מהגליל - הביתה
שאם, מותג המטבח הבוטיקי מהגליל, משיק סדרת מוצרים חדשה בעבודת יד שמבוססת על מתכונים שעברו מדור לדור במשפחה, עם דגש על שימוש בחומרי גלם אמיתיים (בשר, עוף, תר ועוד), ללא חומרים מלאכותיים או תחליפים. בין המוצרים החדשים: פטאייר תרד – מאפה דקיק במילוי תרד טרי, בצל וסומאק (59 שקלים למארז); רול מסחאן במילוי עוף מתובל ובצל מקורמל עטוף בפיתה דרוזית (59 שקלים); ספיחה בשר – מאפה פריך עם בשר וצנוברים (49 שקלים); וקובה בשר (49 שקלים). המוצרים מגיעים קפואים.
המוצרים החדשים זמינים לרכישה דרך האתר www.shamfoods.net
ודרך הוואטסאפ 050-3222242, במשלוח עד לבית הלקוח.
ארוחות השף של סן פלגרינו
מותג המים המוגזים סן פלגרינו משיק את הפרויקט הקולינרי השנתי שלו S.Pellegrino Chef’s Table - סדרת ערבי טעימות חד פעמיים שבהם כמה מהשפים הבולטים בישראל יבשלו ישירות מול הסועדים מסביב לשולחן ויסבירו על ההשראה שמאחורי המנות, חומרי הגלם שלהן וטכניקות הבישול.
סמנו ביומנים:
16 בנובמבר – שף אוראל קמחי במסעדת פופינה (אחד העם 3, תל אביב).
18 בנובמבר – בני מדר במסעדת ספרה (המדע 18, רחובות).
19 בנובמבר – שרון כהן במסעדת שילה (מונטיפיורי 9, תל אביב).
21 בנובמבר – מושיקו גמליאל במסעדת בר 51 (הירקון 59, תל אביב).
רושפלד מתארח בשה ויוי, תל אביב
היום (11 בנובמבר) ומחר מארחת מסעדת שה ויוי התל אביבית של השף אסף גבאי את השף יונתן רושפלד, לטובת הגשת תפריט מיוחד שנוצר במיוחד עבור שיתוף הפעולה החד פעמי הזה.
בין המנות הנבחרות שיוצעו במשך יומיים בלבד: סביצ'ה דג ים, חלפיניו וכוסברה (73 שקלים); סשימי דג ים, תפוזי דם וצנוניות (78 שקלים); פטריות ופול ירוק במרווה ויין לבן (62 שקלים); וסטייק סינטה ברוטב פלפל ותפוחי אדמה ראטה (158 שקלים). במתוקים: עוגת ריקוטה חמה עם חבושים ביין לבן (48 שקלים) וטארט תפוחי פינק ליידי (48 שקלים).
שה ויוי, דיזנגוף 166, תל אביב
טום אביב ושחף שבתאי מגיעים לצפון
השפים טום אביב ושחף שבתאי עולים צפונה ומתארחים בשתי מסעדות של קבוצת לה טייבל, ואתם נהנים מצמד תפריטים אסייתיים עם טוויסט. הראשון להצפין יהיה טום אביב, שיגיע ב-20 בנובמבר למסעדת קינג קונג במרכז BIG קריות עם תפריט ניקיי (יפני-פרואני), שבו ימתינו לכם מנות כמו קרפצ'יו טונה ואפרסק לבן; ארנצ'יני סטיקי רייס ושורט ריב בבירה יפנית; ובאן דגים.
שחף שבתאי, לעומת זאת, יקפוץ ב-26 בנובמבר למסעדת מינה טומיי שבמרכז קסטרא בחיפה. שבתאי היה למעשה אחד ממקימי הרשת לפני שני עשורים בדיוק, ולכן הוא יביא איתו מנות נוסטלגיות בהשראת התפריט הראשון שלה, דוגמת לוקוס פפר קמבודי (נתחי לוקוס מוקפצים בשעועית ונענע; קרפצ'יו דפי אורז (אדממה, כוסברה, ציר מקדמיה, פיסטוק וצ'ילי); וסלט מלפפונים שבורים (קראנץ' תירס, שום ירוק, דקלים ושמן זית).
יום הולדת 6 לפיטמאסטר
רשת פיטמאסטר מציינת שש שנות פעילות ומזמינה אתכם לחגוג איתה שבוע קרניבורי במיוחד. בין 16 ל-23 בנובמבר תוגש בארבע מסעדות הרשת (פתח תקווה, ירושלים, באר שבע וחוצות אלונים) מנת אסאדו נימוחה בליווי קאווה, שיצטרפו לחוויה הבשרנית הכשרה המוצעת למבקרים במחיר אחיד של 289 שקלים לסועד, כחלק ממשתה, בהנחיית הפיטמאסטר שמלווה את המשתה באנקדוטות והסברים.
בין המנות הבולטות שימצאו את דרכן לשולחן: אנטריקוט, סינטה על גחלים, ובעצם כל מה שיוצא באותו ערב מהגריל ומהמעשנה, כולל תוספות, יין ובירה, קינוח ושתייה חמה.
קפה יודפת חוגג עשור
קפה יודפת שבגליל חוגג עשור (הישג מרשים בשביל בית אוכל צפוני, בטח שאחרי שנות מלחמה) ומשיק לרגל המאורע תפריט חדש, שמצד אחד משמר כמה מנות וותיקות ואהובות כמו את קרפ הכוסמין והמנגולד ואת קציצות הכרישה וגבינת הפטה, ומצד שני מוסיף מבחר מנות שבשאיפה יזכו גם הן לוותק ולאהבה, דוגמת קובה סלק במילוי אגוזי מלך, פקאן ולוז עם בצל מטוגן; רביולי גבינות בחמאה, גרידת לימון ושום; סלט קינואה ועדשים וגם כריך אבוקדו.
קפה יודפת, מרכז מסחרי בואכה יודפת, מושב יודפת
ג'ירף מגיעה למודיעין
תריסר ג'ירפות נכנסות למסעדה – ולא, זו לא התחלה של בדיחה. ג'ירף פותחת את הסניף ה-12 שלה, והפעם נועצת רשת המסעדות הפן-אסייתית הישראלית יתד בעיר מודיעין (רחוב מנחם בגין 21). לעת עתה הסניף פועל במתכונת ערב החל מ-18:00, כאשר שעות הפעילות עתידות להתרחב בהמשך. הפליפינית, המלזית והאפגנית מחכות לכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
