סיפור הסינדרלה של עדי פרץ והמאפייה שלו, מטרלו, מקבל תפנית דרמטית: שלושה חודשים בלבד לאחר שפתח את מאפיית הבוטיק בבודפשט, שעליה עמל במשך שנה, הוא נאלץ לסגור את דלתותיה - למרות ההצלחה הגדולה שזכתה לה בעיר הבירה ההונגרית.
כזכור, בעיצומה של המלחמה בצפון סגר פרץ את מטרלו שלו בקיבוץ עין זיוון שברמת הגולן. בתחילת המלחמה עוד ניסה להיאחז בכל כוחו, אך המאפייה, שהפכה עם השנים ליעד מבוקש לתיירות פנים מכל רחבי הארץ, התרוקנה ממבקרים. משלא ראה סיוע ממשלתי באופק, נאלץ פרץ לסגור את המקום - צעד כואב שסימל את מצוקת העסקים בצפון ובישראל בכלל.
לאחר הסגירה קיבל פרץ הצעות רבות בארץ ובחו"ל, ולבסוף חבר לשותף עסקי ויחד הקימו את מטרלו בבודפשט. אחרי שיפוץ ארוך נפתחה המאפייה, שהציעה מלבד המאפים המפורסמים של פרץ, גם ארוחות בוקר וערב משובחות, וזכתה לאהבת הקהל המקומי. רק לפני ימים אחדים עוד שיתף פרץ פוסטים וסטוריז מהמאפייה כרגיל, ואף סיפר בשמחה כי סוף סוף יוכל לנוח ביום כיפור, שבו המקום סגור.
אבל הבוקר, במפתיע, העלה פרץ פוסט בחשבון האינסטגרם של מטרלו והודיע על סגירה נוספת: "זהו אחד הרגעים הקשים בחיי - שוב אני נאלץ לסגור את מטרלו, ושוב הלב שלי נשבר לרסיסים. נמשיך להיות כאן עד ה־18 באוקטובר - נעשה כמיטב יכולתנו בכל יום, ונשמח לקבל אתכם עם חיוך. תודה מעומק הלב לכל האורחים שהגיעו לטעום, לשתף ולהרגיש איתנו, ותודה לך, בודפשט, על שלושה חודשים בלתי נשכחים".
עוד הוסיף: "אנחנו עוד נחזור. איני יודע עדיין איפה - אבל כשזה יקרה, נחזור חזקים יותר, טובים יותר ומדויקים יותר".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
נכון לעכשיו, כאמור, מטרלו תמשיך לפעול עד ה־18 באוקטובר, ואז תיסגר סופית. פרץ מבטיח לשוב עם מקום חדש - ובינתיים נמנע מלפרט מהן נסיבות הסגירה המפתיעה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו