יש איזה דיסוננס בלפתוח בר-בורגר מושחת במרכזו של פארק מדע מנוכר. בכל זאת, לא יותר מדי קורה אחרי שהשמש שוקעת בקריית ויצמן שבנס ציונה, מקום סטרילי-משהו שמאכלס כמה וכמה חברות הייטק, מיחשוב ומחקר.
כשהגענו לאזור בשעת ערב לא מאוחרת בשבוע שעבר, התנועה בכבישים היתה כבר דלילה למדי והמדרכות היו נטושות. אנשים (מדענים?) כבר התקפלו הביתה אחרי עוד יום עבודה תובעני, מה להם ולהמבורגרים טרופיים עסיסיים, לתלוליות אסאדו לוהטות ולסוכריות צ'וריסוס פיקנטיות? טוב, אולי הם טרם ביקרו בפורמט המעודכן של "המשכן" – מזללה כשרה ומעוצבת עם טוויסט אמריקני הממוקמת בקומת קרקע של בניין משרדים מעונב. אכן דיסוננס.
המשכן עבר מספר תהפוכות בשנתיים האחרונות, מאז שנפתח. אחד הבעלים, חייל מילואים, נפצע במלחמה והמסעדה נאלצה לסגור את שעריה בהיעדרו. לאחר תקופת שיקום ממושכת הושק המשכן לאחרונה בקונספט שונה ומהודק יותר, כזה שמתמקד בהמבורגרים בשירות עצמי (לעומת הגישה הקרניבורית-כללית המקורית, אז גם נעשה שימוש במלצרים).
התפריט עכשיו מצומצם יותר, כך שאם אין לכם חשק להמבורגר טוב למדי ולקומץ מנות ראשונות מעולות – ככל הנראה תעדיפו לבלות את הערב במקום אחר. דודא לקציצה מושקעת על רקע וייב צעיר (כולל גרפיטי ושולחן סנוקר בחוץ) ויחד עם זאת גם כשר? סמנו לכם נקודת ציון בנס ציונה.
גנובים על הכרובים
פתחנו בשלוש ראשונות גדולות ונדיבות, שלגמרי מתאימות לחלוקה. בהתאם להמלצת הצוות ובלי להגזים, מנת הכרוב בטמפורה (34 שקלים) הייתה לא פחות ממדהימה. אולי מתוך הרגל וחוסר תשומת לב ראשונית, ציפינו לקבל דווקא כרובית מצופה ולא את המצליב הפחות סקסי במשפחה, אבל מה רבה היתה הפתעתנו לנוכח "דפי" הכרוב הזהובים, הלוהטים וקריספיים שגובו בטחינה גולמית, סילאן, גרעיני חמנייה ודלעת בפטרוזיליה. הסילאן העניק למנה טאץ' מתקתק עדין וגרעינים שדרגו פלאים. פשוט מעולה. מעולם לא התמוגגנו ככה מכרוב.
גם הצ'יפסוריסוס (45 שקלים) סיפקו את הסחורה. מדובר במיקס של קרעי תפוחי אדמה מטוגנים ופריכים, צ'ימיצ'ורי, בצל מוחמץ פוטוגני, "סוכריות" של נקניקיות צ'וריסו פיקנטיות וזילוף נדיב של איולי שום. תפוחי האדמה היו ממכרים, אם כי לא כולם התחברו לצ'וריסוס עצמן, שכאמור היו מעט חריפות (ניתן להזמין את המנה ללא צ'וריסוס ב-28 שקלים, גם אופציה לגיטימית).
משם המשכנו לנאגטס (45 שקלים) – חמישה שניצלונים טעימים מאוד, שטוחים יחסית, מצופים בבלילה שמכילה קורנפלקס להעצמת הקראנץ' ומוגשים עם רוטב לבחירה. עשו לנו את זה במיוחד: איולי השום, איולי הנענע ואיולי הקארי. הנאגטס לא איכזבו, והם גם מהווים בסיס לכריך הקריספי צ'יקן (62 שקלים), שלא יצא לנו לנסות. בפעם הבאה, לגמרי יש פה פוטנציאל.
אחלה אסאדו, בריסקט מבאס
לאחר הפוגה קצרה שלוותה בדין ודברים בקרב יושבי השולחן, דילגנו על ההמבורגר הקלאסי (62 שקלים) ובחרנו במקומו בשלושה המבורגרים "מיוחדים" שנחשבים לבסט-סלרז של המשכן. בכל המקרים מדובר בקציצת בקר 200 גרם טחונה גס וצלויה על הפלנצ'ה, שאותה מעטרים טופינגז פחות שגרתיים. המחיר אחיד לשלושתם: 72 שקלים לכריך בלבד / 94 שקלים לארוחה עם תוספת ושתייה.
בורגר האסאדו המפורק (איולי סרירצ'ה, אסאדו, צ'ימיצ'ורי, קונפי שום ובצל מוחמץ) היה הכי מוצלח ביניהם. האסאדו היה רך ודומיננטי, השום הורגש היטב (כחובבי שום מושבעים, אין תלונות) והביס היה טעים ועסיסי. שיחוק.
ההמבורגר הטרופי (איולי קארי, חסה לליק, אננס צלוי, ריבת צ'ילי ובצל מוחמץ) גם היה טוב והציג שילוב טעמים מסקרן, אם כי קארי הוא בהחלט טעם נרכש ואנחנו מודעים לכך שאננס על המבורגר, או על כל מנה אחרת לצורך העניין, נחשב על ידי רבים כהתרסה ואף כחילול הקודש. לא אצלנו.
לרוע המזל, המבורגר הבריסקט (איולי כמהין, חסה לליק, בצל מוחמץ, בריסקט צלוי וביצת עין) איכזב. בשר הבריסקט עצמו היה אומנם בסדר גמור, אבל הביצה הנוזלית "הדביקה" את כל הרכיבים יחד (וגם את הלחמנייה למגש, בלתי פוטגני בעליל), והמנה עצמה היתה מלוחה מאוד, עד למצב שבו הטעם הדומיננטי בכמה נגיסות היה מלח נטו. אולי בטעות נשפך יותר מדי שכן הכריכים האחרים לא סבלו ממליחות יתר, אבל שורה תחתונה – המנה הזו לא היתה מוצלחת. שורה תחתונה חשובה יותר: הראשונות ושני ההמבורגרים האחרים היו מוצלחים ויותר מזה.
מנת הגלידה האמריקנית (15 שקלים) לקינוח, הייתה לא פחות ולא יותר מגלידה אמריקנית פרווה, סולידית ומרעננת כמו של פעם, הזכירה לנו את הילדות וגרמה לנו לחייך. לא צריך להיות מדענים כדי להבין שבגדול, יצאנו מהמשכן מרוצים.
המשכן, פנחס ספיר 7, פארק המדע, נס ציונה. שעות פתיחה: ראשון עד חמישי – מ-17:00 עד חצות; מוצ"ש – חצי שעה אחרי צאת השבת עד חצות. כשר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
