עם קצת סבלנות ובלי יותר מדי כישורים מיוחדים, כל אחד יכול להכין פיצה נהדרת בבית. כיוון שמדובר במאכל שלא כולל הרבה רכיבים, חשוב לבחור כל אחד מהם בקפידה - מהקמח ועד העגבניות. לא משנה באיזה תוספות תבחרו, תמיד תצטרך אליהן גבינה וכדי שהתוצאה תהיה לא פחות ממושלמת, הכנו לכם את המדריך המלא לבחירת גבינה מושלמת. לגזור, לשמור ולהשמין.
בחרו גבינות צעירות. מוצרלה, פרובולונה או מונטריי ג'ק נמסות בצורה מעולה. הוסיפו גבינות מיושנות כמו פרמזן או צ'דר מיושן לתוספת של עומק טעמים ואוממי.
גרדו את הגבינה בעצמכם. גבינה מגורדת מראש מצופה בתוספים - עמילן תפוחי אדמה או עמילן תירס - שמונעים מהשבבים להידבק זה לזה, וכן משמרים למניעת עובש. התוצאה היא שינוי בטעם וביכולת ההמסה של הגבינה. עם זאת, גבינה מגורדת מראש היא חוסכת זמן ואם אין לכם חשק להשתמש בפומפייה או מעבד מזון, היא בהחלט יכולה להיות פתרון מהיר.
אז איזה גבינות הן אידאליות לפיצה ביתית?
מוצרלה
מוצרלה היא מלכת הפיצה ויש לכך מספר סיבות טובות: היא נמסה ונמתחת מצוין, משחימה בצורה אחידה אבל לא נשרפת בקלות ויש לה טעם קרמי ועדין. כל אלה הופכים אותה למושלמת לפיצה קלאסית. אבל יש כמה סוגים של מוצרלה שניתן למצוא במקרר החלב - מוצרלה דלת לחות או טרייה, מחלב מלא או מחלב דל שומן. אז איזו מהן מתאימה ביותר לפיצה?
מוצרלה דלת לחות זו הגבינה שתמצאו על רוב הפיצות במסעדות ופיצריות. היא מלוחה ודחוסה יותר מהמוצרלה הטרייה ויש לה חיי מדף ארוכים יותר. היא מכילה מעט מאוד מים ולכן לא משחררת לחות באפייה, כך שתחתית הפיצה תישאר פריכה. אפשר להשתמש במוצרלה דלת לחות מחלב מלא או מחלב דל שומן, אך חלב מלא נותן תוצאה עשירה ונמסה יותר.
מוצרלה טרייה לא עברה את תהליך הייבוש הנוסף, ולכן היא רכה הרבה יותר ובעלת תכולת מים גבוהה. הלחות הזו משתחררת באפייה ועלולה לגרום לבצק להיות רטוב. כשמשתמשים במוצרלה טרייה, במיוחד אם היא נארזה במים, חשוב לייבש אותה היטב עם נייר סופג, ורצוי להשאיר אותה להתייבש באוויר בין 10 ל-20 דקות לפני האפייה. ככל שתפחיתו את כמות הלחות - כך הפיצה שלכם תודה לכם.
פרמזן
גבינות קשות ומיושנות לא נמסות או נמתחות כמו גבינות רכות וצעירות. עם זאת, תוספת קטנה של גבינה קשה כמו פרמזן תורמת טעם עמוק ואוממי, בזמן שגבינה רכה עושה את עיקר העבודה של ההמסה. גרדו פרמזן מעל המוצרלה לפני האפייה או הוסיפו אותה מעל הפיצה אחרי האפייה, ממש לפני ההגשה.
פרובונלה
פרובולונה היא גבינה חצי קשה שנמכרת בגרסה צעירה או מיושנת. אם אתם מחפשים טעם עדין - לכו על גרסה צעירה. אם אתם מעדיפים טעם חזק וחריף יותר - השתמשו בפרובולונה מיושנת. אפשר לשלב את שני הסוגים עם מוצרלה לטעם עמוק ומאוזן יותר.
ריקוטה
ריקוטה היא גבינה טרייה ורכה, קרמית ונמרחת בקלות, אך לא ממש נמסה. יש לה טעם עדין ותכולת מים גבוהה. היא מושלמת לפיצה לבנה ללא רוטב עגבניות כתוספת קטנה מעל הפיצה. היא משתלבת נהדר עם מוצרלה, ליצירת שכבת גבינה עשירה וקרמית במיוחד.
צ'דר
צ'דר היא אולי לא הבחירה הכי טובה כגבינה היחידה על פיצה, כיוון שהשומן והחלבונים שלה נוטים להיפרד בטמפרטורות הגבוהות של האפייה. עם זאת, היא תוספת מצוינת לתערובת גבינות, לתוספת עומק טעם. עדיף לבחור בצ'דר "עדינה" או "בינונית" ולא בגרסה חריפה.
מונטריי ג'ק
גבינה קרמית ורכה שנמסה נהדר ומתאימה במיוחד לתערובות גבינה לפיצה. היא גם משחימה יפה ויוצרת קצוות פריכים. אפשר גם לנסות גרסה פיקנטית כמו פפר ג'ק, להוספת חריפות לפיצה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו