אדורה חוזרת
שלושה ימים, שובה של מסעדה אחת: בין ה-1 ל-3 בדצמבר יארח השף אבי ביטון בקפה פופולר שלו בתל אביב פופ-אפ קאמבק של מסעדת אדורה, המסעדה האייקונית שפתח לפני 20 שנה בדיוק (ונסגרה ב-2016). במהלך שלושת הערבים ישוב ביטון לבשל כמה מנות שעיצבו את השפה הקולינרית שלו והוגשו באדורה, דוגמת בקלוואה כבד אווז (128 שקלים); סשימי עם סלט ישראלי (82 שקלים); סביצ'ה תרד טורקי וטחינת יוגורט (78 שקלים); ואוסובוקו טלה עם ראס אל חנות (138 שקלים).
"אדורה היא חלק מהלב שלי. שלושה ימים בלבד שבהם אני חוזר לבשל את המנות שיצרו את מי שאני כשף. אני מתרגש לחלוק את זה שוב עם הסועדים", אמר ביטון לקראת האירוע. לא תבואו?
קפה פופולר דיזנגוף 197, תל אביב. הזמנות מראש
מושיק רוטב מציג: בלאק פריידי
תרצו מנה... שחורה לצד שופינג הבלאק פריידי שלכם? עד ה-27 בנובמבר תקבלו הזדמנות לקחת הפסקה מהתרוצצות בין החנויות שבקניון אילון ולמלא מצברים בפופ-אפ הפיין דיינינג של מושיק רוט, שבו יציע השף חמש מנות כשרות שהמכנה המשותף שלהן הוא דווקא צבען השחור.
אוכלים באפלה: המבורגר רוסיני (קונפי כבד אווז, בצל ופטריות יער צלויות, איולי כמהין וגפרורי בטטה, מוגש בלחמניית בריוש שחורה – 65 שקלים); טורטלו ארטישוק ירושלמי (ארטישוק שחור, דג מפורק, קרם סבזי-סטייל ורוטב שמנת צמחונית – 55 שקלים); באן אסאדו (במשרה תערובת אסייתית וסלטון לצד סלטון ויטנאמי – 55 שקלים לשתי יחידות); קינוח מוס שוקולד (44 שקלים) ומוקטייל (קוקטייל נטול אלכוהול) על בסיס תמרינדי ותה שחור (20 שקלים).
שעות פעילות המתחם שבמרכז הקניון: 12:00 עד 22:00 / עד גמר המלאי.
שוק פטריות בתלפיות
מייק רום פור דה מאשרום. ביום חמישי הקרוב,, 27 בנובמבר, החל מ-11:00, ייערך בשוק תלפיות שבחיפה יריד קולינרי נוסף בסדרת "בשביל הטעם" – שיוקדש הפעם לפטריות. מסעדות ובתי אוכל מקומיים יציעו ביריד מגוון מנות שמבוססות על תוצרת פטרייתית ארצית – שמפיניון, פורטובלו, פורצ'יני, שיטאקי ואחרות; לצד מכירת פטריות במחירים מיוחדים; סדנת בישול של השפית ורד פרן; דוכני רוקחות עם מוצרים המבוססים על עולמות ההתססה של הפטרייה; והרצאות שיקיימו בתאטרון "בית 9" (רחוב סירקן 21).
בין הספיישלים: מרק קרם פטריות בפחזנייה של חמארה תלפיות; שווארמת פטריות של מלמעלה ושווארמה תלפיות; חומוס פטריות של ברדיצ'ב בשוק וזית זיתון; ראמן פטריות של ראמן תלפיות; חינקלי פטריות של גוראל'ס קיטשן; נאמס פטריות וירוקים של פו 26; קיש פטריות של קפה דש; כריך פורטבלו של Nord26; קוקטייל רום שיטאקי וקובה פטריות בקרם שורשים ויין של פודטראק בגינה ועוד רבות ופטרייתיות.
שוק תלפיות, חיפה
הספייסהאוס חוזר
תתחילו לשקשק, כי הספייסאוס חוזר. בר הקוקטיילים התל אביבי של המיקסולוג יותם שילה נפתח מחדש אחרי שלוש שנים, בגרסת 2.0 אם תרצו, במרחק צעדים בודדים מהמיקום המקורי ברחוב דיזנגוף. תפריט הקוקטיילים המעודכן והמתעדכן כולל יצירות כמו ואספר ליצ'י מרטיני (ג'ין, וודקה, סירופ ליצ'י טבעי עם טוויסט ורדים – 55 שקלים); פלומה (טקילה, אשכולית אדומה, שקדים ולמון גראס בסודה מרעננת – 49 שקלים); וקריסמסי (קוקטייל חורפי על בסיס וויסקי, קוניאק ורום כהה עם דובדבנים, תאנים ורוזמרין – 59 שקלים).
לצד הקוקטיילים אתם מוזמנים ליהנות מתפריט אוכל חדש, שגיבש שילה עם השף גיא פורטל, בוגר הקורדון בלו שבפריז. בין המנות: מדליוני פילה (בציר עוף, דמי גלאס וקרמל מלוח – 110 שקלים); סשימי המאצ'י (בר בלאנק, קלרפיקציית עגבניות, פרחי בזיליקום ושמן עגבניות שמש – 72 שקלים); וברוסקטת טונה אלבקור (42 שקלים).
ספייסאוס, דיזנגוף 116, תל אביב.
התפריט הכשר שלי
רשת מעדניות גולדיס משתפת פעולה עם חמישה מהשפים הבולטים בישראל, ויצרה איתם גרסאות ופרשנויות מודרניות לכמה מנות יהודיות מסורתיות המזוהות עם הרשת. זה קורה עד ה-4 בדצמבר במסגרת פסטיבל "מיי כושר מניו", והנה כמה דוגמאות למנות:
הארוחה של ארז קומרובסקי: סעודה משפחתית עם חלת קוגל תפו"א אפויה בתנור אבן, פלפל שחור, שמן זית ורוזמרין; קציצות מתערובת דגים, שומר וזעפרן; וחמין בבישול ארוך; המנה של מושיק רוט: דגים מרוקאים "נוסטלגיים" לצד קוסקוס של אשתו, שירן; המנה של ענר בן רפאל פורמן: סלט תפו"א, איולי חצילים שרופים, פלפל קלוי וסומק; המנה של דוד ביטון: טורטליני שורשים לבנים, ציר בצלים, פטריות, אפונה ושמן זית; המנה של תומר טל: קונסומה של עופות מקורמלים, קרפלך תפו"א, בצל ושומן עוף.
המנות יוגשו בסניפי גולדי'ס בירושלים ובבני ברק
פסטבל שף אנד שואו חוזר
יש מה לאכול... ולשמוע. פסטיבל "Chef & Show" חוזר למועדוני הזאפה זו השנה השביעית. במהלך (סוף) נובמבר ודצמבר ייקיימו מועדוני ההופעות שבהרצליה (מדינת היהודים 85, קניון עזריאלי) ובחיפה (פלימן 4) ערבים מיוחדים המשלבים בין עולמות המוזיקה, הגסטרונומיה והיין, וכוללים הופעה חיה של אומן מוביל לצד תפריט מיוחד (בתוספת תשלום) ששף מוביל לא פחות בנה לכבוד ההופעה. את המנות ילוו יינות מסדרת כרמל סיגנצ'ר.
הפסטיבל ייפתח ב-28 בנובמבר בזאפה הרצליה, עם הופעה של הג'ירפות וארוחה של שחר תמיר. למחרת, 29 בנובמבר, יארח זאפה חיפה את הצמד ליילי, לצד ארוחה נוספת של תמיר. ב-4 בדצמבר יקיים זאפה הרצליה הופעה של אלון עדר שאותה יגבה השף אדר לוטן, ואילו ב-10 בדצמבר יעלה על הבמה שלומי סרנגה במקביל לארוחה של שאול בן אדרת. מופיעים ומבשלים בהמשך החודש הבא: נטע ברזילי, קובי אפללו, רד בנד ורונה קינן, והשפים תומר אגאי, תומר טל ואבי ביטון.
ZO הופכת לחמארה אסייתית
סביח בבאן נשמע פנאן? החל מה-28 בנובמבר, מדי יום שישי בין 12:30 ל-16:00, תהפוך מסעדת ZO שבתל אביב לחמארה אסייתית. השף דון טרן ייארח את ללי האס, מהמשתתפות הבולטות של "המטבח המנצח", לטובת הגשה של תפריט אסייתי קליל וחדש באווירת סופ"ש, עם נגיעה תל-אביבית מקומית. מה אוכלים? באן טוקיו פינת קזבלנקה (קציצות דגים חריפות עם כוסברה בבאן מאודה – 76 שקלים); באן טוקיו פינת בגדד (חציל מטוגן, ביצה קשה, טחינה ואריסה – 68 שקלים); שווארמה דג ים (קרם חציל מעושן, טחינת עמבה וסומק – 88 שקלים) ועוד.
ZO, שדרות רוטשילד 11, תל אביב.
תפריט ספיישל בבורגר סטיישן
פה גדול: רשת בורגר סטיישן הכשרה משיקה תפריט ספיישל מושחת במיוחד. פנו מקום, הרבה מקום, להמבורגר פריז (קציצת 200 גרם, בצל מקורמל, עלי בייבי, פטריות פורטובלו, מעדן אווז ואיולי כמהין – 69 שקלים); המבורגר דנבר (קציצת 200 גרם, חסה, שום קונפי, מעדן אווז ורוטב שיפקה חריף – 69 שקלים); המבורגר סמאש אש (צמד קציצות 110 גרם כל אחת מעוכות על הפנצ'ה, ריבת בצל, שום קונפי, בצל מקורמל, חמוצים, רוטב סרירצ'ה ושתי פרוסות גבינה טבעונית – 66 שקלים); כריך קריספי צ'יקן משודרג (125 גרם קריספי צ'יקן, איולי שום, איולי שיפקה, ירקות ובצל כבוש – 55 שקלים); ולמטיבי בליסה בלבד: המבורגר מוגזם (שתי קציצות 200 גרם כל אחת, אסאדו מפורק, רצועות אסאדו מעושן, מעדן אווז, ביצת עין, שום קונפי, חסה ורוטב ברביקיו – 109 שקלים).
רשת בורגר סטיישן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
