיתי בו דלק שמקדם אותי אל היעד - ולא כתחנה הסופית עצמה.
המפגש הלילי עם גל ואור, שני המיקסולוגים הידענים והנעימים מאחורי הדלפק של הג'ין קלאב סופרים, הפך אותי לאדם מאמין - לפחות בג'ין.
כן, בג'ין קלאב מתרכזים בג'ין. רק ג'ין, כל הג'ין ושום דבר פרט לג'ין. יינות, בירות ושאר אלכוהולים יכולים לחכות לערב אחר. כאן הג'ין הוא המלך, עם כמה מאות מותגים, סוגים, זוויות והסתעפויות מסקרנות שלו. המאגר המרשים הזה רק הולך וגדל, כאשר חברים ושותפים למסע הצלב האלכוהולי הייחודי הזה הולכים ומרחיבים אותו בכל נסיעה לחו"ל וככל שיותר ויותר שחקנים בזירה המקומית מגדילים את ההיצע של ג'ין כחול-לבן איכותי שמיוצר כאן.
למרות העיצוב הטווסי של התאורה והתפאורה, האווירה בקלאב היא מאוד נעימה. 10-8 מקומות ישיבה על הבא וקומץ גומחות קטנות נוספות, אבל זה בדיוק מה שהופך אותו למקום אינטימי, שמזמין לשיחה - עם מי שהגיע איתך, מי שהתיישב לצידך או מי שעומד מולך ומכין את הדרינקים.
הרבה ברי קוקטיילים אוהבים להגיד שהם מתאימים את הקוקטייל לאדם, אבל במקרה הזה אני חושב שהאדם הותאם לקוקטייל. כלומר, כדי להבין מה להכין לנו, אור וגל טרחו להבין לא רק מה אנחנו "אוהבים" או "לא אוהבים" באלכוהול, אלא "מי אנחנו" באופן רחב מעט יותר. משם, הדרך הייתה די מהירה להיכרות עם טעמים וסיפורים חדשים על ג'ין ועל האנשים שנשבעים לו אמונים בכל לילה מחדש.
לא רק קוקטיילים
אז אחרי שיחה קצרה, אור רקח עבור בת זוגי משקה פתיחה מקורי ומרענן משישה מרכיבים עיקריים: ליקר דובדבנים, קנה סוכר, ביטר קקאו, שני סוגי ג'ין - "טאנקרי 10" עם פירות הדר טריים ו"old made" עם טעמי מלפפון ונענע.
הספתח שלי היה "old made" (58 שקלים), שלקח אותי לכיוון אולד פאשני יותר, עם קצת קליפת תפוז והרבה רצינות. הוא הציע שילוב עוצמתי של כמה ספיריטים שיצאו בין ידיו של אור כמו מתוך מגבעת של קוסם - עם תפקיד מרכזי לג'ין ההולנדי "אולד דאף".
אחרי ששתינו, קצת, היינו מוכנים לשלב הבא. לרוב, האוכל בברים הוא בהחלט לא הסיבה הראשית למסיבה. גם בג'ין קלאב לא יתחרו בקרוב על כוכב מישלן, אבל במקום לנסות להמציא יש מאין מתוך מטבח קטן תפריט מקורי, הם נשענים על ההיצע הקולינרי המקצועי של "פיצה 180" הסמוכה, שנדמה שכמה מנות ממנו הותאמו לרוח של הקלאב באופן מיוחד.
אחרי שאת הקוקטיילים הראשונים ליוותה קערה נדיבה וכיפית של פופקורן חריף עם דבש וצ'ילי (18 שקלים), המשכנו עם סלט קליל ונהדר של חסה, תפוז ושקדים עם ויניגרט הדרים וגבינת בושה (62 שקלים), שהכין אותנו לסיבוב השני בעולמות הג'ין.
במערכה האלכוהולית הבאה כיכב קוקטייל Bee Keeper (64 שקלים) שכלל, בין השאר, דבש, ויסקי מעושן סקוטי, ג'ין לונדון דריי וליקר סמבוק. בת זוגי בחרה ב-Pompidou (64 שקלים) מתכון מצוין מה"אימפריאל בר" ז"ל, שכולל ג'ין תפוחים מנורמנדי וגם Lind and Lime עם תווים של פלפל ורוד, תפוח ובזיליקום וגרידת אגוז מוסקט.
בין לגימה ללגימה, שהלכו ושחררו את הלשון ועוררו את הסקרנות, שוחחנו עם אור וגל על מקורות הג'ין, על דרכי הכנה, מתכונים והשפעות היסטוריות ועל מסעות אלכוהוליים בתל אביב ובעולם. אם זה נשמע לכם דידקטי מדי לבילוי לילי, כנראה שפשוט עדיין לא שתיתם מספיק.
אחר כך חלקנו (לא עם גל ואור) פיצה אספרגוס, בצל שאלוט ופרמזן (89 שקלים), דקה בהתפחה איטית, ששימחה אותנו מאוד והכינה אותנו לסדרת טעימות של ג'ין מסביב לגלובוס, כמו ג'ין האריס, שהגיע ללב תל אביב מהאי האריס במזרח סקוטלנד, ושמוכן עם אצות ים המקנות לו מעין מרירות מעודנת, או הג'ין היפני Aozu Pacific Ocean, שמוכן ממי האוקיינוס שמקיפים את האי הצפוני הוקאידו ושנושא עדיין את זכרון מליחות הים.
קינחנו את הארוחה בעוגת גבינה באסקית (42 שקלים), שלמרבה הצער הייתה קצת עייפה בשעה המאוחרת הזאת, אבל את המצב הציל ג'ין אנד טוניק (68 שקלים), איך לא, המבוסס על ג'ין Xibal מגואטמלה, עם נגיעה של הל ירוק ומזיגה נדיבה של הטוניק הישראלי המלבב של נעמה שטרן ליכט, שהתבלט עם תווים עדינים אך ברורים של ירבה מאטה. הדרינק המהנה הזה הגיע עם עלי בזיליקום, פלחי תפוח דקיקים ומופע אודיו-ויזואלי-מיקסולוגי נהדר של שקשוקים וקרקושי קרח.
הג'ין קלאב קיבל מאיתנו ציון כמעט מושלם (לא שמישהו ביקש) והוא בהחלט נוסף לרשימת הברים שנחזור אליהם שוב גם בלי הזמנה מיוחדת.
ג'ין קלאב סופרים
המלך ג'ורג' 83, תל אביב
כדאי לדעת: בימים שני עד חמישי בין השעות 20:00-18:00 תוכלו להנות מקוקטיילים נבחרים ב-35 שקלים.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)