טוסט שיפוד בקפה גן סיפור. צילום: איציק בראל

כן, זה טוסט על שיפוד, וזה אחד הדברים הכי מגרים שנתקלנו בהם לאחרונה

הוא, ולא רק הוא, יחכה לכם בתפריט החדש של "קפה גן סיפור" • ב"פאסטל" משלבים אמנות וקינוחים • גיא אריש מביא את דרום איטליה לסנטי ליום אחד • מסעדת הבשרים החדשה-ישנה של נס ציונה והרופטופ החדש של אילת • ועוד שאר חדשות טעימות - כי, ובכן, אתם כבר יודעים, מגיעות לנו גם כאלה

טוסט מושחת על שיפוד, מישהו?

היצירה הקלויה שאתם רואים בתמונה היא רק מנה אחת מתוך התפריט החדש של קבוצת קפה גן סיפור, שמושק בימים אלה. השפית מיכל מוטיל יצרה בין היתר מטעמים דוגמת קובנה פלורנטין (קובנה במילוי תרד עם ביצה עלומה, גבינת פטה וסלסת עגבניות – 62 שקלים); לינגוויני קצ'יו אה פפה בצלים מקורמלים (68 שקלים); סלט הגן האסייתי (מיקס חסות, תרד, סלרי, ברוקולי, בצל, נענע, בזיליקום, חמוציות, כרוב, אגוזי מלך ונאמס במילוי ירקות – 72 שקלים); וכאמור שיפוד טוסט בצלי מדורה שקשה להוריד ממנו את העיניים (צ'דר, פרמזן, מוצרלה, חמאה וקריספי שאלוט, מוגש עם סלט – 58 שקלים).
סניפי קפה גן סיפור

קינוח "אוויר" בפאסטל, צילום: אסף קרלה

אמנות הקינוחים בפאסטל

מסעדת פאסטל חברה למוזיאון תל אביב לאמנות (הצמודה למסעדה) לטובת קולקציית קינוחים בהשראת תערוכת האומנות הישראלית "דמיון חומרי", המוצגת במוזיאון. השפית-קונדיטורית הראשית של פאסטל, אוליביה פחיירה נטל, רקחה את התפריט שמתרגם את אוצרות התערוכה ליצירות קולינריות שעשויות ממרכיבים בלתי שגרתיים, וכל אחת מהן קרויה על שם אחד מארבעת היסודות. תוכלו להתרשם מהן, וגם לבקר כמובן בתערוכה הסמוכה, במהלך חודש ספטמבר. הקינוחים: אש (מקפא קשיו, קרמבל חריף, מרמלדת תפוז, תמר בעשן, טופיפי וממתק זכוכית – 62 שקלים); אוויר (מקפא לוז, ג'אנדויה, מוס קראנץ', מרשמלו בעבודת יד, פסיפלורה וענן פריך – 64 שקלים); מים (פרלין לימון, מוס גבינה, קרם צנובר ושוקולד לבן, סבלה, מי לימון ושומר – 66 שקלים); אדמה (עוגת גזר, מסקרפונה, סמיפרדו חזרת לבנה, קרמבל שיבולת שועל וגזר בסירופ – 66 שקלים).

פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב

גיא אריש, צילום: ספיר קוסה

דרום איטליה בתל אביב

ביום שישי הקרוב, 19 בספטמבר, בין 12:00 ל-14:00, תקיים מסעדת סנטי של השף גיא אריש פופ-אפ חד פעמי שיוקדש לעקב של ארץ המגף. האירוע יציג תפריט אוכל מיוחד של אריש לצד תפריט אלכוהול אזורי של הסומלייה עמרי יצחק, שיתארח בפופ-אפ עם יינות נדירים מהאזור.

מה אוכלים? טרטר בקר עם קולטורה די אליצ'י (רוטב אנשובי) וזיתים ירוקים; מגוון ברוסקטות; פסטות טריות כמו קוואטלי פאג'ולי (פסטה קצרה טרייה ותבשיל שעועית במרק בשר ועצמות מח); וגם פיצה נפוליטנית מסורתית.

סנטי, י.ל גורדון 17, תל אביב

המבורגר במשכן, צילום: דוד מויאל

"המשכן" נפתחת מחדש

מסעדת הבשרים "המשכן" שבנס ציונה נפתחה לפני כשנתיים, אך נסגרה בלב כבד מעט אחרי פרוץ המלחמה בשל פציעת אחד מבעלי המקום, רון לוי. עכשיו, לאחר תהליך השיקום של רון, הוא ושותפו אורן מרדכי משיקים את המשכן מחדש - אם כי בקונספט שונה שמתמקד בעיקר בהמבורגרים טריים מושקעים. תמצאו שם, למשל, המבורגר אסאדו מפורק (איולי סרירצ'ה, צ'ימיצ'ורי, קונפי שום ובצל מוחמץ); המבורגר בריסקט (איולי שום, חסה, בצל מוחמץ וביצת עין); המבורגר טרופי (איולי קארי, חסה, אננס צלוי, ריבת צ'ילי ובצל מוחמץ); וגם כריך קריספי צ'יקן (62 שקלים). אל חשש, יש גם המבורגר קלאסי (62 שקלים) והמבורגר טבעוני (66), כמו גם תוספות, סלטים, מנות פתיחה וקוקטיילים.

המשכן, פנחס ספיר 7, נס ציונה. כשר. שעות פתיחה: ראשון-חמישי – 17:00 עד חצות; שבת – חצי שעה מצאת השבת עד חצות.

קבב דג בקפרזה,

קפרזה - הבשורה החדשה של קריית גת

קפרזה הוא ביסטרו חדש וכשר בקריית גת, שמביא לאזור בשורה קולינרית שייתכן והיתה חסרה בו עד היום. התפריט של השף עדי לוי מבוסס על המטבח האיטלקי-ים תיכוני וכולל מנות כמו קבב דג בטאבון (קרם עגבניות, בצלים שרופים, בצל ירוק ופוקצ'ה – 88 שקלים); פפרדלה זוקיני ודג (רצועות לברק, פלפל שושקה, בצל, ארטישוק ושקדים פרוסים – 88 שקלים); פיצה לבנה (שמנת, כרישה, פטריות, תפוח אדמה, בצל ירוק, מוצרלה ופרמזן – 72 שקלים); פיצה ירוקה (מוצרלה, פסטו, בזיליקום, ארטישוק, רוקט וגרידת לימון – 72 שקלים); וקינוחים דוגמת מגדל דובאי (שכבות קדאיף, קרם מסקרפונה, פיסטוק וגנאש שוקולד חלב – 55 שקלים); ומילפיי מפורק (שכבות בצק עלים, קרם מסקרפונה וקרמל מלוח – 48 שקלים).

קפרזה, דרך הדרום 20, מתחם איי סלומון, קריית גת. כשר.
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 9:00 עד 16:00; 18:00 עד 23:00.

זנזי - הרופטופ של אילת,


הרופטופ החדש של אילת 

אילת מתחדשת בבר רופטופ חדש וראשון מסוגו בעיר הדרומית. תכירו את Zanzi, ששואב השראה מיבשת אפריקה ומזנזיבר בפרט, מעל גג מגדלור הספירל שבטיילת. התפריט כולל מנות חלוקה כמו טאקו טונה (אבוקדו, בצל, צ'ילי כוסברה ורוטב יוזו שומשום – 60 שקלים); טרטופו ארבע גבינות (מוצרלה, פרמזן, גורגונזולה, אמנטל ושמנת כמהין – 58 שקלים); וסלט ענבים ועשבים (58 שקלים) לצד קוקטיילים מקוריים דוגמת Margarita Melon (טקילה בלנקו, ליקר מלון, ליקר אשכוליות וטבסקו ירוק); P Strawberry (וודקה, יין לבן, ליקר אשכוליות וסירופ תות לימון); ואספרסו מרטיני קלאסי. נוף פתוח לים כלול על חשבון הבית.

Zanzi, בניין הספירל (ליד גשר הטיילת), אילת.

שנשב לעסקית באלנה?, צילום: שירן כהן


עסקיות צהריים חדשות באלנה

מסעדת השף התל אביבית Alena בניצוחם של דניאל צור ועומר שדמי מציעה עסקיות צהריים בימים א' עד ה' בין 12:00 ל-15:30, שבהן תשלמו רק על המנה העיקרית ותקבלו מנה ראשונה וקינוח ללא תשלום נוסף. כמו כן, בין 18:00 ל-19:00 תוכלו ליהנות משעות שמחות עם 20 אחוזים הנחה על כל התפריט – כולל קוקטיילים ויינות – גם אם אתם לא אורחי מלון דה נורמן שבה המסעדה ממוקמת.

Alena, נחמני 25, מלון דה נורמן, תל אביב.

חג שמח בבוזה,

חדשות הגלידה


רשת גלידריות בוזה מציינת את החג עם טעם חדש במהדורה מוגבלת: סורבה תפוחים, שקדים וקינמון, כאשר הפירות מגיעים היישר מהגליל – בדיוק כמו הגלידה עצמה. לקראת הסתיו הרשת גם מציעה קינוח סינבון חם – אפשר לנשנש לבד אבל מומלץ עם גלידה מעל. כמו כן, אתמול (שלישי) השיקה בוזה סניף חדש במתחם דפנהל'ה שבקיבוץ דפנה, מה שמעלה את מספר חנויות הרשת ל-12, רובן בצפון. בואו לפרגן וללקק.

 

סורבה רימון-מלון בארטה, צילום: יח"צ


גלידריית Arte שבתל אביב חוגגת עשור ומציעה לקראת ראש השנה את הטעם החדש מלוגראנו – סורבה רימון-מלון שמבוסס על מיץ פרי טרי וסוכר פירות טבעי. עוד טעמים חדשים: גלידת שטרודל תפוחים (תפוח אדום, קינמון, צימוקים וקרמבל שקדים ללא גלוטן); Ron’s Joy – גרסה טבעונית לטעם גלידת הבאצ'ו (שוקולד בלגי ואגוזי לוז, מבוססת על חלב שיבולת שועל); וגלידת מרציפן עם שקדים, תפוז ושוקולד.
Arte, נחלת בנימין 11, תל אביב.

דאקירי רימונים של הספייסהאוס, צילום: יח"צ


מרימים עם רימונים

לקראת ראש השנה משיק מותג הקוקטיילים ספייסהאוס של המיקסולוג יותם שילו צמד קוקטיילם בטעמי החג, שמגיעים במארזים מוכנים לשתייה. יש לנו פה דאקירי רימונים עם רום, היביסקוס ו-ורמוט – קוקטייל חמוץ ומעט מתוק עם טוויסט טרופי; וג'ין אפלטיני מרענן שלגמרי אפשר לשדרג לפונץ' בתוספת עלי רוזמרין וקוביות תפוחים. 49 שקלים לבקבוק אישי (200 מ"ל), 129 שקלים לבקבוק משפחתי (700 מ"ל). להשיג בחנויות האלכוהול ובאתר ספייסהאוס.

ועוד דבר קטן: הבר של ספייסהאוס אומנם נסגר ב-2023 בשל פרויקט תמ"א, אך צפוי להיפתח מחדש בקרוב מאוד, במיקום סמוך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...