אמש, בזמן שאייל שני שפט בגמר "מאסטר שף" בישראל, מסעדת Shmoné שלו בניו יורק, זכתה לשמור על כוכב המישלן היוקרתי שקיבלה לראשונה בשנת 2023 - אחד מסמלי ההכרה הגבוהים ביותר בעולם הקולינריה.
Shmoné, פועלת תחת קבוצת Good People Group של שני ומובלת על ידי השפית אוריאן שפירא. התפריט שלה מוגדר כ־Neo-Levantine, סגנון מזרח־תיכוני עכשווי שמבוסס על אינטואיציה, עונתיות וחומרי גלם טריים במיוחד - גישה שהפכה את שני לאחד השפים המזוהים ביותר עם המטבח הישראלי בעולם.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
כבר עם פתיחתה זכתה Shmoné לביקורות מצוינות, והכוכב הראשון שקיבלה ב־2023 היה נקודת ציון משמעותית עבורה; שימור הכוכב גם השנה מוכיח שהיא מצליחה לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של מדריך מישלן.
בפוסט שהעלתה המסעדה לרשתות החברתיות, נכתב: "אנחנו גאים לשתף ש־Shmoné שמרה על כוכב המישלן שלנו. ההכרה הזו משקפת את הלב, המלאכה והאינטואיציה שמובילים אותנו בכל ערב, ואת הצוות שלנו שמוזג קסם לכל רגע שחולקים במסעדה. תודה למדריך מישלן על הכבוד, לאורחים שסומכים עלינו עם הערבים שלהם, ולצוות המסור שלנו. אנחנו אסירי תודה, מלאי השראה ונרגשים ממה שעוד יגיע. ברכות לכל המסעדות האחרות בצפון־מזרח שזכו השנה – אנחנו בחברה מצוינת!".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
ההישג מגיע לאחר שנה מורכבת במיוחד עבור שני וקבוצת המסעדות שלו, שהתמודדו עם מחאות והפגנות במספר מדינות. חלק מהמחאות כוונו כלפי שני כישראלי על רקע המלחמה בעזה, וחלקן הופנו בשל קשריו של שותפו שחר סגל לקרן ההומינטרית לעזה (GHF), השנויה במחלוקת. המחאות כללו עיכובים בפתיחת מסעדות חדשות, ניסיונות ונדליזם ואף אירועים שבהם נאלצו עסקים בקבוצה להתחזק אבטחה.
למרות הכל, הזכייה בכוכב המישלן, מחזירה את הפוקוס למה שמוביל את שני לאורך שנים: אוכל, יצירתיות, ואהבה אמיתית למטבח. Shmoné, שנחשבת לאחת המסעדות המדוברות במנהטן, מוכיחה שהיא אינה רק חלק מטרנד ישראלי עולמי, אלא מוסד קולינרי העומד בפני עצמו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו