המותג האגדי אבולעפיה, מהוותיקים והאהובים ביפו ובתל אביב כולה מתרחב ופותח בימים אלה סניף חדש בסובב היכל מנורה, בשכונת יד אליהו.
המקום, שנמצא כעת בשיפוצים מתקדמים, צפוי להיפתח בסוף דצמבר וינוהל על ידי מחמוד אבולעפיה, שיביא עמו קונספט חדשני עם עמדת בריאות, סלטים בהרכבה, מאפים מקמח כוסמין, מאצ'ה ואף מרקים ומנות חמות בחורף, זאת כמובן לצד המאפים האייקונים.
מחמוד אבולעפיה, מבני המשפחה ומבעלי הסניף המצליח ברחוב שלבים מול אצטדיון בלומפילד, מספר על המהלך החדש: “אני דור ההמשך של המשפחה, הבעלים של הסניף בשלבים ושל כל הקיטרינג של אבולעפיה באירועים, עכשיו החלטתי לקחת מקום גם במתחם מנורה, ולהביא לשם קונספט אחר – משודרג ומודרני יותר”, הוא אומר.
לדבריו, הסניף החדש יהיה אחד הסניפים הכי מושקעים של הרשת, ויציע חוויה שונה מהמקובל במאפיות אבולעפיה המסורתיות: “אנחנו מוסיפים עמדת סלטים בהרכבה אישית, תפריט של מאפים מקמח כוסמין, ועמדת בריאות חדשה שתציע גם מרקים ומנות חמות. שילוב בין הקלאסיקה של אבולעפיה לבין מענה לקהל שמחפש אוכל מהיר ובריא יותר”.
לפי התכנון, הסניף צפוי להיפתח בסוף דצמבר, והוא נמצא בימים אלה בשלבי שיפוץ מתקדמים. מדובר במקום גדול, בעיצוב מודרני עם שפה ויזואלית רעננה ופתוחה.
לצד הסניף החדש של אבולעפיה נפתחו בשנה האחרונה גם סניף של פאפא ג’ונס ושל פסטיטו (פסטה מהירה), ואלו הצטרפו לעסקים הוותיקים יותר באיזור כמו המסעדה המקסיקנית טאקריה, חומוס אליהו, ארומה, פיצה האט ובורגר ראנץ’.
לאחרונה נסגרה באיזור באבא ג’ים, השווארמה הפופולרית, והפתיחה של מאפייה גדולה צפויה למלא את החלל הקולינרי שהותירה אחריה - ובעיקר לענות על הצורך במאפים חמים, לעובדי האיזור ולבאים להופעת ומשחקי ספורט בהיכל מנורה.
מאפיית אבולעפיה הוקמה ב-1879 ביפו, והיא נחשבת לאחד הסמלים של העיר. במרוצת השנים הפכה הרשת לשם נרדף למאפים טריים בסגנון ערבי־יפואי, עם ריח שמזוהה למרחוק. במרכז ההיצע נמצאים הבייגלה הענקיים, הפיתות הרכות, הסמבוסקים, מאפה הזעתר הטרי, ולקינוח – כנאפה, בקלאווה ומתוקים מסורתיים נוספים. חלק מהסניפים של הרשת, כמו זה שבשדרות שלבים מול בלומפילד, פתוחים 24 שעות ביממה, ומושכים קהל מכל רחבי תל אביב.
פתיחת הסניף ביד אליהו מסמנת המשך של מהלך ההתרחבות של הרשת הוותיקה אל מחוץ לגבולות יפו, וכנראה גם מהלך טבעי במפת ההתחדשות של שכונת יד אליהו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו