אסא, איזאקיה יפנית בעיצוב משגע | צילום: דן פרץ

כולל שיפוד ב-10 שקלים: המסעדה הזאת לא דומה לשום דבר שראינו בעבר

בתזמון מושלם, קבוצת המסעדנים המסקרנת בעיר פותחת את ASA, איזאקיה יפנית יוצאת דופן, שמגדירה מחדש את חווית הבילוי בתל אביב

השנתיים האחרונות סימנו את השלישייה של השף גיא גמזו, מוש בודניק ואיציק חנגל כאחת מקבוצות המסעדנים המסקרנות והמשפיעות בעיר. שלושתם, שכל אחד מהם מגיע עם רזומה עשיר משלו, החלו את דרכם המשותפת עם הלנה - בר יין וטאפאס בניחוח ספרדי ברחוב תרס"ט שנפתח באוגוסט 2023, המשיכו עם צ'אקולי - מסעדת הדגים המדוברת בחוף הדולפינריום שמביאה גם היא ניחוחות ים־תיכוניים לתל אביב, וכעת הם עושים זאת שוב עם פתיחתה של ASA, איזאקיה יפנית חדשה ברחוב אחד העם 54 - במקום שבו שכנה בעבר מסעדת סושיאל קלאב האייקונית.

ואם יורשה לנו להמר - ASA בדרך להפוך לאייקון תל אביבי בפני עצמה.

שלישיה מנצחת, צילום: דן פרץ

ASA (ביפנית - התחלה חדשה או בוקר אדום) מגלמת היטב את השינוי שעובר על הקולינריה המקומית: מקצוענות, ירידה לפרטים, מחשבה על האורח ועל חוויה שלמה שחורגת הרבה מעבר לאוכל עצמו. כאן לא יאיצו בכם לסיים את הארוחה - להפך. זה מקום להישען לאחור, לשתות דרינק ועוד אחד, לחלוק נשנושים וליהנות מהאווירה.

“אסא היא האחות של הלנה וצ'אקולי - מדברת באותה שפה, אבל עם ניחוח יפני”, אומר גיא גמזו, “האוכל שלנו נגיש לכל כיס. אוכל יפני לא חייב להיות יקר - אנחנו דואגים לחומרי הגלם, לכלים ולמוצרים הכי טובים שיש, במחירים הכי טובים שאפשר. זאת האג'נדה שלנו”.

הגישה הזו ניכרת היטב בתפריט - מנות קטנות ומהנות לחלוקה, במחירים נגישים שמזמינים לחזור שוב ושוב, לא רק באירוע מיוחד.

במרכז הבר - ההירורי, צילום: דן פרץ

העיצוב של ASA, שיצרו שיר גבע (tot studio) והאדריכל עומר לייכטר, הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה. החלל עשוי עץ, בזלת ונייר תות בעבודת יד, ומשרה תחושת שלווה מדויקת. במרכז המסעדה ניצב ההירורי (Irori) - גריל יפני מסורתי ומרשים, ראשון מסוגו בארץ - שסביבו מתרכזת כל חוויית הבילוי. האור החם, הלהבות המרצדות והריח המשכר של גריל הפחמים יוצרים אווירה של איזאקיה טוקיואית עם נינוחות תל אביבית.

אחד האלמנטים הבולטים הוא קיר פסיפס גדול של זריחה בהר פוג’י, שצויר ביד על ידי המאיירת ליאורה זמלמן. גם הסאונד זוכה לטיפול קפדני - האקוסטיקה מדויקת עד רמת אולפן הקלטות, כך שאפשר לשבת, לדבר וליהנות מהמוזיקה בלי להרים קול. החלל מתוכנן סביב המטבח וההירורי, מתוך רצון לזקק את התחושה של איזאקיה מסורתית - מרחב שקט ומוקפד שמאפשר לאנשים לחוות את הזמן אחרת.

סשימי דג ים ויוזו. אגף דגים נאים מרשים במיוחד,

המטבח של ASA נע בין קלאסיקות יפניות למנות עדכניות. בתפריט תמצאו לא מעט דגים נאים, ראמנים ואטריות, שיפודים על רובטה, דגים על הגריל היפני, פתיחים וראשונות ומנות סושי ודגים נאים. כל מנות הסושי והאורז נעשות במטבח הכנה נפרד שבחצר המסעדה, במבנה קטן המזכיר פגודה יפנית - מראה קסום בפני עצמו.

באגף הסושי/אורז המוקפד היוצא מתוך אותו מבנה, תמצאו בין היתר מנות כמו טונה צ'יראשי (38 שקלים), יילו טייל צ'יראשי (42 שקלים) או האנדרול טונה (42 שקלים) - גרסה פתוחה של סושי עם אצה, אורז, מלפפון ודג טרי החתוך כטרטר, מנה מוצלחת ומהנה במיוחד. גם מנת הניגירי אומקאסה (98 שקלים) מורכבת מדגים שונים, טריים להפליא, שמקבלים טיפול עדין ויוצרים עושר טעמים מרשים. ובאופן כללי, גם באגף הזה תמחור המנות גרם לנו לשפשף עיניים בתדהמה.

ניגירי. מושלם, צילום: דן פרץ

באגף הראשונות בולט סשימי דג ים יוזו (74 שקלים), מרענן ונהדר, לצד עגבניות בדאשי (40 שקלים) מנה מפתיעה ומעולה המשמשת כמרענן חך בין המנות.

חובבי האטריות ימצאו כאן תפריט ראמן ואודון עשיר: טן טן אודון (58 שקלים), ראמן עוף (59 שקלים) או דנבר קאט סנצ'ו (78 שקלים). את הפרק היפני הזה מוביל יריב בורנשטיין, האיש שהפך את הראמן בארץ לשם דבר (ממייסדי מנטנטן), והוא אמון על בניית התפריט.

מהגריל היפני (Robatayaki) יוצאים שיפודים קטנים החל מ־10 שקלים בלבד - עוף, פרגיות, ירקות או בקר, ויש כמובן דגים ופירות ים הנצלים בשלמותם על גריל ההירורי היפני, וונפתחים לעיני הסועדים במיומנות יפנית מרשימה.

לא לוותר על הגיוזה,

אגף הגיוזות כולל ארבעה סוגים, כשהכוכבת, לטעמנו, היא גיוזת הוואגיו (39 שקלים) - בצק דק ועדין עם מילוי בשרי נימוח עשיר ורוטב מושלם.

יש גם אגף טמפורות/טיגון מרשים המציע מבחר נהדר של מנות כמו קארי פאן בקר (38 שקלים), מליטה (28 שקלים), כנפיים (36 שקלים) או ירקות מתחלפים (18 שקלים), כל אחת מהן, הייתה עדינה ומופלאה, והרגיש כמו הגדרה מחדש של הז'אנר.

במקום מוגש, לפחות נכון לכרגע קינוח אחד ויחיד - פלאן, קרמי, קרמלי ונהדר, מינימליזם יפני במיטבו. בהחלט יש כאן אמירה שממבקשת לשבור את הארוחה הכבדה והמסורתית, שמחייבת קינוח בסיום. 

מכונת הקאקיגורי, אטרקציה בפני עצמה, צילום: דן פרץ

על עולם האלכוהול אמונה הסומלייה ליז קוקין, שחקרה את תחום הסאקה ביפן ומובילה את אחד התפריטים הרחבים בארץ, גם אם אתם לא שוחים בז'אנר, ליז ואנשי השירות הנפלאים במקום - יוכלו לכוון אתכם.

תפריט הקוקטיילים מתכתב עם עולם האלכוהול היפני ומשלב שוצ'ו, סאקה, יוזו ותה. אחת האטרקציות במקום היא מכונת הקאקיגורי - מכונה יפנית שמגלפת גושי קרח לשכבות דקות כשלג, והופכת כמה מהקוקטיילים למרעננים ועשירים במיוחד. 

בר ההייבול, חוויה לילית מהודקת, צילום: דן פרץ

בחלל צדדי במסעדה, ייפתח בקרוב בר ההייבול - בר יפני אינטימי עם כניסה נפרדת, שיפעל עד השעות הקטנות של הלילה ויביא עמו את תרבות הלילה של טוקיו. כאן תמצאו קוקטיילים בסגנון הייבול קלאסי, תפריט קטן המבוסס על מנות המסעדה, ומוזיקה המנוגנת תקליטים בלבד.

התחלה חדשה ומבורכת, צילום: דן פרץ

משמעות השם ASA ביפנית היא "התחלה חדשה" – וזה מרגיש כמעט סמלי שהיא נפתחת בימים בהם אפשר סוף סוף לחזור לנשום, עם חזרת החטופים. הבילוי בה מרגיש כמו נשימה עמוקה ומחודשת, אפשר לחזור להנות שוב - וזה בדיוק המקום לעשות את זה בו.

אפשר לשבת על הבר עם ראמן וקוקטייל, לסגור ארוחה קלילה עם שיפודים וגיוזות, או לחלוק מנות של דגים נאים ודרינק בלי התחייבות לארוחה מלאה. מקום שכיף לחזור אליו שוב ושוב, אנחנו בהחלט נעשה זאת.

ASA
אחד העם 54, תל אביב
שני - שבת: 18:00-23:00
03-3752977

כדאי להכיר