בהצעדה לגליל
קלארו התל אביבית מצדיעה לחקלאי וליצרני הגליל עם תפריט מיוחד שמוגש במסעדה בימים אלה, למשך חודש שלם. השף טל פייגנבאום והשף קונדיטורית עופרי רהב יצרו את התפריט, שכולל מנות כמו סשימי טונה עם טבולה פריקי מתובלת בסומק של מיזם טיפוח החקלאות האורגנת ילקוט הרועים (94 שקלים); חמישה זני דלעת מחוות רום – מוסד שיקומי שבו מועסקים מתמודדי נפש ונפגעי פוסט טראומה – המוגשים עם רוסט סינטה, גרעיני דלעת, בייגלה על הגריל, חרדל דבש-טימין ועלי חרדל (92 שקלים); ועוגת שמן זית עם תאנים מקורמלות, קרמו לאבנה (62 שקלים), שמיוצרת משמן הזית של משק ברש מיסוד המעלה וגבינת לאבנה הכבשים של משק שוורץ משדה אליעזר. לצד המנות יימזגו יינות מיקבים נבחרים מהאזור, ביניהם יקבי פלדשטיין, עבייה, בן זמרה ולוריה.
קלארו, הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב
מתחברים לשורשים
בערבי 11 ו-12 באוגוסט תקיים מסעדת משייה ארוחת טעימות שתחבר אותנו לשורשים. גיל דהאן, שף המסעדה בשבעת החודשים האחרונים, החליט שהגיעה העת לחשוף את מקורות חומרי הגלם שאיתם הוא בוחר לעבוד – ה"שורשים" שלו שנטועים בנקודות שונות ברחבי הארץ, מהגולן ועד הנגב. הבחירה במונח "שורשים" אינה מקרית, שכן ברוב המקרים מדובר במנות מבוססות ירקות הכוללות חומרי גלם מיצרנים ארטיזנליים דוגמת תזקיק הפלפלים "נפתול" ממושב פארן שבערבה; סיידר החבושים "קץ הדעת" מרמת הגולן; האספרגוס של יוכי ממושב גן שורק; העוף האורגני של לולו מרמת הגולן; ובשר מבלו קאו שבשדרות.
הארוחה מחולקת ל-12 שלבים, כשכל שלב מוקדש לטרואר (מכלול תנאי סביבה לגידול חקלאי) אחר ברחבי הארץ. לדוגמה, מנה מהגליל משלבת בין חזה עוף סופרים של לולו לבין תזקיק פטל של מזקקת יוליוס השכנה.
מחיר: 460 שקלים לסועד, וגם ניתן להוסיף תפריט יינות וקוקטיילים מותאמים בשני מסלולים (110 שקלים לארבעה סבבים, 180 לשמונה סבבים).
משייה, מנדלי 5, תל אביב
טילון בקרואסון, מישהו?
גלידות נסטלה ומיקי שמו מאחדים כוחות ומציגים את ה-Unicone, מאפה מושחת לגמרי שעשוי מקרואסון קובייתי במילוי טילון אקסטרים (!) ומצופה בטופינגס מותאמים. גביע הטילון בעצם ננעץ בתוך הקרואסון המרובע כשהוא הפוך, מה שיוצר מראה של חד קרן (יוניקורן), ורק בזכות משחק המילים הזה מגיע להם פרגון. בין הטעמים שתוכלו לנסות בפופ אפים של הקינוח שיוקמו בהמשך החודש בקניונים ברחבי הארץ: Unicone סופלה (גנאש שוקולד חלב וקונפטי סוכריות יום הולדת); Unicone טירמיסו (גנאש שוקולד לבן ואבקת קקאו); ו-Unicone סינבון (גנאש שוקולד חלב ושוקלד לבן ושברי וופל).
מועדי ומיקומי הפופ אפים: 14-12 באוגוסט קניון עזריאלי תל אביב; 15, 17 ו-18 באוגוסט בקניון מלחה ירושלים; 20-19 באוגוסט בקניון חיפה; ו-22-21 באוגוסט בקניון הנגב בבאר שבע. שעות הפעילות: 19:00-13:00 בימים א' עד ה', 15:00-10:00 בשישי.
קיוטו מתחדשת
מסעדת קיוטו הוותיקה שבהרצליה מציגה תפריט קיץ חדש, שבו ממתינים לכם ספיישלים כמו סביצ'ה קיוטו (סלמון נא, אבוקדו, מלפפון, כוסברה ובצלי שאלוט קריספיים – 78 שקלים); באן קריספי דג בס (מלפפונים בפונזו, צ'ילי, איולי יוזו, נענע ושיסו – 57 שקלים); ובאן בקר מפורק בבישול ארוך (חמוצים יפניים, כוסברה, שאלוט וספייסי מיונז – 57 שקלים). בנוסף תמצאו במקום תפריט קוקטיילים מעודכן עם טוויסט אסייתי, וגם האפי אוור שיעניק לכם 15 אחוז הנחה על כל התפריט בימים א' עד ה' בין 16:30 ל-18:30.
קיוטו, אריה שנקר 7, הרצליה
שוברים שגרה בעמק
עמק בראסרי של השף עידו פיינר שוברת את שגרת אוגוסט עם תפריט קיצי שכולל מנות דוגמת פסטה סרדינים חריפה (אריסה, יין לבן, עגבניות, חמאה ופטרוזיליה); ריזוטו תירס (בצל ירוק, גבינה מלוחה ופפריקה מעושנת); פסטה פטריות צלויות (שום, שמנת, פטרוזיליה, בזיליקום ופרמזן); וכרוב בג'וספר (יוגורט לימון פרסי, שקדים ופרמזן).
כמו כן, בימים א' עד ה' בין 12:00 ל-17:00 תוכלו לסגור פינה עם עסקית של מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית, בשלוש דרגות מחיר: 78, 88 ו-128 שקלים.
עמק בראסרי, צומת משמר השרון
קח מקל, קח תרמיל
במהלך אוגוסט יתקיימו בגליל המערבי כמה סדנאות בישול מגוונות שילמדו אתכם, בין היתר, איך לגלגל עלי גפן, להכין בצק לחצ'פורי ולפיצות, ליצור גבינה צ'רקסית אידאלית לכנאפה ומנות נוספות מהמבטח הדרוזי והנוצרי.
הוסיפו ללו"ז:
9 באוגוסט, 11:00 עד 15:00: סדנת בישול עם אביה חורי בביתה שבמועצה המקומית פסוטה. מה מכינים? עלי גפן, סמבוסקים במילויים שונים ומעמולים. 250 שקלים לאדם, 450 שקלים לזוג.
15 באוגוסט, 11:00 עד 1400: סדנת אוכל דרוזי מטעם גליל EAT עם המבשלת סלאם אבו דולה, בירכא. מה מכינים? קישואים ממולאים, סיניה, מג'דרה בסגנון דרוזי (עם בורגול במקום אורז) ועוד. 300 שקלים לאדם / 180 שקלים לילד עד גיל 10.
21 באוגוסט, 16:00 עד 18:30: סדנת בישול עכואית עם מנאר כורדי בבית אלפראשה שבעיר. מה מכינים? חצילים מעושנים, קובה נייה צמחונית, דולמות מסוגים שונים וגם קינוח מסורתי. 300 שקלים לאדם.
21 באוגוסט, 18:00 עד 21:00: סדנת אפייה בטאבון בקפה אחו שבישוב כליל. מה מכינים? פיצים, חצ'פורי ומאפים נוספים. 250 שקלים לאדם.
22 באוגוסט, 11:00 עד 12:30: סדנה להכנת גבינה צ'רקסית וכנאפה במחלבת פלורה גבינות משגשגות שביישוב לוטם. מה מכינים: גבינה צ'רקסית וכנאפה, כמובן. 150 שקלים לאדם.
לפרטים נוספים על כל הסדנאות
סיורים וארוחות ביוגב 8
יקב "היוגב 8" שבעמק יזרעאל הוא מיזם משפחתי שנולד בתקופת הקורונה מתוך חזון לחיבור בין חקלאות מקומית, אהבת האדמה וטכנולוגיה. כל היינות מיוצרים בו אך ורק מהענבים שגדלים בכרמים שבבעלות מנהלי היקב – גיל, הדס ולבנת דורון, והמקום מציע שלוש סדרות יין קבועות (לבנים, אדומים ורוזה), המופקים מזני סירה, מרסלן, קברנה סוביניון, טמפרניו ואחרים.
מרכז המבקרים של היקב, שפועל בסופי שבוע ובערבים נבחרים, מציע סיורי טעימות מודרכות בשתי רמות, בסיסית (ארבעה סוגי יינות לבנים ורוזה – 65 שקלים) ומורחבת (כולל יינות אדומים). ויש גם תפריט אוכל מבוסס חומרי גלם מקומיים עם מנות כמו ארטישוק קונפי על לאבנה (45 שקלים); אספרגוס בגריל ברוטב בשמל (56 שקלים) והרינג כבוש על ברוסקטה עם גבינת שמנת (60 שקלים).
היוגב 8, החורש 46 ב', היוגב
לא רק יין
יקב טורא מתחדש בבית קפה אשר נפתח לאחרונה בחצר יקב הבוטיק של משפחת סעדון, הפעיל כבר יותר משני עשורים. ב-Tura Vibe תוכלו להתפנק, לצד היין כמובן, על פיצות, קישים, סלטים, קרואסנדוויצ'ים, קינוחים וגם על קפה טוב, ואם אתם כבר שם – מומלץ גם לנסות את שמן הזית המופק בבית הבד של המשפחה.
יקב טורא, רחלים. כששר בהשגחת הרבנות מועצת שומרון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

