במלון הריף הרברט סמואל על חוף הריף רף, פתח בשבועות האחרונים השף אוהד לוי את “לילי” - טברנה ים-תיכונית חדשה.
שנתיים אחרי סגירת “מאמו” שלו, גם היא באילת, לוי מגשים את החלום הבא: מסעדה הנושאת את חותמו האישי והמקצועי - מהבר האינטימי (8 מקומות ישיבה בלבד) ועד השולחנות שנפתחים ממש על החוף.
קולינריה על קו הגלים
“לילי” מביאה את תחושת סלון השף לאילת - מקום אינטימי, טבעי וקליל, בלי מניירות או קוד לבוש, שעוצב על ידי האדריכלית דונה פריטל. זהו חלל חמים שמקרין אור, ים ואותנטיות - כזה שמזמין אליו גולשים שחוזרים מהמים, זוגות רומנטיים או משפחות שחוגגות ערב באווירה של חופש.
התפריט נשען על דגה יומית, ירקות עונתיים וחומרי גלם מקומיים, עם מנות שמספרות את הסיפור הקולינרי של לוי - פשוט, מדויק ועם עומק טעמים ים-תיכוני אמיתי.
בין המנות הראשונות תמצאו את לחם האש, המוגש לצד לאבנה מעושנת וסלט ירקות שרופים (32 שקלים), לחם עגבניות ספרד עם עגבניות מגי מרוסקות ופלפל חריף (38 שקלים), וצלחת ירקות מהאש, עם שמן זית “מגל" וגבינת מלוחה (56 שקלים).
בחלק הדגים תמצאו קרוקט בקלאו מפורטוגל (42 שקלים), טרטר דג ים (72 שקלים) וקרפצ’ו דג נא (72 שקלים) - מנות שמספרות את סיפור הים של אילת, דרך טעמים נועזים ומדויקים.
אוהבי הבשרים ומי שיחפוץ במנות החמות ימצא את מבוקשו עם מרק דייגים מראש לוקוס (92 שקלים), שיפוד שורטריבס “21 שעות” עם ירקות מהאש ותפו"א מדורה (106 שקלים), או סטייק בצלייה מהירה בפחם עם ירקות אדמה מהאש (132 שקלים).
לצד אלו מוצעים גם דניס בפלאנצ'ה עם חמוסטה מנגולד (132 שקלים) וניוקי ברוטב חמאת עגבניות, זעתר טרי ומסקרפונה (84 שקלים).
“לילי” – סגירת מעגל וחלום אישי
השפה הקולינרית של לוי התגבשה עם השנים: “אם בעבר הרכבת תפריט לוותה בחששות, היום אני סומך על עצמי במאה אחוז. אני לא מגיש כלום שלא הייתי שמח לאכול בעצמי”, הוא אומר.
לוי, סוגר כאן מעגל משפחתי: סבו, ציון, היה מבעלי חוף ציון ומסעדה בעיר, וכילד הוא בילה כאן לא מעט. כעת הוא שב הביתה – והפעם כשף מוביל עם מסעדה על קו החוף.
לאורך הקריירה שלו בישל לצד יונתן רושפלד ב”הרברט סמואל”, הוביל את “סושיאל קלאב”, היה שותף ל”צ’יקטי” ובאילת הקים את “מאמו”, שהביאה עמה סטנדרט חדש של קולינריה דרומית. ב־2022 זכה בתואר “השף המבטיח” בפרסי המטבח הישראלי, והשתתף בתוכנית “המסעדה הבאה” שם העפיל עד חצי הגמר.
“‘לילי’ היא מסעדה שנבנתה מהלב – מקום שבו אני מבשל את כל מה שאני מאמין בו: קולינריה נועזת, חומרי גלם מוקפדים ואווירה ים-תיכונית שופעת חיים”, מסכם לוי.
לילי,
מלון הריף, הרברט סמואל (על חוף הריף רף), אילת
שעות פעילות: שני–שבת החל מ־19:00 ועד אחרון הסועדים (שעות הפעילות עשויות להשתנות – מומלץ להתעדכן באינסטגרם)

