אפשר להתווכח ארוכות על משמעות המילה תקומה, אבל על דבר אחד אין ויכוח: שדרות ויישובי עוטף עזה חווים תקומה קולינרית שמחממת את הלב ואת הבטן. אחד המצטרפים האחרונים לרשימה הולכת ומתארכת של מקומות חדשים הוא קפה קולטורה בשדרות, שנמצא צמוד לסינמטק בעיר.
מדובר במקום הכי תל-אביבי, במובן החיובי של המילה, שיש באזור: עיצוב חמים, מוזיקה נעימה, מקומות ישיבה מגוונים ויחס ידידותי כלפי מי שמגיע לעבוד עם לפטופ.
מאחורי המקום עומד טריו של שועלי קרבות ותיקים ולמרבה הצער, אחרי 7 באוקטובר המונח הזה הפך לטעון הרבה יותר: תומר עדס, נטע קראוס ודורון הראל, שעומדים גם מאחורי "החומוס של טחינה" בשדרות. בשבת השחורה קית' ואביבה, הוריו של שי, שותפם של עדס וקראוס בחומוס, נחטפו מביתם בכפר עזה. החומוס ספג נזק כבד ועמד סגור ומיותם למעלה משנה, עד שנפתח מחדש.
קולטורה תוכנן להיפתח בנובמבר 2023. הכל כבר היה מוכן: מכונת הקפה היוקרתית, הספה הרכה והטפט היפה. באותו יום, המקום ספג נזקי ירי כבדים ובכלל, נסו אתם לתפעל עסק כשבני משפחה, חברים ומכרים שלכם חטופים, מתים או שניהם יחד.
אבל אנחנו לא כאן כדי להעכיר את האווירה אלא כדי לדבר על תקומה והיא מגיעה, אם שפר עליכם מזלכם, בלחם.
אנחנו דגמנו בביקורנו (השני בתוך שבוע!) טוסט גבינת עמק, בולגרית, פסטו וזיתי קלמטה בין פרוסות לחם קסטן ולצידו סלט עלים קטן (51 שקלים), כריך טונה שמורכב מאותו לחם קסטן נהדר, מינוס טיפול בטוסטר, עם ירקות טריים וסלט טונה (36 שקלים), וקינחנו עם מאפה קינמון עשוי שכבות שכבות של בצק שמרים, קינמון וחמאה.
הכל נאפה ומוכן במקום ומלבד אלו, התפריט מציע עוד מגוון מאפים שונים, ביניהם קרואסון חמאה, שוקולד או שקדים, מאפינס שוקולד פיסטוק ועוגיות ריבה של פעם. בגזרת העוגות המתחלפות תמצאו נמסיס, גזר עם פרוסטינג מסקרפונה נפלא, עוגות שמרים ונשיקות עצומות בגודלן.
מקרר הכריכים עמוס בכל טוב: קרואסון ברי וריבת עגבניות שרי, כריך סלט וגבינת עיזים, קפרזה, סלט ביצים וגאודה ועוד.
בימי החורף יש פה מרקים מתחלפים ואפשר לקנות מוצרי מזווה: דבש, יין, גרנולה ואת אחת משתי תערובות הקפה הייחודיות של המקום, שמגיעות בשקיות יפהפיות. ואי אפשר בלי הרכישה המשמחת מכולן, בטח כשהיא מגיעה בסתם יום של חול - פרחים טריים.
בגזרת המשקאות תמצאו כל סוג קפה שעולה על דעתכם וגם תה קר ולימונדה ורודה שמכינים במקום.
לתקומה רבדים ומדדים רבים ואי אפשר להפחית בערכה של תקומה קולינרית. עסקים מקומיים מתחילים להיפתח באזור ולהביא רוח חדשה, שונה, לחבל ארץ שעדיין מלקק את פצעיו וממתין לשלושה חטופים חללים שישובו. במשך שנים רבות הקולינריה הלוקאלית לקתה בחסר ועכשיו התיקון מתחיל. והוא מגיע, כמובן, בין שתי פרוסות של לחם קסטן טרי.
קפה קולטורה
הדגל 4, שדרות
ראשון-חמישי: 08:00-21:00, שישי: 08:00-15:00
