אונטריב בפיתה ב"זורבה". צילום: אסף קרלה

4 מקומות בנתניה שהופכים אותה לאימפריה של אוכל רחוב

מסתבר שהיום חל "יום הפאסט-פוד" ומבחינתנו זה יופי של תירוץ לצאת לסיבוב אוכל בנתניה - העיר שהפכה את אוכל הרחוב לאמנות • קבלו כמה מהמוקדים הכי מדוברים בעיר • אזהרת קריאה: לא מומלץ על בטן ריקה

נתניה לא צריכה סיבה כדי לאכול טוב, אבל אם כבר יש יום שמוקדש לפאסט פוד (אוכל מהיר), כמו היום - היא לגמרי בפנים. זו עיר שאוהבת אוכל כמו שצריך - חם, טרי ומנחם. אז החלטנו לשים זרקור על 4 מקומות נתנייתים שהפכו את האוכל המהיר לאמנות, ודוברות עיריית נתניה, לקחה אותנו לסיבוב מעורר תיאבון, בין המוקדים הכי שווים בעיר.

אולי יעניין אתכם גם: סיבוב בשוק נתניה - השוק הכי שווה שאתם לא מכירים

זורבה, צילום: עומר סעדה

זורבה - "פיתה, לב, והרבה שעות בישול"

אסף ויינשטיין, האיש שמאחורי זורבה, כבר ראה כמה דברים בעולם האוכל, אבל את ההצלחה של הפיתה שלו - גם הוא לא חזה. "פתחנו את זורבה במאי 2020, ממש בתחילת הקורונה", הוא נזכר. "זה התחיל כעסק קטן, אבל כמו שהלקוחות גדלו, ככה גם התפריט. היום מגיעים לפה אנשים מכל הארץ רק בשביל הביס הזה".

המנה המנצחת? האונטריב - בשר שמתבשל לא פחות מ־17 שעות, רך, נמס ומוגש בתוך פיתה חמה וטרייה, "זו מנה שלא נשאר ממנה עד הסגירה".

אז מה הסוד? "קודם כול האנשים, יש את עומר יד ימיני ואת ג׳ולי אשתי, כולנו עובדים יחד, עם הרבה אהבה. כל יום הכול טרי - בשרים, ירקות, בלי קיצורי דרך וזה מורגש בכל ביס".

כשרות? "אנחנו כשרים, אבל בלי תעודה. הכול נעשה באהבה ובכבוד לכולם".

וינשטיין, בן 46, נתנייתי מבטן ומלידה, פתח את הפיתייה ממש בשכונת ילדותו. היה ברור שהעסק יפתח בנתניה, "זה הבית, מה זאת אומרת? זה הרחוב שלי, האנשים שלי, המקום שאני הכי מרגיש בו בבית".

זורבה,
יוסף שפרינצק 22, נתניה

"המושחת" של צ'יקו ומיקו, צילום: באדיבות המקום

צ’יקו ומיקו - "מלחמה בעזה, קרואסונים בנתניה"

אם יש מקום שמוכיח שמה שנולד משדה הקרב יכול להפוך למתוק במיוחד - זה צ’יקו ומיקו.
מאחורי המקום עומדים מושיקו שמעוני ואופק אזולאי, שני חברים בני 22 ו־23, ששירתו יחד בגבעתי, לחמו בעזה שמונה חודשים והחליטו שאחרי הכול, הם רוצים להביא לעולם קצת מתוק.

"כבר בעזה אמרנו - כשנחזור, נפתח משהו מיוחד", הם מספרים, "לא עוד עסק רגיל, אלא מקום שמפיץ שמחה, אנרגיה וחוויה. חודש אחרי השחרור פתחנו את צ’יקו ומיקו, והיום זה מרגיש כמו משפחה שלמה".

המקום הפך למוקד עלייה לרגל לכל מי שחובב מתוקים, עם תפריט שלא משאיר מקום לדיאטה - קרואסונים מושחתים, קרפים, ופלים וכל מה שעושה טוב לנשמה.

המנה המנצחת? "'המושחת' קרואסון ממולא במגנום ושוקולדים, מצופה כולו בשוקולד נוזלי, סופר מפנק ומיוחד".

אז מה הסוד? "אהבה קודם כל", הם אומרים בלי לחשוב, "הלב שלנו פה בפנים. התמדה אמיתית, שמחה, והרבה מתוק, זה כל הקסם".

המחירים נעים בין 30-50 שקלים, הכול כשר, והאווירה? כמו טיול בפריז, רק עם ביטחון של נתניה, הם לא סתם פתחו את העסק שם. "נתניה זה הבית שלנו, היה לנו ברור שנפתח כאן, אבל זה לא היעד הסופי", הם אומרים בביטחון ועוד מתכננים לגדול.

צ'יקו ומיקו
כיכר העצמאות 8, נתניה

קריספי צ'יקן קלאסי במאמא צ'יקן, צילום: נעמי בן חיון

מאמא צ’יקן - "הכול התחיל מהבית, מהמגפון ומהלב"

מאור בן חיון, האיש שמאחורי מאמא צ’יקן, לא בא מעולם המטבח, אבל לגמרי נולד לזה.
"בתקופת הקורונה הייתי מכין כריכים בבית, נוסע עם הרכב והמגפון, עובר בין מפעלים וחנויות ומוכר", הוא נזכר. "לאט לאט התאהבתי בזה".

הוא פתח את העסק לפני שבעה חודשים בלבד,  השם מאמא צ’יקן נולד ממקום מאוד אישי: "אמא שלי תמיד הייתה שם בשבילי, תמכה, הרימה, לא נתנה לי לוותר. זה השם שלה, זה הכוח שלה - והיא חלק מהכול".

המנה המנצחת? קריספי צ’יקן קלאס - חזה עוף בציפוי קריספי פריך, מוגש בלחמנייה חמה לצד צ’יפס ושתייה.

אז מה הסוד? "לעשות אוכל מאהבה, לפנק את האנשים ולשמח אותם עם אוכל טעים. זה הכי שלנו".

כשרות? "רצינו שכולם יוכלו לטעום על מה מדובר, אז הלכנו על כשרות מחפוד, הכי טובה שיש. לא סתם כשר, אלא כשר ברמה גבוהה, כדי שכל אחד ירגיש בנוח לאכול וליהנות".

"ה’ רצה שאפתח כאן בנתניה" מסכם בן חיון, "וזה לגמרי המקום הנכון. זו עיר עם לב גדול ואנשים שאוהבים לאכול טוב".

מאמא צ'יקן
הרצל 52 פינת משה הס 1, נתניה 

קומפלט קבנוס אצל יוסי חביתה, צילום: שחר בן ארויה

יוסי חביתה - “אהבת חינם, שום קונפי וטראנס בלב”

יש מקומות שלא צריך להסביר, רק להריח. יוסי חביתה, הבוטקה הקטן ליד תחנת הרכבת, הוא אחד מהם. מאז 2002 הוא נחשב למוקד עלייה לרגל לכל מי שמחפש חביתה מושלמת.

"להגיע אליי זה ליהנות מהחביתה הכי טובה שיש", אומר יוסי בן ארויה, בן 45, נשוי לרחלי ואבא לחמישה. "אנחנו מכינים הכול מהלב, עם ירקות שלא ראו מקרר ותוספות שאנשים לא שוכחים".

המנה המנצחת? קומפלט נקניק או קבנוס - חביתת ירק עם עריסה, מיונז, נקניקים משובחים, כוסברה, פטרוזיליה ושום קונפי - הכול טרי טרי.

אז מה הסוד? "אהבת חינם", הוא אומר בפשטות, "ושום דבר לא מאיתנו - הכול מהשם יתברך".

המקום כשר עם תעודה, המחירים נעים בין 35 ל־50 שקלים, והאווירה? שילוב מושלם של טעם, ריח וטראנס שמתנגן ברקע בלי הפסקה. "אני פה מהבוקר עד הערב, עם מוזיקה, עם אנשים, עם טוב," הוא מוסיף ואומר "נולדתי פה בנתניה, הלב פה".

יוסי חביתה,
דרך הרכבת 8, נתניה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...