אריאנה. צילום: לירן מימון

השף המיתולוגי מצטרף למסעדת הבשרים - ומציג תפריט קרניבורי במיוחד

אריאנה בשר ויין הכפר-סבאית מתחדשת עם שף חדש וערבי קונספט • מסעדת a של יובל בן נריה בערבי מחווה ליא-פאן • חגיגות ימי הולדת לאומניה ומרקטינו • ועוד ועוד חדשות טעימות, כי מגיעות לנו גם כאלה

צ'רלי פדידה מצטרף לאריאנה

השף צ'רלי פדידה מצטרף לאריאנה בשר ויין הכפר סבאית ומציג תפריט קרניבורי מעודכן לצד ערבי קונספט מיוחדים שייצאו לדרך בקרוב. בנוסף, מעתה המסעדה פתוחה בימים ראשון עד חמישי בין 12:00 ל-16:00 ומציעה ארוחה עסקית במחיר המנה העיקרית. מה אוכלים? אנטריקוט על העצם (178 שקלים), סמאש בורגר בעבודת יד (79 שקלים), שיפודי דונר (89 שקלים), בריוש אסאדו 16 שעות (79 שקלים) ועוד.

אריאנה בשר ויין, עתיר ידע 4, כפר סבא. כשר

a עושה יא פאן, צילום: אסף קרלה

מסעדת a במחווה ליא פאן

מסעדת a של יובל בן נריה מרימה בין 25 ל-27 באוגוסט פופ-אפ YA-PAN, כמחווה למסעדה היפנית של השף שנסגרה ב-2020. כעת, למשך שלושה ערבים, תגיש a חלק מהמנות האייקונית של YA-PAN, ביניהן סלט דג צלוי, מזאמן מח עצם וצלחת סשימי. לוגמים: מים מוגזים של סן פלגרינו ויינות מבית יקב קלאודי ביי הניו זילנדי.

a, דרך מנחם בגין 121, תל אביב

חוגגים למרקטינו, צילום: גיל אבירם

מרימים למרקטינו

מסעדת השוק האיטלקית של השף אייל יונאי שברמת ישי מציינת שנה, ואתם מוזמנים להצטרף לשבוע של חגיגות בין 24 ל-30 באוגוסט (ראשון עד שבת) - כל ערב עם טאץ' אחר. להלן הלו"ז:

יום ראשון: אפרטיבו עם 30 הנחה על כל התפריט; שני: השף תומאס יול יתארח בפופ אפ מיוחד; שלישי: הפתעה שתפורסם בהמשך; רביעי: ערב סומלייה עם יקב סאן מרזנו וצלחות למרכז השולחן; חמישי: חגיגה עם DJ AFIK, קוקטיילים והפתעות; שישי: בופה בראנץ'; שבת: חותמים את החגיגות.

מרקטינו, חורש אלונים 5, רמת ישי

חגיגת בשרים באומניה, צילום: אנטולי מיכאלו

אומניה חוגגת שלוש

מסעדת אומניה הצפונית חוגגת שלוש שנים באירוע חד פעמי שיתקיים ביום חמישי הקרוב, 21 באוגוסט, החל מ-19:00. זוזו חנא, השף שגיבש את התפריט הראשון של המסעדה, ישוב אליה לערב אחד שבו הוא ישתף פעולה עם השף הנוכחי, אסיף אשרף. השניים יגישו ארוחת טעימות שכוללת מנות נבחרות מימי ההקמה של אומניה ועד היום, דוגמת קובה נייה של ראגו טלה וצנון בלדי, הברא נייה וקרם תומייה, וקטאייף לחי עגל. 350 שקלים לסועד.

אומניה, דבאח Mall, צומת כרמיאל מערב

אסיף לילדים, צילום: מתן שופן

אסיף לילדים

ביום האחרון של החופש, 31 באוגוסט, יתקיימו באסיף - המרכז לתרבות אוכל בישראל - סיורים מיוחדים לילדים בני 5 עד 10. הם יתחילו בספרייה, ימשיכו לחווה האורבנית שעל הגג ויסתיימו עם קינוח מרענן במסעדה. בין היתר ילמדו בני הדור הצעיר על מקור התירס – גידול דרום אמריקני שנטמע היטב באדמה ובתרבות שלנו; יבינו איך מצליחים לגדל אורז ברמת הגולן; וישמעו את סיפורו של השומשום, שנעלם מהמזרח התיכון אבל נהנה עכשיו מקאמבק היסטורי. 50 שקלים לילד, 30 שקלים למבוגר (כל ילד חייב בליווי). הסיורים מתקיימים בשעות 9:00 ו-10:00 ואורכם כשעה. להזמנות חפשו "סיורים לילדים באסיף".


אסיף, לילנבלום 28, תל אביב

המסעדות הקולינריים של גריי גוס, צילום: אמיר יעקובי

המסעות של גריי גוס חוזרים

מותג הוודקה הצרפתי יקיים במהלך ספטמבר חמישה סיורי VIP קולינריים בתל אביב ובירושלים, שבהם מיני-ואנים פרטיים יקפיצו אתכם, 12 משתתפים בכל ואן, מתחנה לתחנה, ואילו אנשי אוכל ואלכוהול מהשורה הראשונה יסבירו לכם על המנות, המשקאות והמקומות שתאכלו, תלגמו ותבקרו בהם.

בכל מסלול נבחרו ארבע מסעדות וברי שף, שיגישו לכם צמד מנות דגל וקוקטייל על בסיס גריי גוס שנרקח במיוחד עבור המנה. למסע מסעדות השף בתל אביב, למשל, נבחרו שילה, סנטי, פופ אנד פופ ופופינה, ואילו למסע המסעדות הכשרות בירושלים נבחרו ג'קו סטריט, אנדלוסיה, סופר המזרח ומסעדת 1868 (יש גם מסע בראנצ'ים, מסע מסעדות בבתי מלון ומסע ברי שף – כולם בתל אביב). 379 שקלים, הנחות למחזיקי כרטיס אשראי MAX ולחברי מועדון סמסונג.

לפרטים נוספים ולרכישת כרטיסים חפשו Follow The Goose Tour.

ארוחת טעימות בשה ויוי, צילום: אלון ולנסי

לטעום מ-Chez Vivie

הביסטרו התל-אביבי Chez Vivie בניצוחו של השף אסף גבאי מציע תפריט טעימות חדש. תמורת 190 שקלים לסועד תקבלו מנת לחם, שתי מנות ראשונות (כמו סביצ'ה דג ים וטרטר דג ים); צמד מנות ביניים (שיפוד פטריות מלך היער ומנת תירס גמדי על פחם); מנה עיקרית (דוגמת דג ים בפחם או שיפוד שקדי עגל על קרם תירס); וקינוח לבחירה – סה"כ שבע מנות.

Chez Vivie, דיזנגוף 166, תל אביב.

יקב קסטל, צילום: אלעד ברמי

ערבי אוגוסט ביקב קסטל

מרכז המבקרים של יקב קסטל שבמושב יד השמונה פתוח בחודש אוגוסט גם בערבי יום חמישי, בין 19:00 ל-22:00. הזדמנות מעולה ללגום כוס יין כוס (או לקנות בקבוק שלם) מול הנופים המרשימים של היקב, וגם ליהנות מתפריט נשנושים שכולל לחם וממרחים (30 שקלים); פלטת גבינות ממחלבת בארי או פלטת גבינות טבעוניות (89 שקלים); ופלטת גבינות וירקות (115 שקלים). תבואו, יש בריזה.
יקב קסטל, מושב יד השמונה, הרי יהודה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...