סדרת "הבית במתת"
במהלך נובמבר, מדי יום חמישי, יקיים יקב הרי גליל סדרה של ארוחות סתיו אינטימיות בבית השף ארז קומרובסקי. בסדרה, "הבית במתת" שמה - על שם היישוב הגלילי שבו היא מתקיימת, יתארח בכל ערב שף אחר שיוביל את ארוחת הטעימות, שמבוססות על חומרי גלם מקומיים ומלוות ביינות היקב. הארוחות:
6 בנובמבר: מוטי טיטמן (מלגו ומילבר) יוביל סעודת פתיחה שתכלול דג שלם במלח לצד פוזילי חלמונים ברוטב חמאה ומרווה.
13 בנובמבר: ענר בן-רפאל פורמן (תלם, תריסר) יגיש סשימי דג ים עם מנגולד ובוטנים ברוטב חריף.
20 בנובמבר: נאיפה מולא (נאיפה) תציע ארוחה גלילית-דרוזית עם מנות כמו פטאייר מחמר ומנאושה זעתר עם גבינת ג'נה.
27 בנובמבר: ארז קומרובסקי בארוחת סיום שמבוססת על ירקות שורש, עשבי בר, גבינות מקומיות ולחמים טריים מהטאבון.
600 שקלים לאדם, כולל יינות ללא הגבלה. להזמנות.
תפריט הטירימסו של לה טיגרה
לה טיגרה, מסעדת הפיצות התל אביבית מפלורנטין, מתחדשת בסניף נוסף בשכונת בזל שבעיר (רחוב אלקלעי 5). הלוקיישן החדש, שפתוח מדי יום משעה 16:00, מציע תפריט זהה לזה של מסעדת האם, לצד, תחזיקו חזק, תפריט טירמיסו קבוע שכולל חמש גרסאות לקינוח האיטלקי הממכר.
בנוסף לטירמיסו קלאסי (אם כי מנומר, ברוח המסעדה כמובן – 48 שקלים), מחכים לכם בלה טיגרה בזל גם טירמיסו שוקולד נוצ'לה עם קרמבל בוטנים ועוגיות (52 שקלים); טירמיסו פאי לימון עם מרנג שרוף (52 שקלים); טירמיסו פירות יער עם קראנץ' ליים (52 שקלים); וטירמיסו אמרנה עם דובדבנים ופיסטוק (52 שקלים). כל הקינוחים מיוצרים בקונדיטוריה של המסעדה ומוגשים מעגלות מיוחדות. רק תשמרו מקום לפיצה, כן?
לה טיגרה, אלקלעי 5, תל אביב
תלם פותחת לצהריים
מסעדת תלם של השף ענר בן-רפאל פורמן, שנפתחה מוקדם יותר השנה בשכונת כוכב הצפון בתל אביב, פתוחה מעכשיו גם לסרוויס צהריים, בימים שני עד שישי בין 12:00 ל-15:00. בשעות אלה מציעה המסעדה ארוחות עסקיות שכוללות פתיח (פרוסת לחם מחמצת עם מטבלים) ומנה ראשונה במחיר המנה העיקרית, וגם 15 אחוז הנחה על כל הקוקטיילים.
בין המנות הבולטות: ראשונות כמו בטטה יפנית (ציר בצל ובטטה לבנה, גבינת גלי) ודג כבוש (לבנה, סלט צנוניות וג'ינג'ר); ועיקריות דוגמת מפתול (ירקות חרוכים וצלויים, לימון, חמאה ופרמזן – 108 שקלים בעסקית), והמבורגר (110 שקלים בעסקית). גם הילדים יותר ממוזמנים, עם מנות כמו שניצל ופירה (46 שקלים), ופסטה אדומה ולבנה (42 שקלים).
תלם, מרכז G, מאיר יערי 19, כוכב הצפון, תל אביב.
תפריט תאילנדי בלופט
מסעדת Loft התל אביבית שבמלון ג'ורג' מגישה במהלך אוקטובר ונובמבר תפריט תאילנדי שמתחלף מדי שבועיים ומתרכז במחוז אחר של המדינה האסייתית – כל מחוז והטעמים שלו. דוגמאות למנות מתפריט צפון תאילנד: קאו סוי (רצועות עוף, מרק קארי וקוקוס, אטריות ביצים, כוסברה וליים – 85 שקלים); ולארב (בשר בקר טחון, אורז קלוי ועשבי תיבול – 76 שקלים). הצצה לתפריט דרום תאילנד: פיק גאי טוד (כנפי עוף, מיקס תבלינים ועשבי תיבול, רוטב חמוץ חריף – 58 שקלים); ופלה טוד קאמין (דג שלם מטוגן, ליים ורוטב חמוץ חריף – 188 שקלים).
Loft, ישראל טל 5, מלון ג'ורג', תל אביב.
קיוטו מארחת
בערב יום חמישי, 30 באוקטובר, תארח מסעדת קיוטו הרצליה, מהיפניות הוותיקות בישראל, את השף רפא (רפאל), שיחזור למטבח שבו התחיל את דרכו המקצועית, לטובת ארוחת טעימות בת יותר מעשר מנות בהשראת ארץ השמש העולה, עם טוויסט עכשווי. בתפריט הסגור: סביצ'ה דג נא; רול בלופין טונה, דנבר סטייק וואגיו ישראלי, סלט אטריות סובה ופאי לימון או סמי פרדו אספרסו לקינוח. 490 שקלים.
קיוטו הרצליה, אריה שנקר 7, הרצליה.
ספיישל הנד-רולים באוטוטו
צמד מסעדות אוטוטו - היפניות הכשרות בגדרה (אברהם דורון 1) וברחובות (אלי הורוביץ 4) - ייערכו בשבוע הבא ערבי ספיישל עם תפריט הנד-רולים (קונוס אצה ממולא בדגים וירקות) ייעודי שיצר השף גל ונונו, לצד ביסים יפניים אחרים.
בין המנות המיוחדות: הנד רול קריספי עם אורז כמהין, קוביות טונה אדומה מתובלת ופוריקקה (36 שקלים); הנד רול עם אורז, סלמון קצוץ, עירית, סויה יפנית ו-ואסאבי ישראלי (34 שקלים); מחמצת עגבניות על הגריל עם דג המאצ'י, ירוקים ואיולי קושו (52 שקלים); קרקר אצה עם מוס טונה, עירית, פונזו יפני ושערות פפריקה (62 שקלים); ומנת חלוקה לזוג שבה מקבלים את המרכיבים על מגש בתפזורת (טורו טונה, סביצ'ה סלמון, ירקות ורטבים) ומרכיבים את הקונוס עצמאית (74 שקלים).
סניף גדרה יקיים את האירוע ב-26.10 (יום א'), ואילו סניף רחובות יערוך אותו למחרת, 27.10, בין 19:00 ל-23:30.
רוזלך חדשים בלנדוור
רשת לנדוור משיקה שלושה טעמים חדשים של קינוחי הרוזלך שלה (כמו רוגלך, אבל דקים ומושחתים יותר) במהדורה מיוחדת. החל מ-30 באוקטובר, "חג הרוזלך" של לננדוור, תמצאו ברשת "סינבונ-לך" (רוזלך במילוי קרם קינמון, סירופ סוכר וגלייז שוקולד לבן); "סמורז-לך" (קרם מרשלמו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד ומיני מרשמלו חרוך); ו"סיריאל מילק" (קרם פיסטוק, שוקולד לבן וקראנץ' קורנפלקס, לצד קרמבל ורוטב חלב מרוכז). לא תבואו לחגוג? 58 שקלים למנה, שלגמרי מתאימה לזוג ואפילו לשלושה סועדים.
ביס קטן על הדרך
מתחם הפודטראקס בגליל ים מתחדש בעגלת אוכל חדשה - ביסל'ה - שפועלת בסופי בוע ומציעה תפריט מתחלף של כריכי ביס בבייגל, פרעצל ובריוש, סלטים, מאפים מתוקים, שייקים טבעיים וגם קפה מבית Julius Meinl הבינלאומי. סמנו לעצמכם כשאתם באזור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
