"הנה דוגמא לכל החובבנים שפותחים מצלמה": הפוסט המפתיע של רושפלד

השף יונתן רושפלד, שידוע כאדם ביקורתי עם פה ומקלדת ללא מעצורים, פתח את הבוקר עם פוסט מפתיע לאחד מיוצרי התוכן האהובים ברשת

צילום: // "יש הפתעות גדולות מאוד". רושפלד ב"מאסטר שף". צילום: אלדד רפאלי

לעיני יותר מארבעים אלף עוקביו ועוד מאות אחרים שנחשפו לשיתופים, את הבוקר (ראשון) פתח השף והמסעדן יונתן רושפלד במנה גדושה של קארמה טובה כשכתב פוסט מפרגן במיוחד לקובי אדרי - בלוגר ויוצר תוכן קולינרי, (וכן, גילוי נאות, בעל טור מתכונים שבועי כאן אצלנו במדור).

"כן זה מוזר", התוודה רושפלד כבר בפתיח של הפוסט כשהוא מכיר בעובדה שהוא ידוע לרוב כמבקר קשוח שלא מרבה לפרגן בטח שלא בפורמט פומבי שכזה. "אני לא כותב כאלה דברים בדרך כלל. לצד עולם הבישול שכל כך מתפתח מתפתחים כמו בכל ענף ענפים שאחד מהם הוא משפיעני רשת", המשיך וכתב, "רובם נשמעים נראים כמו אותו דבר הטקסטים הלוקיישנים וכו' וכו. אפילו כמה טבחים עלו על 'הפטנט' ומכינים את המתכון המפורסם בשר בניילון נצמד של המממן", כתב בציניות אך אז שינה את הטון ועבר לפרגון מפתיע לאדרי.

קובי אדרי, מוחמא, צילום: ללא

"החלטתי דווקא לכתוב את זה כי בכל כלל יש יוצא מן הכלל והפעם זה הבחור הזה שמעולם לא שמעתי עליו לפני אבל הוא התחיל לעלות אצלי ברשת לפני שנתיים-שלוש ככה", כתב על "ההיכרות" שלו עם אדרי. "אז הנה דוגמא לכל החובבנים שפותחים מצלמה בבוקר איך עושים את זה מדהים. הבחור הזה קודם כל מבשל פנומנלי - אוכל מסורתי, אבל שנראה כזה שמיד רוצים גם לאכול וגם להכין. שתיים, הוא מדבר, ואני עוזב כרגע את  הצרחות בסוף שיש להן תפקיד בידולי מקסים, אבל הוא מדבר ועובד ביחד, לעניין מאד - למי שמבין בישול זה ממש נעים לראות".

"ושלוש", הוא ממשיך, "מה ששם אותן במקום הראשון בלי שיהיה לו מספר שתיים או שלוש זה שהוא ממש מתחבר ואוהב את מה שהוא מציג באמת ולעולם לא 'נדבקות לו השפתיים' שהוא מוכר ומקבל על זה ובצדק רב כסף. מר אדרי גם בתחום שלך שאני מתעב עשית את מה שאני תמיד אוהב וזה נקרא מקצוענות מכל הלב", סיכם.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by @roshfeld_food

תוך שעות ספורות הפוסט צבר אלפי לייקים, עשרות שיתופים ומאות תגובות מפרגנות - כאלו שחיזקו את דבריו של רושפלד וחלקו שבחים נוספים ורבים לאדרי, וכאלו שפרגנו גם לרושפלד שידע לעצור, לצאת מאזור הנוחות שלו ולפרגן למישהו מהתחום הכל כך קשה ותחרותי של עולם הקולינריה.

נאמן למסורת ועושה חשק לבשל | קובי אדרי

הפוסט כמובן לא נעלם גם מעיניו של אדרי הנרגש שכתב בתגובות לפוסט המקורי: "ווווואו אחי - אני פשוט חסר מילים לשמוע ממך מילים כאלו. אין לי מה להגיד. תודה, תודה, תודה". בסטורי נוסף ששיתף בחשבון האינסטגרם שלו הוסיף אדרי: "לקבל מילים כאלו על הבוקר מרושפלד, אולי אחד האנשים שהכי מבינים ואוהבים אוכל במדינה שלנו - "פייר התרגשתי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר