המבורגר של העמק. צילום: חיים יוסף

5 סיבות מעולות לנסוע לאכול בעמק חפר - כן, כולל ההמבורגר הזה

בין ג’חנון לקווין אמאן, בין גבינות בוטיק למסעדת שף מקומית, וכמובן - קפה • יצאנו ליום טיול בלב העמק, כדי לגלות מה הופך את האזור השלו הזה למוקד קולינרי מתעורר ומסקרן במיוחד • חזרנו עם המלצות טעימות במיוחד

 

בין שדות העמק הירוקים, לא רחוק מהכביש הראשי, מסתתר אחד מאזורי הקולינריה המרתקים בארץ - עמק חפר. בעשור האחרון נולדה כאן קהילה קולינרית שוקקת של אופים, יצרני גבינות, קליית קפה ומסעדנים, שפועלים מתוך אהבה גדולה לאוכל מקומי, עבודת יד ואיכות ללא פשרות.

יצאנו ליום סיור קולינרי בין הסיפורים והטעמים של העמק - ממאפי חמאה צרפתיים ועד לחוח תימני, מגבינות בוטיק ועד מסעדת שף בלב תחנת דלק - וגילינו אזור קטן עם לב גדול והרבה טעמים.

 

מאפיית דקלאבום, צילום: מיקה לופו וייס

מאפיית דקלבאום

אין תושב עמק חפר שלא מכיר את מאפיית דקלבאום, מדובר במקום המוביל בתחום המאפים והקינוחים באיזור. המאפייה שפועלת כבר מעל ל-15 שנים, מתמחה במאפי בצק כרוכים ובפטיפורים מהוקצעים, והוויטרינה שלה היא בין המראות הכי מהפנטים בסביבה. 

יואב דקלבאום, הבעלים והקונדיטור הראשי, עשה את צעדיו הראשונים בעולמות האפייה תחת שרביטו של ארז קומורובסקי במפעלות לחם ארז, המשיך בברברסקו אצל אלן טלמור, ומשם המשיך לקריירה לא קצרה אצל פול אסנהיים, שסחפה אותו לשנים ארוכות של סטאז׳ ברחבי צרפת אצל טובי הקונדיטורים, שם התמקצע בעולמות הקינוחים.

דקלבאום, צילום: מיקה לופו וייס

את כל התוצרים הם מכינים בעצמם, בעבודת יד קפדנית במפעל הייצור הקטן שלהם, הצמוד לחנות. מתוך אותו ניסיון שצבר דקלבאום מדגיש שהוא בחומרי גלם לא מתפשר, וההתעקשות הזאת מורגשת היטב בתוצרים הטעימים והמרהיבים שהוא מנפק.

בין אם במלוחים כמו הפאן סוויס עם תרד ופרמזן, קרואסון עם אריסה וגאודה, או עם ארטישוק מנצ׳גו וזיתים, או במתוקים האלגנטיים כמו הקווין אמאן המקורמל, מאפה התאנים והפטיסייר הכרוך, וכמובן בפטיפורים הקטנים והאלגנטיים, בצנצנות הקינוחים כמו הטירמיסו או מוס הלימון והמסקרפונה. הכל מדויק, טרי ומאוזן בטעמיו בצורה מושלמת.

ביקור בדקלבאום מרגיש כמו להיכנס לדלת קטנה בעמק חפר ולמצוא את עצמך במרכז עיר האורות, פריז, רק שפה, הכל כשר, מפוקח ומדבר עברית.

מאפיית דקלבאום
א.ת. בית הראשונים 22, עמק חפר
ראשון-חמישי 8:00-17:00, שישי 8:00-14:00
כשר

מאפיית נתנאל, צילום: באדיבות המקום

מאפיית נתנאל

וממאפיה אחת, הישר לאחרת, אבל שלא כמו בדקלבאום, כאן לא תשמעו הגייה צרפתית, כי אם ע' גרונית מתעגלת ו-ח' חמימה ומנחמת, ובמקום חמאה ימלאו את נחיריכם ניחוחות הסמנה.

זוהי נתנאל - מאפייה תימנית - שפועלת מאז 2017. נתנאל חדד, אב המשפחה, שעסק בתחילה במוזיקה, התאהב באומנות הבצקים שלמד מאמו והחליט להחליף אהבה אחת בשנייה - ונטש את כלי הנגינה לטובת כלי האפייה. היום, הוא וכל בני משפחתו, מבת זוגו ועד אחרון הילדים, עומדים יום יום ומכינים מאפים תימנים קלאסיים לצד שילובים חדשניים ומיוחדים ששיכללו ופיתחו, הכל בעבודת יד, בלי כלי עזר מכניים, באותה שיטה עתיקה וקפדנית אותה ירש מאמו, ומעביר כעת הלאה לילדיו.

מבחר מסחרר, צילום: באדיבות המקום

המבחר מסחרר: סבאיה, סאלוף, קובנה, לחוח, ג׳חנון, מלאווח קלאסי, ומלאווח ממולא תרד - מחווה לאביה הבולגרי של אשתו, ביס מיוחד ומשגע. אגב, לצד כל מאפה מוגש רסק עגבניות וסחוג שהם מכינים לבד בשלוש גרסאות: סחוג ירוק, סחוג אדום ומיקס, שאותו הם מגדירים כ״סחוג לאמיצים בלבד״. גם באגף המתוקים תמצאו הפתעות, כמו בצק קובנה ממולא בממרח שוקולד וחמאה, שנאפה לעוגת שמרים הכי מיוחדת שתטעמו.

לצד כל המאפים מדיפי הניחוחות ועתירי הסמנה שמכינים כאן, אי אפשר להתעלם מהגישה המקסימה, הנעימה והמחוייכת, בה מקבלים את פניהם של כל הלקוחות והסועדים. מבחינת משפחתו של נתנאל, כל לקוח הוא אורח ובן משפחה, והם יעשו הכל כדי להעלות חיוך על פניו של כל מי שנכנס בדלת המקום.

בערבים יש גם סמבוסקים, זיוות, מלוואח פיצה, ושאר מאפים שובבים לפי מצב הרוח שנח על נתנאל.

בנוסף למאפים הטריים, ניתן לרכוש חלק לא מבוטל מהמוצרים לפני אפייה או במצב של חצי אפייה להכנה בבית, ואין שום סיכוי שתצליחו לצאת מכאן בלי רצון למלא צידנית במטעמים לשבת.

מאפיית נתנאל
מרבד הקסמים 1, אליכין, עמק חפר.
ראשון-חמישי 07:00-13:00, 17:00-21:00, שישי 05:00-15:00
כשר למהדרין

המחלבה הקטנה

ב-2019 חזרו הזוג תמיר פרץ ודנה טל ארצה, אחרי שנתיים של לימודים בפיאמונטה, שם למדו יצירת גבינות והתמחו במיטב המחלבות באזור. הם הגיעו הישר לקיבוץ גבעת חיים (שם תומר הוא חבר קיבוץ), ואיתם חלום שאפתני במיוחד - להקים מִגְבָּנָה ארטיזנלית כחול-לבן.

למזלם, המחלבה הקטנה בקיבוץ בדיוק עמדה לפני סגירה, והם לקחו אותה תחת פיקודם, וב-2022 הצליחו להגשים את החלום והפכו את המחלבה הישנה לבית ייצור ויישון גבינות כפי שחלמו. הם התחילו לייצר את הגבינות שלהם לפי כל הכללים שלמדו. גבינות כמו: ״גלי״ תום פיאמונטזית, ״נילי״ הפונטינה שלהם, ״עופרי״ קצ'וטה, ״נעמי״ סטילטון, ״ליאור״ טלג׳יו, סטראצ'טלה, מוצרלה נחשים, ריקוטה, סקמורצה (מוצרלה מיושנת ומיובשת), ועוד.

ההקפדה על השמות הנשיים לא מקרית, כל הגבינות מקבלות את שמותיהן של בנות הקיבוץ, ואת כל הגבינות הללו הם מכינים בעבודת יד ובהקפדה יתרה, באופן מסורתי וארטיזנלי, ללא פשרות, מכונות, שמרים מיובשים וקיצורי דרך, ממחמצות טבעיות וחלב טרי ושמן במיוחד, שנחלב רגע לפני תחילת העבודה מ-300 הפרות שברפת הסמוכה.

ההשקעה בהחלט ניכרת בטעמן ובאיכותן של הגבינות, שהפכו להיות מבוקשות מאוד בעולם המסעדנות המקומי, ואכן ואת רוב התוצרת שלהם הם מספקים למסעדות ברחבי הארץ ואת השאר למעדניות ונקודות מכירה נבחרות.

״לעשות גבינה זה עניין פשוט אבל מאוד מאוד מסובך״, מספר לנו תומר, ״אתה חייב להיות מושקע בו כולך, אם אתה לא עובד נקי ומוקפד ומדויק, ודואג לתת לגבינה בדיוק את הזמן שהיא צריכה, גם בזמן תהליך ההכנה וגם בזמן היישון שלה, אתה פשוט לא תקבל את התוצאה שאתה רוצה, גבינה טעימה ואיכותית היא תוצר ישיר של רמת ההשקעה והאהבה ששמים בגבינה״.

המחלבה הקטנה
קיבוץ גבעת חיים איחוד, עמק חפר
רביעי 9:00-15:00, חמישי 9:00-16:00, שישי 9:00-14:00

קפה נגרו, לחובבי קפה אמיתיים, צילום: תומר סבאג


קפה נגרו 

״קפה נגרו״ הוא בית קלייה ארטיזנלי שמסתתר במחסן של בית פרטי, כזה שאם לא תדעו שהוא שם ובדיוק לאן אתם מגיעים, סיכוי סביר שתפספסו אותו. ונדמה שגלעד שמחי, הבעלים של המקום, אדם שחי ונושם קפה, דווקא אוהב את זה ככה.

מאז 2010 הוא מעביר את הידע העשיר שצבר על עולם קליית הקפה ללקוחות שלו, ומספק קפה איכותי לכל תושבי ועסקי הסביבה. את הפולים שלו הוא אוסף מכל רחבי העולם, אין לו ז'אנר מועדף או אופנות שהוא נתלה בהן. כמות הידע שלו היא אין סופית, ובקלות אפשר להיקלע איתו לשיחה על קפה שתמשך שעות, כשבינתיים הוא מכין לך כוס קפה, ועוד אחת.

את כל הידע הזה מרגישים גם בתערובות שנמצאות על מדפי המחסן, יש כאן תערובות לכל אדם, חשק וסגנון שתייה. את גלעד מנחה רק כלל אחד חשוב: ״אני לא מסוגל למכור משהו שאני לא אוהב לשתות. למשל, לא תמצאו אצלי רובוסטה בכלל, זה לא טעים לי, ומה שלא טעים לי, לא יהיה אצלי. זה ההבדל בין משוגע לנושא לאיש עסקים, ואני? קודם כל כל איש של קפה״.

גלעד שמחי, פריק של קפה, צילום: תומר סבאג

בנוסף לתערובות הנהדרות שהוא מייצר במקום, גלעד גם מציע יעוץ בנושא מכונות קפה, נותן טיפים להכנת קפה איכותי בבית, וגם מעלה סרטונים ותכנים מרתקים על עולם הקפה באתר החנות וביוטיוב שלו.
אז אם אתם חובבי קפה רציניים, מומלץ בחום לעצור כאן בפעם הבאה שאתם באזור.

קפה נגרו
הגפן 36, מושב אלישבע, עמק חפר
ראשון-חמישי 09:00-16:00, שישי 09:00-14:00

ריזוטו תירס עם גבינה מלוחה בעמק בראסרי, צילום: חיים יוסף


עמק בראסרי

את השף עידו פיינר רוב חובבי האוכל בארץ כבר מכירים - בין אם בזכות רוברטה וינצ’י האיטלקית בפרדס חנה, רוברטה’ס בורגר בהרצליה, או בזכות עמק בראסרי, שנפתחה לפני כשלוש שנים במשמר השרון.

למרות מיקומה הבלתי צפוי, בלב תחנת דלק, המסעדה מצליחה למשוך קהל קבוע שחוזר שוב ושוב. החלל מרווח, מואר ונעים, ומציע אווירה מזמינה לארוחות צהריים משפחתיות, אך גם מקום מושלם לדייט אינטימי בערב, כשהנרות נדלקים, התאורה מתרככת, והאווירה מקבלת נופך רומנטי ואלגנטי יותר.

בערבי שלישי מתקיימים במקום ערבי דגים, ובימי חמישי - ערבי בשרים איכותיים. את חומרי הגלם מלקטים פיינר וצוותו מספקים ויצרנים מקומיים, וחלקם מקבלים גם מקום של כבוד בתפריט.

״רצינו להיות חדר האוכל של עמק חפר - במובן הכי טוב של המילה״, אומר ירון מלכה, השף התפעולי של המסעדה, ״המטרה שלנו היא שכל אחד ירגיש בנוח להגיע בכל שעה ביום, לאכול טוב וליהנות מהחוויה. איכות האוכל עומדת בראש סדר העדיפויות, אבל גם האווירה והשירות חשובים לנו לא פחות - ואנחנו מאמינים שהאורחים מרגישים את זה מיד כשנכנסים״.

פסטה סרדינים חריפה, הגרסה המקומות לפוטנסקה, צילום: חיים יוסף

בצהריים מוגשות במקום ארוחות עסקיות, לצד תפריט ילדים ידידותי במיוחד, תפריט טבעוני רחב ותפריט קוקטיילים ויינות מגוון עם אפשרות למזיגה בכוסות לאורך כל היום. 

בין המנות שכדאי לטעום תמצאו ריזוטו תירס עם גבינה מלוחה, בצל ירוק ופפריקה מעושנת, שמרגיש כמו חיבוק חם, גספצ’ו עגבניות קר, פטוצ’יני לימון קליל וטעים, ופסטת הסרדינים החריפה שמרגישה כמו גרסה מקומית לפוטנסקה קלאסית, עם טוויסט ים תיכוני מלא אופי.

וגם אם זה נשמע בנאלי - לא היינו מוותרים על ההמבורגר, מדובר באחת הקציצות היותר מוצלחות שטעמנו, כזו שמצדיקה נסיעה מיוחדת לעמק. ויש מצב שנחזור ממש בקרוב שוב, רק בשבילו.

עמק בראסרי
מתחם דור אלון, משמר השרון, עמק חפר
פתוח כל השבוע, 12:00–22:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...